Tiivis "mousse" ilman liivatetta
Haluaisin tehdä sellaisen mousse tai lemon curd-tyyppisen sitruunatäytteen kookospohjaiselle leivonnaiselle. Mistä lie tämäkin idea lähti kun reseptiäkään ei ole.. Haluaisin siis että sitruunamousse olisi suht helposti leikattavaa, vähän kuten juustokakuissa, mutta liivatetta en haluaisi käyttää, olen aina vierastanut sitä. Onko mitään helppoa keinoa millä saada kiinteä täyte ilman liivatetta? Luin agar-agarista mutta senkin käyttö tuntuu jotenkin vaikealta, olen ihan käsi leivonta-asioissa. Vinkkejä?
Kommentit (9)
Mä tein juuri sitruunapiirakan. Täytteeksi tein sitruunakiisselin (sitruunoiden mehusta siis), jota jämäköitin vielä lopuksi vatkaamalla sekaan vaniljakreemijauhetta. Sen avulla täytteestä saa tarvittaessa kuinka jämäkkää tahansa.
[quote author="Vierailija" time="14.11.2014 klo 08:21"]Mä tein juuri sitruunapiirakan. Täytteeksi tein sitruunakiisselin (sitruunoiden mehusta siis), jota jämäköitin vielä lopuksi vatkaamalla sekaan vaniljakreemijauhetta. Sen avulla täytteestä saa tarvittaessa kuinka jämäkkää tahansa.
[/quote]
Toki tuo ei siis koostumukseltaan ilmavaa moussea vastaa, mutta kiinteää on.
Vaniljakreemijauhe - ihan uusi tuttavuus! Pitääpä tutkailla.. Jos tekisi jotenkin vaikka lemon curd reseptillä, johon lisäisi vanilijakreemijauhetta ja vaikka jotain mascarponea. Saisikohan siten suhteellisen tukevan täytteen. Hyytelösokeria pitää nyt myös googlata myös :) Kiitos vinkeistä!
Minua nämä liivatekammoiset lähinnä huvittavat, mutta pistetään nyt yksi linkki: http://www.kinuskikissa.fi/liivatteen-kasviperainen-korvaaja-vegegel/
No minä olen liivatekammoinen, senverran aladobeja keitellyt, ettei minusta kakkuihin sovi. Pistä ap hetkeksi pakkaseen?
Mousse on vaahtoa, curd on tahnaa, liivatteella saa aikaa hyytelöä. Googlaa vaikka lemon meringue pie, siitä voit saada jotain osviittaa tai vinkkiä.
Entä maissipohjainen kiisseli + kovaksi vatkattu valkuainen? Sillä saa sileän koostumuksen ja ei ole ainakaan keinotekoisia ainesosia.
Hyi saatana sokeria ja viljaa taas :d
Agaragar ei toimi. Katso noita hyytelösoketeita?