Jauheliha keskeltä ruskeaa
Avasin suojakaasuun pakatun jauhelihan ja pannulle laittaessani huomasin, että se oli keskeltä ruskea, vaikka päältä kauniin pnainen. Onko tuo liha pilalla? Hajua en haista, nuha on kylläkin vienyt hajuaistin. Uskaltaako tuota käyttää?
Kommentit (13)
Auttakaa nuhanenää.
Mistä tuo ruskea väri lihan keskellä voi johtua?
Söisitkö itse? Antaisitko lapsillesi?
[quote author="Vierailija" time="11.04.2015 klo 13:06"]
Milloin viimeinen käyttöpäivä? Jauhenliha on aika herkkä pilaantumaan ja monesti jo kaupoissa -30% merkityt ovat jauhenlihatuotteista jo aika vanhoja. En käyttäisi
[/quote]
15.4. vkp.
ap
Pilalla voi olla en kyllä käyttäisi, kyllä jauheliha pitää olla tasaisen punaista läpeensä.
Jauheliha on siitä pottumaista että siinä alkaa väärin säilytettäessä tai vanhetessaan bakteerit ja muut pöpöt elää helpommin kuin kokolihassa.
[quote author="Vierailija" time="11.04.2015 klo 13:07"][quote author="Vierailija" time="11.04.2015 klo 13:06"]
Milloin viimeinen käyttöpäivä? Jauhenliha on aika herkkä pilaantumaan ja monesti jo kaupoissa -30% merkityt ovat jauhenlihatuotteista jo aika vanhoja. En käyttäisi
[/quote]
15.4. vkp.
ap
[/quote]
No sitten käyttäisin. On kuitenkin luvattu vielä noin monta päivää käyttöaikaa. Onko paketissa ollut reikä, josta päässyt ilmaa jauhenlihan sekaan? Se voi muuttaa väriä ja koostumusta. Jos on niin se ei ole kunnolla pakattu ja voi olla pilalla.
Ruskea väri keskellä johtuu siitä, että liha on jauhamisvaiheessa ollut kosketuksissa ilman kanssa, mikä saa monet tuoreet elintarvikkeet tummumaan. Suojakaasuun pakkaaminen on suojellut jauhelihaköntin pintaa, mutta sisäpuolelle jäänyt liha on hieman päässyt muuttamaan väriään. Ei ole sen vaarallisempaa kuin omenan tummuminenkaan, jos liha ei siis muuten haise tai näytä pahalta. Pilaantuneen jauhelihan haistaa kyllä varmasti paistamisvaiheessa, siitä leviää sellainen ällöttävä eltaantunut haju koko keittiöön.
Kyllä pitää katsoa muutenkin lihan kuntoa kuin yksistään tuojottaa päivämäärää.
Heitä roskiin se tummunut jauheliha ei se kunnollista ole.
Jos ei haise pahalta niin käyttäisin. Mä kerran aloin paistamaan pilantunutta jauhelihaa ja haju oli kyllä niin kammottava että aloin yökkimään. En tiedä mistä tuo harmaantuminen johtuu mutta pari kertaa mulla on pohjalta jauheliha harmaantunut vaikkei ole piloilla ollut.
Kiitos! Kai tuota uskaltaa sitten syödä. Paketissa ei ollut reikiä tms. vaan oli kaasusta pullea. Ja lihan pinta tosiaan kauniin punainen. Ruskistin tuon äsken, enkä edelleenkään haista mitään. Tosin nuha, mutta luulisi, että pilaantunen lihan haistaisi nuhasta huolimatta?
ap
Kyllä se ihan syötävää on itsellä oli 5 päivää jauhelihaköntti jääkaapis ja se tummu päältä, kyllä siitä hyvän murekkeen teki.
-Kokkaava laborantti
Liha on itsessään harmaata, punainen väri on keinotekoista värjäystä.
Milloin viimeinen käyttöpäivä? Jauhenliha on aika herkkä pilaantumaan ja monesti jo kaupoissa -30% merkityt ovat jauhenlihatuotteista jo aika vanhoja. En käyttäisi