Millä makua kinkkukiusaukseen,
sellaiseen " laiskan äidin" versioon, johon pakaste peruna-sipuli- sekoitusta ja pussista kinkkusuikaleita? Olen sitä pari kertaa tehnyt mutta aina vetistä ja mautonta.. olisi kiva oppia millä tuon saisi herkulliseksi :) Kiitosta
Kommentit (10)
Valkosipulilla, kermalla ja juustoraasteella saa jo paljon makua. Suolaa on turha lisätä koska kinkku on jo suolainen, mutta erilaiset yrtit ja pippurit antaa hyvin makua.
½-1 desiin vettä liotan liemikuution ja sekaan kermapurkki. Perunoiden päälle myös suolaa ja pippuria. Vetisyyttä kyllä ihmettelen, siihen en osaa auttaa..
Uutta makua saa valion kolmen juuston kermasta, tai sitten joskus laitan koskenlaskijaa ihan nokareina. Yleensä meillä käytetään 5%-sta ruokakermaa, ja siitä kyllä jää kieltämättä aika vetistä ja mautonta. Ite kyllä söisin sitä mutta lapset ja mies valittaa... :)
Lisäksi voit laittaa aurajuustomurua tai raejuustoa tai Koskenlaskija-sulatejuustoa palasina, mausteeksi sopii timjami tai pizzamauste sen ainaisen mustapippurin ja suolan lisäksi.
1kg pussi kinkkusuikaleita
1 pussi pizza- kinkkukuutioita
3 ruokakermaa
1/2 pakettia koskenlaskija sulatejuustoa
mustapippuria
valkosipulijauhetta
ja 200C noin 1h 20min, jälkilämmössä vielä 20min, ja antaa ruuan vetäytyä uunista oton jälkeen hetki, niin se kerma ei lilli siellä vuoanpohjalla.
Kerman joukkoon voi lisätä makua antamaan tuorejuustoa (Creme Bonjour tai Viola)
Teen ns kinkkukiusauksen kevyt kalkkunasuikaleista, koska emme syö sian lihaa ollenkaan.
Eli laitan vuoan pohjalle perunasipulisekotusta väliin riippuen kuinka paljon teen niin 1-2 pussia (ehkä noin 200g) kevyt kalkkunasuikaleita ja päälle perunasipulisekotusta.
Sitten laitan n 4 dl 10-15 % ruokakermaa mihin sekotan kulhossa paprikamaustetta, vähän tomaattipyrettä, aromisuolaa sekä pippurisekoitusta.kaadan sen vuokaan ja annan olla n 200 asteessa noin 45-60 min.ja ennen syöntiä antaa sen hiukan vetäytyä.
Mun vastaavaan peruna-sipulisekoitus-kinkkusuikalekiusaukseen kuuluu ehdottomasti sinappia, pari rkl sekoitan ruokakerman joukkoon. Toinen millä saa ihanasti makua kiusauksiin, on Kippari-sulatejuusto, sitä kun paloittelee jonnekin väliin ja vielä päälle.
ripottelen joukkoon sinihomemurua. Päälle esim. Emmentalia.
laitan ihan vain mustapippuria ja jonkin verran suolaa. Ripottelen mausteet perunoiden päälle, sekoitan ja lopuksi sekoitan kinkun joukkoon.
En nyt sen kummempia mausteita keksi.