Gluuteenittomia ohjeita, suolainen ja makea?
Eli kysymys tulikin jo esitettyä. Olisiko jollakin hyviä gluteenittomia ohjeita kahvipöytään?!
Olen joskus tehnyt kääretortun ja täytekakun pohjan perunajauhoon (siis korvannut vehnäjauhon perunajauholla), mutta voiko muissakin ohjeissa tehdä näin? Moniin suolaisiin piirakoihin tulee rasvaa, onnistuuko jos jauhona on käytetty perunajauhoa? Entä makeat piirakat ja muut leivonnaiset?
Tiedän että on olemassa gluteenittomia jauhoja, mutta ajattelin jos mahdollista niin leipoisin parunajauhosta jos vaan onnistuu... Muuten on kai mentävä ostamaan niitä gluteenittomia jauhoja. Laitetaanko gluteenittomia jauhoja yhtä paljon kuin vehnäjauhoja?
Kiitos jo etekäteen!
Kommentit (2)
valmiita jauhoseoksia piirakkapohjaan (ja täytekakkuun). Lisäät vain veden ja munan (muna ei oo piirakassa pakollinen). http://www.farina.fi/tuote.html
http://www.kotiposti.net/allergia/ruokaohjeet/maidoton_munaton_gluteeni…
esim tuolta löytyy hyviä ohjeita.