Lue keskustelun säännöt.
Olisko hyvää taatelikakun ohjetta isoon kakkuvuokaan?
13.12.2005 |
Itselläni olevilla ohjeilla tulee jotenkin niin pienet kakut ja haluaisin sellaisen ison ja mehevän. Omissa ohjeissani käytetty 2 munaa, mutta en uskalla kaksinkertaistaakaan, jos tulee vuoasta yli.
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hedelmäinen taatelikakku
(25 annosta)
1 pss (250 g) kivettömiä taateleita
1/2 pss (à 250 g) kuivattuja aprikooseja
1 tlk (160 g) punaisia kirsikoita
200 g leivontamargariinia
2 munaa
1 1/2 dl sokeria
3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 tlk (2 dl) vispikermaa
Vuokaan:
n. 1 dl kookoshiutaleita
1. Voitele noin 1,8 litran rengasvuoka.
2. Jauhota se kookoshiutaleilla.
3. Paloittele taatelit ja aprikoosit saksilla.
4. Leikkaa kirsikat pieniksi paloiksi.
5. Sulata margariini kattilassa.
6. Lisää joukkoon paloitellut hedelmät.
7. Anna jäähtyä.
8. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.
9. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja vanilliinisokeri.
10. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa taikinaan varovasti sekoittaen.
11. Lisää lopuksi jäähtynyt margariiniseos.
12. Kaada taikina vuokaan.
13. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia.
14. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
15. Kakku mehevöityy folioon käärittynä.
16. Säilyy viileässä useita päiviä.
17. Voidaan pakastaa.
Taatelikakku
1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita
2 dl vettä
1 dl sokeria
200 g Valio voita
2 munaa
1 dl (100 g) Valio kermaviiliä
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
4 dl vehnäjauhoja
1. Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi.
2. Lisää sokeri.
3. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen.
4. Lisää kaikki loput aineet.
5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan.
6. Paista 175 asteessa noin tunti.