Onko kenelläkään antaa hyvää kaaliruoka reseptiä?
Kommentit (7)
kaalilaatikko.
Keitä rikottuja ohrasuurimoita kasvisliemessä lähes kypsäksi. Pilko pieni kaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko pari-kolme porkkanaa ohuiksi tikuiksi. Pilko sipuli ohuiksi rankaiksi. Keitä viitisen desiä kasvislientä, johon on lisätty reilusti mausteita (curry, pippuri, suola, hieman chiliä) ja kun liemi kiehuu, heitä sinne pari desiä soijarouhetta, anna turvota niin että vesi imeytyy rouheeseen. Pannulle öljyä ja pyörittele soija, porkkanat ja sipuli, kunnes sipuli on kuullottunut. Lisää kaalisuikaleet. Sekoita ohrat kaaliseokseen, laita voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoja ja sinistä keijua nokareina. Paista 175 asteessa n. 1 ½ tuntia.
Vegaanista, herkullista, maistuu lapsille ja papoille, kokeiltu on :)
Kaveri teki aivan tautisen hyvää kaalilaatikkoa, jonka salaisuus taisi olla iso määrä siirappia. En ole ennen kaaliruoista välittänyt,eikä lapsetkaan mutta tuon ruoan jämistä melkein tapeltiin, että kuka sai ne syödä ;D Ja se ruoka vain parani uudelleen lämmitettäessä
[quote author="Vierailija" time="08.09.2014 klo 13:55"]
kaalilaatikko.
Keitä rikottuja ohrasuurimoita kasvisliemessä lähes kypsäksi. Pilko pieni kaali ohuiksi suikaleiksi. Pilko pari-kolme porkkanaa ohuiksi tikuiksi. Pilko sipuli ohuiksi rankaiksi. Keitä viitisen desiä kasvislientä, johon on lisätty reilusti mausteita (curry, pippuri, suola, hieman chiliä) ja kun liemi kiehuu, heitä sinne pari desiä soijarouhetta, anna turvota niin että vesi imeytyy rouheeseen. Pannulle öljyä ja pyörittele soija, porkkanat ja sipuli, kunnes sipuli on kuullottunut. Lisää kaalisuikaleet. Sekoita ohrat kaaliseokseen, laita voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle korppujauhoja ja sinistä keijua nokareina. Paista 175 asteessa n. 1 ½ tuntia.
Vegaanista, herkullista, maistuu lapsille ja papoille, kokeiltu on :)
[/quote]
Lapsille ei kannata soijarouhetta syöttää.
Hyvä resepti, jossa paljon siirappia? Lihaversio.
Kaalilaatikko
Paista kaali voissa ja myöskin jauheliha. Laita vuokaan ja halutessasi myös porkkanaa sekaan. Päälle kermaa.
Anna muhia uunissa miedolla lämmöllä jokunen tunti. Lisää nestettä tarvittaessa.
Mausteet voit laittaa oman maun mukaan.
Keitin just kaalikeittoa, hiukan lihaa pieninä paloina, liemikuutio ( lapsilta sen voi jättää pois) 1,5 tuntia.
Tää on kyllä hyvän makuista, mutta tuo juustopuoli on tietysti aika tyydyttynyttä ja lisäksi suolaista vars. lapsia ajatellen. Ehkä sitä voisi vähentää sopivasti.
http://www.k-ruoka.fi/reseptit/juustoinen-kaali-jauhelihapata/#