Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Hernekeiton ohje

21.09.2007 |

Olen tehnyt hernekeiton ihan vaan jauhelihasta, mutta ohjeissahan on yleensä possun lapaa tai etuselkää ja savupotkaa. Miten te olette tehneet hernekeiton?

Kommentit (4)

Vierailija
1/4 |
24.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

soppaan ja maistaa pitääkö lisätä mausteita

Vierailija
2/4 |
25.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hernekeitto on mielestäni parasta ilman lihaa. Sitä paitsi herneissä on valkuaisaineita sen verran, että lihaton keitto on täyttä ruokaa ilman sitäkin. Keitän siis vain herneet ja maustan. Aika usein silppuan joukkoon sipulia ja porkkanaa, siis ihan pikku silpuksi. Hyvää tulee ja kelpaa koko perheelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/4 |
26.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole _vielä_ koskaan tehnyt hernekeittoa itse, mutta nyt innostus iski. Voisitteko laittaa jonkun hyvän ohjeen ? =)



Kiitollisena hupulinäiti

Vierailija
4/4 |
26.09.2007 |
Näytä aiemmat lainaukset

Laskiaishernekeitto



1 kg herneitä

1 kg savukylkeä

lihaliemijauhetta

meiramia

sinappia

suolaa



1. Liota herneitä väljässä vedessä yön yli.

2. Keitä herneitä noin tunti.

3. Lisää lihat.

4. Kuori samalla pois pinnalle noussut vaahto.

5. Kun herneet ovat lähes kypsiä.

6. Ota lihat pois keitosta ja pilko ne sopiviksi paloiksi.

7. Lisää mausteet ja anna hautua.

8. Kypsennysaika on yleensä herneistä riippuen 2-3 tuntia.



Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi neljä kolme