synttäri kakusta kyssäri
olisi tarkoitus tehdä tyttärelle yks vee kakku. ja haluaisin tehdä sellaisen ison leveen kakun en pyöreää, niin teenkö sen niin et teen normi kakku pohja ohjeella ja teen kolme sellasta ja pinoon ne. vai kohoaako ne uunissa pellillä huonosti, kun joku neuvoi että tekisin kääretorttu pohjalla ohjeen?
osaako joku sanoa jotain tähän?
Kommentit (4)
Jos sulta löytyy iso lasagnevuoka, niin voit paitaa pohjan myös siinä. teet vaan tarpeeksi suuren taikinan. Toki voit noita uunipellillisiä tehdä, mutta enemmän siinä on hommaa, kun yhden ison kakkutaikinan valmistamisessa.
Perus helppo kakku pohja: lasillinen (4kpl) munia, lasillinen jauhoja, lasillinen sokeria ja 1 tl leivinjauhetta. Vatkaa n. 15min ja paista 175 astetta n.30-40 min. MUISTA ETTÄ LASIT OVAT SAMAN KOKOISIA, ELI KAIKKIA AINEITA YHTÄ PALJON! yksinkertaisesta taikinasta tulee yksi pyöreä kakku tai jos laitat pellille, niin suorakulmainen kakku kun leikkaat sen puoliksi ja laitat osat päällekäin. Kolmin kertaisena taikinasta tulee pellin kokoinen kakku.
Sokerin määrän voi vähentää jopa puoleen, itse laitan sokeria reilu puolet jauhojen määrästä, silloin kakku ei lässähdäkään niin herkästi. Tämän ohjeen olen lukenut keittokirjastani ja hyväksi todennut.
Mä olen joskus tehnyt ihan normaalin sokerikakun ohjeella. Ja niitä voi tosiaan tehdä useamman. Voit myös leikata sen muotoon, esim muumimamma.
Pienemmän kakun saa helposti ja nopeasti myös uunipannulla siten, että leikkaa sen kahtia ja laittaa päällekkäin. Esim. kesällä mansikka-aikaan.