Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Oletteko tehneet itse sushia? Mitä riisiä voi susheihin käyttää?

04.12.2005 |

Pitääkö ostaa erityisesti jotain sushiriisiä, entä riisiviinietikkaa? Voiko merilevää syödä vaikka imettää? Muistan että se oli ainakin kiellettyjen listalla raskaana ollessa. Vinkkejä mitä kaikkea voi laittaa sushirullan sisään?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
05.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Teen sushia useinkin itse. Valitettavasti en tiedä tuosta merilevästä imetysaikana...



Olen yleensä käyttänyt ihan tavallista puuroriisiä, jopa kauan Japanissa asuneet tuttavat suosivat sitä, koska hinta on paljon huokeampi ja maku samaa luokkaa. Olen myös käyttänyt tavallista etikkaa joskus, mutta riisiviinietikka on kyllä hiukan erimakuista.



Täytteeksi käy vaikka mikä. Meillä suosikki on surimi, avokado ja soijalla ja sokerilla maustetussa vedessä kiehautetut porkkanatikut. Käytämme myös katkarapuja, kurkkua, graavattua lohta, paistettua kananmunaa...



Piparjuuritahnaa tai ihkaoikeaa wasabia sipaisen aina ohuen viirun riisin päälle ennen täyttämistä. Tulee hyvä maku.

Vierailija
2/6 |
05.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hei suippo ja kiitos vastauksestasi. Olen ostanut itse sushia suhteellisen usein mutta itse en ole vielä tehnyt. Haluaisitko sinä tai joku muu jakaa vielä tietämystä siitä kuinka paljon riisiä käytetään, mitä merileville tehdään ym. tärkeää mitä pitää ottaa huomioon sushia tehdessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
06.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Muutaman kerran olen mokannut sushin syystä tai toisesta, yritän tässä nyt jakaa joitakin vinkkejä.



3-4 merilevämattoa saa täytettyä 4 dl riisillä. Riisin keittämisessä seuraava ohje on aika toimiva:

5 dl vettä

3 dl puuroriisiä tai orient-riisiä

3 rkl (riisiviini)etikkaa

2 rkl sokeria

1 tl suolaa

- Mittaa kylmä vesi, mausteet ja riisi kattilaan. Nosta kattila levylle, laita levy suurimmalle teholle ja kiehauta ilman kantta.

- Laita kansi päälle, säädä levy pienelle teholle (1 tai 2) ja hauduta hiljaa keittäen 10 minuuttia. Jos vesi näyttää loppuvan, lisää 1 dl. Itselläni on pohjaanpalaminen tapahtunut pari kertaa ja ei kun uuden riisin keittoon :)

- Käännä levy pois päältä. Jätä kattila levylle 10 minuutiksi. Kansi siis edelleen päällä.

- Nosta kattila pois levyltä ja annan riisin hautua kannen alla

vielä 10 minuuttia.

- Anna riisin jäähtyä. Riisin tulee olla kädenlämpöistä, kun aloitat sushien valmistuksen.



Riisin keittämiseen vierähtää siis tovi, mutta sillä välin voit valmistella muut täytteet. Kaikki täyteaineet kannattaa suikaloida mahdollisimman ohuiksi.



Bambumatto on oiva apu sushin rullaamisessa. Riisin jäähdyttyä aseta yksi merilevälevy bambumatolle (tai folion päälle). Levy kannattaa sivellä vedellä (esim pullasudin avulla), jolloin rullaaminen helpottuu. Painele kostutetuin käsin riisiä tasainen vajaa 1 cm kerros merilevälle, jätä toisesta päästä 3-4 cm ilman riisiä. (sitä osaa ei kannata myöskään vielä kostuttaa vedellä, menee muuten kippuraan.)



Tee " täynnä riisiä" olevaan päätyyn ohut vana sormella. Siihen voit sivellä wasabia tai piparjuuritahnaa, jos pidät mausta. Asettele vanaan haluamiasi täyteaineita, olen huomannut, että 3 ainetta on aika maksimi, ettei rullasta tule liian paksu.



Sivele tyhjä merilevämaton osa vedellä. Rullaa bambumaton tai folion avulla merilevä täytteineen rullalle. Aloita päästä, jossa riisiä on reunaan asti. Tyhjä merilevämatto siis jää rullan ulkoreunan saumakohtaan - näin riisi ei pursu ulos. Jätä rulla saumapuoli alanpäin kunnes olet valmistanut kaikki rullat.



Leikkaa sushirullat suupaloiksi. Veitsi kannattaa pyyhkiä tai huuhtoa vähän väliä, että leikkaaminen onnistuu.



Aseta sushit tarjolle. Sushin ohella virallisissa sushipaikoissa tarjotaan hillottua inkivääriä, mutta olen käyttänyt tavallista tuoretta inkivääriä ja leikannut sen kuorimaveitsellä ohuiksi suikaleiksi pieneen kuppiin soijakastikkeen joukkoon. Jotke eivät inkivääristä pidä, voivat käyttää pelkkää soijaa, muut voivat nostella mukaan inkiväärisuikaleita. Myös wasabia voi sekoittaa soijaan, jos haluaa tulisempaa makua.



Siinä nyt oli ohje sen mukaan, miten meillä sushia valmistetaan. Kysyele lisää, jos jokin asia jäi epäselväksi!



T: Suippo (joka harmittelee sitä, että ilmeisesti merilevää ei tosiaan saisi odotusaikana syödä, eli edessä vielä 6 kk sushipaastoa)

Vierailija
4/6 |
06.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Viestin alussa meni info hiukan pieleen. Siis 3 dl riisiä on oikea määrä, kuten ohjeessakin lukee, vaikka edelliseen lauseeseen kirjoitin, että 4 dl riisiä. :)

Vierailija
5/6 |
06.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tässä linkissä myös hyviä ohjeita sushin tekoon:



http://www.nicehouse.fi/keittio/reseptit/sushi/sushi.htm

Vierailija
6/6 |
06.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

kiitos teille, voitte arvata mitä tällä viikolla kokkailen, ihania ootte kun viitsitte vastata!