Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Artisokka, onko tuttu kasvis?

Vierailija
12.04.2015 |

Onko minkä makuinen?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
12.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kerran heräsin sellaisen vierestä. Mausta en muista mitään.

Vierailija
2/6 |
12.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joo molemmat lajit... Latva-artisokka varsinkin on ihan herkkua. Minä laitan sitä yksinkertaisimmillaan sesonkiaikaan alkuruoaksi näin

Murran artisokista kannat pois. Keitän niitä suolatussa vedessä 35-40 minuuttia (koosta riippuen). 

Kaveriksi teen jotan mukavaa "kastiketta" kuten limettimajoneesia tai kevyempää raejuustodippiä johon tulee myös maustamatonta jogurttia, aurinkokuivattua tomaattia, paprikaa ja valkosipulia. 

Sitten laitan vaan tarjolle artisokan per henkilö ja pieneen kippoon dippiä. Artisokat syödään niin että ensin irrotetaan lehdet yksi kerrallaan, dipataan leveä pää kastikkeeseen ja imauistaan sieltä sitten sisukset suuhun. Lopuksi kun päällilehdet on syöty, tulee esiin herkullinen pohja. Sitä ympäröi karvamainen kerros joka nypitään pois, ja sen jälkeen voi syödä itse pohjan kastikkeen kanssa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
12.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hyvän

Vierailija
4/6 |
12.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kumpi, maa vai latva?

Vierailija
5/6 |
12.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Molemmat hyviä, mutta erilaisia.

Maa- on ihanaa esim. sosekeittona: pehmeä, herkullinen.

Latva- taas on luksusherkku, suoraan taivaasta.

Vierailija
6/6 |
12.04.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Latva-artisokka, tuleeko uunissa parhainta vai voiko höyrystää?