Lue keskustelun säännöt.
Pika-apua: miten keitetään parsa salaatiin?
30.04.2015 |
Tumpelo kyselee, että jos salaatiin pitää laittaa "parsannuppuja" niin mitenkäs ne keitetään? Vai keitänkö vaan koko pötkylän vai miten toimin? Ikinä en ole keitellyt ja ilmeisesti tarkkaa puuhaa, ettei keitä liikaa. Kiitos!
Kommentit (3)
pese, kuori tyvi ja leikkaa kuiva kanta pois. Pilko haluamisiisi paloihin ja keitä suolalla ja sokerilla maustetussa vedessä vihreää parsaa noin 4min. saa jäädä rapsakaksi.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Pätki parsa sopiviksi pätkiksi, tai ainakin kuori sitä tyvipäästä vähäsen. Leikkaa kuiva osa pois tyvipäästä. Keitä vesi, laita siihen vähän suolaa. Laita parsa kiehuvaan veteen. Töki haarukalla. Kun saat sen riittävän pehmeäksi, mihin siis haarukka jää kiinni, niin kaada vesi pois ja jäähdytä ne palaset. Sitten kippaat salaattiin.
Nuppupuolet kypsyy nopeammin kuin varret ja paksut tyvipäät, siksi niitten nuppujen kanssa on tarkkaa.