Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kasvissyönnistä

08.02.2008 |

Tämä iänikuinen aihe täällä taas. Olen ystävällinen ja otan sen puheenaiheeksi xD Elikäs meillä aloiteltu lihan poisjättäminen ensin punaisesta lihasta ja nyt ravintoterapeutin " luvalla" myös siipikarja putoaa. Nyt haluisinkin kuulla miten teillä on onnistunut ruokavaliosta tiputtaminen.. Haluisin jättää myös maidon, kananmunan ja kalan pois, mutta hitaasti edeten ja lasten ehdoilla. Millä ootte korvannut ja jätittekö samantien vai vähentämällä? Tarkoituksena ois tehdä ruokavaliomuutos asteittain jottei vanhoihin tapoihin palaaminen ois niin helppoa, jos laiskottaa :P Nyt kaikki viNkit ja mainospuheet kehiin, kuvittelen vegaaninelämän olevan vaivalloista, onko se sitä? :)

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
08.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minua kiinnostaa, mistä löytäisi kivoja kasvisruokareseptejä. Lihaa ei jätetä pois, mutta olisi tarkoitus enemmän kasvispitoista ruokaa tehdä. Maitoa en juota noille nuoremmillle ollenkaan, vaan riisimaitoa, mutta esikoinen ja isäntä ei siihen suostu vaihtamaan. Tosin ei tuo esikoinen sitä kamalasti juokaan.

Vierailija
2/4 |
10.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ihana sivu :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
22.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvä apu kasvissyönnissä on kunnon keittokirja. Käytän itse paljon Härkäpapua sarvista -nimistä keittokirjaa, jossa tehdään vegaanista ruokaa kotimaisista aineksista.



Maidolle on nykyään myynnissä paljon kasvispohjaisia vaihtoehtoja, kuten kaura-, soija ja riisimaito. Kauramaitoa voi tehdä itse, jos ei halua maksaa kallista hintaa valmiista tuotteesta (tuossa kirjassa on ohje siihenkin).



Leivonnassa esimerkiksi voi hyvin käyttää maidon ja kerman sijasta vastaavia kasvispohjaisia valmisteita, kuten kaurakermaa. Olen huomannut, että esim. kuivakakku säilyy pitempään tuoreen makuisena, kun sen leivonnassa on käytetty kaurakermaa oikean kerman sijasta.



Meillä syödään kaikkea paitsi lihaa, mutta olemme pyrkineet vähentämään munien ja maitotuotteiden käyttöä. Jos eläinkunnan tuotteet jättää kokonaan pois, on syötävä B12-vitamiinilisiä. Jos kuitenkin syö kalaa, siitä saa kaiken minkä lihastakin, ja terveellisemmässä muodossa.



Hyvä ja helppo proteiinilähde ovat kuivatut " soijakökkäreet" ja soijarouhe (teksturoitu soija), joista saa lyhyellä kypsennyksellä ja maustamalla lihapaloja muistuttavia melkein ruokaan kuin ruokaan. Kuulemma moni paatunut lihansyöjäkin on erehtynyt kehumaan soijarouheesta tehtyä spagettikastiketta onnistuneeksi jauhelihakastikkeeksi. :)

Vierailija
4/4 |
22.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

ja nuo kaurakermat sun muut. Käytettän vegaanijuustoja ja levitteitäkin. Eli kans pyritään vähentää maitotuotteiden käyttöä. Munahan onkin helppo korvata soijajauhoilla :) Oon käyttäny noita Vegaaniliiton ja Kasviskasarin reseptejä, aika pitkälle siis vegaanisafkaa syödään. Eniten ehkä meillä maito (ruokajuomana) ja hunaja (teessä) sitten rikkoo sitä " vegaaniutta" . Ja joo, onhan noi kananmunat nopea iskeä jo tottumuksesta leivonnaisiin.. Kalaa on tuon kerran pari viikossa, mutta saattaa olla etten jätäkään sitä pois. Ketään tuomitsematta, mä otan mieluummin ravintoaineet ruoasta kuin purkista. Mutta kukin tyylillään :) En oikein tiedä miten tuo 7v suhtautuu asiaan, hän kun on lihaa melkein koko ikänsä kuitenkin syönyt..

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kuusi viisi