Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Pilaantuneen kanan syönti??? PIKA!

Vierailija
30.04.2015 |

Laitettiin wingsejä päivälliseksi, joiden viimeinen käyttöpäivä oli vasta ensi viikolla. Ehdittiin syömään jo puolet paketista kun huomattiin että nehän haisevat kamalalle. Hajua ei ollut wingsejen pinnassa vaan lähellä luuta. Veikkaan että lihojen kylmäketju oli jossain välissä katkennut. Voiei! Nytkö odotellaan ruokamyrkytystä? Onko kenelläkään muulla kokemusta pilaantuneen lihan syömisestä? Kuoleekohan bakteerit uunissa?

Kommentit (5)

Vierailija
1/5 |
30.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

http://yle.fi/aihe/artikkeli/2013/03/27/vanhaakin-ruokaa-voi-syoda

"Vanhan ruuan syömistä rajoittaa se, että ruoka voi mennä pilalle - kahdellakin eri tavalla. Ruuassa on ensinnäkin pilaajabakteereja. Kun ne lisääntyvät ruuassa, se alkaa ennen pitkää haista ja maistua pahalle. Pilaajabakteerit eivät ainakaan alkuvaiheessa ole terveydelle vaarallisia. Ne tekevät kuitenkin ruuan sen verran vastenmieliseksi, että harva viitsii sitä syödä.

Varsinaisen terveysvaaran aiheuttavat aivan toiset bakteerit. Niitä kutsutaan taudinaiheuttajiksi. Tavallisimpia taudinaiheuttajia ovat esimerkiksi salmonella, campylobakteerit ja listeria, mutta niitä on muitakin.

Taudinaiheuttaja voi olla jo eläimessä valmiina, se voi livahtaa ruokaan teurastamolla tai kalanjalostuslaitoksella tai kotikeittiössä. Jos näin käy, seurauksena saatta olla ruokamyrkytys. Jotkut bakteerit aiheuttavat terveyshaittaa jo hyvin pieninä määrinä, joten tuoreestakin ruuasta voi ruokamyrkytyksen saada. Bakteerit voivat myös lisääntyä ruuan säilytyksen aikana ja aiheuttaa myrkytyksen myöhemmin, kun niitä on ruuassa suuria määriä."

Tuurilla sulla on ollut vain noita pilaajabasiliskoja eikä mitään tapahdu. Niitä vaarallisia kun ei maista.

Vierailija
2/5 |
30.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bakteerit kuolevat kyllä kuumennettaessa, mutta niiden aineenvaihduntatuotteina syntyneet myrkyt eivät katoa minnekään. Toisaalta paha haju voi johtua myös pakkauksen suojakaasusta tai jostain mausteesta, jolloin se on vaaratonta. Jos olette terveitä aikuisia ja ehditte jo syödä pahanhajuista kanaa, ei kai voi muuta kuin odotella mitä tapahtuu (ei välttämättä mitään).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/5 |
30.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Salmonella

Vierailija
4/5 |
30.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

"Kun ruoka kypsennetään, ollaankin jo terveysriskien suhteen melko turvallisilla vesillä.

- Käytännössä kaikki bakteerit kuolevat, kunhan niitä kuumennetaan riittävästi. Ja nämä tavalliset taudinaiheuttajat, joita me pelkäämme, kuolevat ihan tavallisessa paistamisessa, vakuuttaa Sebastian Hielm."

 

Hui! Ehkä selvitään säikähdyksellä. Kiitos linkistä!

Vierailija
5/5 |
30.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Me syötiin noin viikko sitten broileria suikaleina, ja haju oli paitsi aikamoinen, mutta osa suikaleista oli jo harmaita ennenkuin avasin paketin. Ei tullut oireita! :)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kaksi kahdeksan viisi