Voikohan tomaatteja pakastaa?
Meillä on kaksi amppelitomaattia ja nyt niistä tulee päivittäin niin paljon tomaatteja ettei kaksi ihmistä niitä millään popsi. Kyseessä on minitomaatit.
Onnistuuko pakastaminen? Voisi ehkä käyttää ruuanlaittoon näitä pakastettuja, lisätä esim bolognesakastikkeeseen? Oletko kokeillut?
Muitakin pakastusvinkkejä voi toki laittaa...
Kommentit (19)
Tee murskaa tomaateista ja pakasta, onnistuu ihan hyvin.
Kokonaiset tomaatit kaiketi vettyy sulaessaan.
En ole tomaatteja pakastanut. Voikohan karviaisia pakastaa sellaisenaan? Olen joskus tehnyt niistä hilloa, mutta ei ole mennyt meidän perheessä kaupaksi. Tuoreena, suoraan pensaasta poimitut maistuvat kyllä.
Niistä tulee valmista tomaattimurskaa. Kannattaa halkaista pienetkin tomaatit, isommat sitten pilkkoa. Ja pakastaa sen kokoisissa asioissa, mitä ruuanlaitossa tarvitsee. Meillä sopiva koko on sellainen 400g leviterasia tai Forssan salaattirasia 😁
Pieniä tomaatteja voi halkaisija myös kuivata, jos tykkää aurinkokuivatuista tomaateista.
Vierailija kirjoitti:
En ole tomaatteja pakastanut. Voikohan karviaisia pakastaa sellaisenaan? Olen joskus tehnyt niistä hilloa, mutta ei ole mennyt meidän perheessä kaupaksi. Tuoreena, suoraan pensaasta poimitut maistuvat kyllä.
Voi, mutteivät sulaessaan ole enää tuoreen makuisia/oloisia. Tuoreena ovat parhaimmillaan!
Olen tehnyt hilloa niin, että olen laittanut vähän karviaisia ja paljon mansikkaa, sit kelpaa. Menevät meillä myös smoothieissa muiden marjojen ja hedelmien seassa.
Vierailija kirjoitti:
En ole tomaatteja pakastanut. Voikohan karviaisia pakastaa sellaisenaan? Olen joskus tehnyt niistä hilloa, mutta ei ole mennyt meidän perheessä kaupaksi. Tuoreena, suoraan pensaasta poimitut maistuvat kyllä.
Pakastetut karviaiset... en suosittele. Vielä inhottavampia kuin hillo. Tee karviaismehua ja pakasta se, jos jotain jää vielä sen jälkeen kun lapset on päästetty valloilleen karviaispuskaan.
Vierailija kirjoitti:
En ole tomaatteja pakastanut. Voikohan karviaisia pakastaa sellaisenaan? Olen joskus tehnyt niistä hilloa, mutta ei ole mennyt meidän perheessä kaupaksi. Tuoreena, suoraan pensaasta poimitut maistuvat kyllä.
Pakasta karviaiset sokeriliemessä. On erittäin hyviä.
Ei niitä semmoisenaan voi pakastaa, paleltuvat. Ne täytyy soseuttaa ensin. Ei noista kahdesta amppelitomaatista voi niin paljon satoa tulla, että niitä säilömään kannattaa alkaa. Itselläni on kaksi amppelitomaattia ja kypsyvät sopivasti niin, että tulevat syötyä sitä mukaa.
Murskaa ne ja ripottele vähän sokeria. Voit toki lisätä joka kippoon mausteet valmiiksi, jos sulla sattuu olemaan yrttejäkin kasvamassa tai valkosipulia. Siitä vaan pannulle niin soosin pohja on valmis.
Vierailija kirjoitti:
Ei niitä semmoisenaan voi pakastaa, paleltuvat. Ne täytyy soseuttaa ensin. Ei noista kahdesta amppelitomaatista voi niin paljon satoa tulla, että niitä säilömään kannattaa alkaa. Itselläni on kaksi amppelitomaattia ja kypsyvät sopivasti niin, että tulevat syötyä sitä mukaa.
Meillä taas ei jostain syystä alkukesästä tullut oikein yhtään, mutta nyt tulee tomaattia sitäkin enemmän...
T. Ap
Vierailija kirjoitti:
En ole tomaatteja pakastanut. Voikohan karviaisia pakastaa sellaisenaan? Olen joskus tehnyt niistä hilloa, mutta ei ole mennyt meidän perheessä kaupaksi. Tuoreena, suoraan pensaasta poimitut maistuvat kyllä.
Tee köyhän miehen lakkahilloa, maistuu yllättävän paljon lakalle!
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole tomaatteja pakastanut. Voikohan karviaisia pakastaa sellaisenaan? Olen joskus tehnyt niistä hilloa, mutta ei ole mennyt meidän perheessä kaupaksi. Tuoreena, suoraan pensaasta poimitut maistuvat kyllä.
Pakasta karviaiset sokeriliemessä. On erittäin hyviä.
Siis laitetaan rasiaan sokerilientä ja kokonaiset karviaisia? Onko ne sulatettuina sitten "kokonaisia"? Ymmärsinköhän nyt oikein tämän
Kiitos kaikille vastauksista! Kokeilen ainakin murskaamista/soseuttamista ja laitan kokeeksi pienet rasiat kokonaisina ja puolitettuina.
T. Ap
Nyt olis kyllä tomaatit halpoja kaupassa. Minä taidan laittaa kokeeksi pilkottuja tomaatteja pari rasiaa talven varalle. Jos olisivat ok ruuanlaitossa. Laitan tomaattia esim makaroonilaatikkoon.
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
En ole tomaatteja pakastanut. Voikohan karviaisia pakastaa sellaisenaan? Olen joskus tehnyt niistä hilloa, mutta ei ole mennyt meidän perheessä kaupaksi. Tuoreena, suoraan pensaasta poimitut maistuvat kyllä.
Pakasta karviaiset sokeriliemessä. On erittäin hyviä.
Siis laitetaan rasiaan sokerilientä ja kokonaiset karviaisia? Onko ne sulatettuina sitten "kokonaisia"? Ymmärsinköhän nyt oikein tämän
Ymmärsit oikein. Esimerkiksi Marttojen sivuilla on ohje: https://www.martat.fi/ruoka/sailonta/pakastaminen/marjojen-pakastus/
Kyllä voi. Mutta aika vetisiä niistä tulee. Ruoanlaittoon ihan ok, olen käyttänyt pizzaan.