Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Nyt tarvitsisin jonkun aivan ihanan JOULUJÄLKIRUOKA reseptin!

13.12.2005 |

Luumukiisselihän on vakio, mutta nyt haluaisin jonkun suussasulavan, makoisan reseptin. Saa olla leivonnainen, mikä tahansa.

Suklaasta meillä tykätään, joten se voisi kuulua olennaisesti asiaan.

Voi olla myös ns. aikuisten, eli kostuke saa olla vaikkapa Bailey´sia tai Vaniljavodkaa ;)



Kommentit (9)

Vierailija
2/9 |
14.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

seurassa ohje kakkuun.Vaikuttaa aika hyvälle ja jouluiselle kun päälle tulee glögistä kiille.Jos saat lehden käsiisi niin katso.Sitä meina sitä meinasin itse tehdä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/9 |
16.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

En muista ihan tarkkoja mittoja, mutta periaate on se että keitetään riisipuuroa, jäähdytetään se ja sekaan vatkattua kermaa, sokeria, vaniljasokeria ja sitruunanmehua. Ah, ihanaa!

Puuroa tulee varmasti muutenkin keitettyä joten sitten vaan isompi kattilallinen tulemaan. On sellaista RiisiFrutin tapaista, mutta paljon parempaa.

Jälkkärin kanssa tarjotaan sitten esim. pakastemansikoista tehtyä sosetta (paseerattua esim.). Säilykemangosta tulee myös hyvä kastike.

Kokeilkaapa!

Vierailija
4/9 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

SITRUUNA-MUSTAHERUKKACHARLOTTA 13.10.2000 10:38



4 munan kääretorttu



täyte:

2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

2 dl rahkaa

1 dl Siro- sokeria

5 liotettua liivatetta



mausteeksi:

4 rkl sitruunamehua

1 dl mustaherukkasosetta



1. Leikkaa kääretorttu ohuiksi viipaleiksi.

2. Vuoraa pyöreäpohjainen kulho ensin tuorekelmulla ja lado kääretorttuviipaleet tasaisesti niin että kulho tulee kauttaaltaan vuoratuksi. Tee vuoraus niin tiiviiksi ettei rakoja jää!

3. Sekoita keskenään vaahdotettu kerma, rahka sekä sokeri.

4. Puolita rahka-kermaseos. Mausta toinen puoli sitruunamehulla ja toinen mustaherukkasoseella.

5. Sekoita kummankin joukkoon puolet sulatetuista liivatteista.

6. Kaada vuokaan ensin sitruunakermahyytelöä ja sitten mustaherukkahyytelöä.

7. Hyydytä seuraavaan päivään.

8. Kumoa charlotta kulhosta, poista kelmu ja koristele esim. kermavaahdolla ja marjoilla.





Vierailija
5/9 |
19.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä muutama muunnos älyttömän helposta mousseohjeesta-jota jopa tumpelokokkimies osaa tehdä ja lumota koko perheen:)

Ja taivaallisen hyvää on!





Suussa sulava suklaamousse



2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia/Hovi)

200 g (tummaa) suklaata



Sulata suklaa vesihauteessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto.

Lisää sulatettu suklaa joukkoon.



Koristele annokset marianne-muruilla tai suklaahipuilla tms.



********************************************

Kahden suklaan unelma



200 g maustamatonta tuorejuustoa

2½ dl Creme Vanillaa

100 g tummaa suklaata

100 g valkoista suklaata

(1 rkl konjakkia)



Sulata suklaat erillisinä vesihauteessa.

Vatkaa vaniljakastike ja sekoita tuorejuustoon.

Jaa seon kahtia. Lisää toiseen valkoinen suklaa ja toiseen tumma suklaa.

(Aikuiseen makuun, tumman suklaamoussen voi maustaa konjakilla.)

Annostele tarjolle molempia suklaavaahtoja ja koristele tuplasuklaaunelmat.



***********************************************



Mariannen raikas suklaamousse



200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

150 g tummaa suklaata

50 g marianne-karkkimuruja



Sulata suklaa ja mariannemurut vesihauteessa.

Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto.

Sekoita suklaa ja mariannemurut joukkoon.

Suoraan tarjolle laitettuna pienet mintunmakuiset muruset rapisevat mukavasti.

Jos malttaa laittaa herkun jääkaappiin...rakeet sulavat kokonaan joukkoon ja mousse muuttuu kiinteämmäksi.



********************************************************



Vierailija
6/9 |
20.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

5-6 rkl luumumarmeladia

1 dl alkoholitonta glögiä

2 dl kuohukermaa

2 tl vaniljasokeria

1 liivatelehti



- Lämmitä glögi ja muhita luumumarmeladia siinä, kunnes seos on notkea. Anna jäähtyä.

- Laita liivate kylmään veteen. Purista pehmennyt liivate ja kuumenna se sulaksi tilkassa kermaa.

- Vatkaa loppu kerma kovaksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla.

- Sekoita joukkoon liivateliemi.

- Annostele laseihin vuorotellen kermaa ja luumua.

- Anna levähtää kylmässä vähintään tunti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/9 |
13.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nyt voi oma kehu haista, mutta mulla ois muutama ohje, joita olen tehnyt monille ja ne ovat saaneet valtavasti kiitosta. Tiramisu, tai vastaava, mutta kahlualla maustettu. Mikseipä samaa voisi kokeilla muillakin likööreillä. Ohjeista löytyy myös hyvin jouluinen glögillä maustettu piparinmuruinen juustotorttu, joka on toooosi hyvää. Ohjeet siis kuvineen osoitteessa www.Lintu75.vuodatus.net lokakuun ja marraskuun kohdalta löytyy. Käy katsomassa, jos kiinnostaa. Noita samoja ajattelin tehdä myös ystäville ja tutuille joululahjoiksi=)

Vierailija
8/9 |
13.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meidän suosikki on kaneliwokatut omenat + jäätelö. Usein tuntuu, että joulun ruuat ovat sen verran raskaita, että tuommoinen hedelmäinen juttu on kiva lisä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/9 |
13.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luonnollisestikin jätin sahramin pois=) ja toi kahvisiirappi on sit nnnnniiiiin hyvää että varo ettet maistele kaikkea=D ja konjakkikermavaahto kruunaa makuelämyksen........

toisinsanoen tämä on siis konjakkikahvit uudella tavalla.....



MOKKASAHRAMIHYYTELÖ



5 annosta



Kahvisiirappi:

1 dl vahvaa, tuoretta kahvijuomaa

1 dl sokeria



Mokkahyytelö:

2 kpl liivatelehtiä

1 dl kahvisiirappia

2 kpl kananmunan keltuaisia

2 dl kuohukermaa

Sahrami-konjakkivaahto

1 dl kuohukermaa

1 rkl sokeria

1 rkl konjakkia

ripaus sahramia



Kahvisiirappi: Mittaa ainekset kattilaan ja keitä siirappimaiseksi. Annoksesta tulee noin 1,5 dl.

Mokkahyytelö: Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Valuta lehdet, purista kuivaksi ja lisää ne kuumaan kahvisiirappiin. Lisää seos keltuaisten joukkoon hyvin sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää jäähtynyt, hyytymispisteessä oleva kahvisiirappi-liivateseos kermavaahtoon. Annostele mokkahyytelö pieniin jälkiruokamaljoihin, laseihin tai espressokuppeihin.

Sahrami-konjakkivaahto: Vatkaa kerma ja sokeri vaahdoksi. Liuota ripaus sahramia konjakin joukkoon ja mausta vaahto. Viimeistele mokkahyytelö vaahtopursotuksella ja tilkalla kahvisiirappia.



Vihje: Kahvisiirapilla saa täyteläisen mokan maun myös jäätelöannoksiin, kermaisiin jälkiruokiin ja leivonnaisiin.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä viisi kuusi