Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten bataattia jouluksi?

07.12.2005 |

Perhe toivoo tänä vuonna kalkkunaa ja " sweet potatoes" jouluksi. Miten olette bataattia valmistaneet? Ihan vain perunamuusin tapaan vai laatikoksi? Olisiko jollakulla hyvää kokeiltua ohjetta amerikkalaiseen kiitospäivän tapaan valmistetusta bataatista?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
17.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

vaikka ei ole ihan tarkimmasta päästä siinä mainitut määrät, niin eipä ole tuo ruokakaan hirmu tarkka siitä että paljonko mitäkin on. Ainoa mitä näissä kannattaa varoa on, että ei laita liikaa munaa. Ja tääkin on mun henk koht mielipiteeni, ehkä joku toinen pitää semmoisesta " munaisesta" mausta laatikossa. (Hih hih...)



Tein tota juuri tänään, ja bataattia mulla oli n. 800 grammaa. Laitoin yhden munan, nyrkillisen niitä jauhoja, 2 dl ruokakermaa ja lisäksi vielä vähän maitoa jotta sain siitä mielestäni tarpeeksi juoksevaa. Mutta se tosiaan toimii sekä tönkömpänä että juoksevampana tämä.

Vierailija
2/5 |
07.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viime jouluna anoppini teki imellettyä bataattilaatikkoa, kun silloin 1,5-vvuotias tyttöni oli äärimmäisen allerginen ja bataatti oli yksi yhdeksäkstä ruoka-aineesta mikä sopi:



IMELLETTY BATAATTILAATIKKO



1 kg bataattia

4 rkl Ruoka-Hirssistä

n. 4 dl vettä tai maidon korviketta

2 tl suolaa

2 rkl maidotonta margariinia



Pese ja kuori bataatit. Lohko. Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada vesi, soseuta bataatit. Lisää soseeseen neste ja jauhot. Peitä seos ja anna imeltyä 2-3 tuntia. Lisää suola. Jos imeltymisaika on lyhyt, voit lisätä sokeria 1 tl. Voitele vuoka, kaada seos siihen. Paista 175 asteessa noin 1 ½ tuntia.



(Tämä on hirssisen nettisivuilta, mutta olettaisin muidenkin vehnäjauhojen käyvän imellykseen).



Lisäksi kiva lisuke on uunissa haudutetut bataattilohkot, esim. näin

bataatti pestään kuorineen kunnolla ja pilkotaan lohkoiksi (kuoret siksi, jotta pysyvät paremmin kasassa), Laitetaan voideltuun vuokaan ja pirskotetaan öljyä pintaan. Lisäksi hiukan suolaa ja joskus olen maustanut timjamilla, jos olen tarjonnut esim. lampaan kanssa. 175 astetta ja tunnin verran, riippuen lohkojen koosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
08.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen tehnyt varmaan jo lähes kymmenenä vuotena jouluksi bataattilaatikkoa. Tässä ohje, millä on meille maistunut eikä ole todellakaan vaikeudella pilattu...



BATAATTILAATIKKO



1 kg bataattia

maitoa

vehnäjauhoja

1-2 munaa

suolaa

kanelia

maustepippuria



Kuori ja lohko bataatit ja keitä niitä noin 20 min. Soseuta ja lisää muut aineet ja laita uuniin noin 45 minuutiksi 150-175 astetta. Päälle voit halutessasi valuttaa siirappia ja laittaa korppujauhoja tai mantelilastuja.

Vierailija
4/5 |
12.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Melba, paljonko laitat laatikkoon maitoa ja vehnäjauhoja?

Vierailija
5/5 |
12.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Lorauksen maitoa ja ropauksellisen verran vehnäjauhoja... Voi kun kysyt vaikeita ja ei tuossa alkuperäisessä ohjeessakaan ollut. Ihan näppituntumalta olen aina laittanut ja hyvää on tullut, vaikka määrät on vaihdelleet. Olisko vaikka puoli- 1 dl maitoa ja reilu ruokalusikallinen vehnäjauhoja. Sellaista löysän perunamuusin tapaista olen tehnyt.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kuusi seitsemän