Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kanafileiden marinointi

18.01.2008 |

Moikka,



Täällä maailmalla ei ole olemassa valmismarinoituja kanoja, joita kaipaan suomesta aivan hillittömästi. Olen yrittänyt etsiä ohjeita omien marinaadien tekemiseen, mutta en ole löytänyt kunnollisia (kaikki yhtä ja samaa). Miten voisin tehdä esim. oman mandariini- tai hunajamarinaadin kanalle?



Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
19.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mulla on tapana käristää kanaa ensin kuumalla ja sitten kun pienennän lämpöä niin lisään reilusti kovaa hunajaa ja haudutan loppuun siinä, tietysti sitten suolaa ja pippuria siihen myös ja soijakastiketta, vihannekset ja nam, hyvää tulee... :) (Varo vaan ettei hunaja pala, eli älä kuumenna kovin kuumalla enää kun oot hunajan lisännnyt.) Tää on aidomman makuista kuin ne kaupan marinadit, joten niitä ei paljon kaipaile sen jälkeen kun onnistuu oikeista aineista tekemään parempaa... :)

Vierailija
2/6 |
30.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset


Marinadi kanalle:



400gr kanan suikaleita

öljyä (ehkä noin 1/2-1 dl, en itse yleensä mittaa, mutta kannattaa ensin laittaa puolikas ja sitten lisää jos ei riitä)

broilerimaustetta1/2-1 rkl, jos ei sellasta löydy sieltä niin vaikka currya, paprikamaustetta, suolaa sekaisin.

puolikkaan appelsiinin tai sitruunan mehu



Anna marinoitua ainakin tunti, voi antaa olla vaikka yön yli marinadissa. Itse olen yleensä pitänyt marinadissa sen tunnin, äitini pitää yön yli:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
31.01.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

tai sen tilalle ruokakerma/creme fraiche tms. sekaan pippuria, yrttimausteita ja suolaa, sitruunanmehua. Helahoito pussiin fileiden kanssa, ainakin parin tunnin maustuminen jääkaapissa - mieluummin yön yli. Pyyhi/huuhtaise enimmät mausteet pois ja sit paistamaan tai kuten itse teen, laita uunivuokaan ja ruskista uunin grillivastuksen alla että saavat väriä + noin puolen tunnin jälkeen voi lisätä kastikekermaseoksen tai laita folio päälle etteivät kuivu.

Vierailija
4/6 |
01.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pitääkin kokeilla kaikkia ohjeita. :-) Täällä kun myydään vain noita maustamattomia kanoja niin vinkit ovat enemmänkin kuin tarpeellisia.



Dzienkuje (Kiitos Puolaksi)

Vierailija
5/6 |
05.02.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

1,5 dl öljyä

0,5 dl soijakastiketta

tuoretta inkivääriä viipaleina tai 2 tl inkiväärijauhetta

0,5 dl siirappia tai fariinisokeria

valkosipulia maun mukaan



Kaikki vaan sekaisin ja koipireidet/nahalliset rintaleikkeet yön yli marinoitumaan. Fileille riittää vähempikin aika. Jos nahallisia versioista paistaa uunissa, niin tuon marinadin voi paistaa kokonaisuudessaan ja siitä tulee meidän perheen mielestä aikas makoisaa siirappimaista kastiketta.

Vierailija
6/6 |
08.03.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

edellisenä iltana laita marinoitumaan.



Sekoita 2tl sitruunan raastettua kuorta, aurinkokuivattuja tomaatteja pieniksi pilkottuna, käytä aurinkokuivattujen tomskujen öljyä loraus, puolikkaan sitruunan mehu. Mustapippuria, currya ja paprikajauhetta.



Kaikki sekaisin.. Kanafileet muovipussiin ja marinadia perään.

Pyörittele muovipussissa, sulje pussi ja jääkaappiin.



Seuraavana päivänä ota fileisiin väri pannulla ja laita uuniin..

Ihanan raikasta!!