Käytetäänkö muissa maissa juustohöylää?
Vai onko se vain Suomen juttu? Ne maat, joissa olet asunut / ollut, eikä siellä ole ollut juustohöyliä edes myynnissä, miten paikalliset syövät juustonsa?
Kommentit (27)
Minulla on kaksi tarpeetonta juustohoylaa. Syomme paa-asiassa pepperjack, muenster, havarti, sharp cheddar ja sinihome juustoja. Liian pehmeita juustohoylalle.
Kaakkois-Aasiassa juustohöyliä myytiin ulkomaisissa ruokakauppaketjuissa ja Ikeassa. Paikalliset ei kuitenkaan juustoa kauheasti syöneet, joten tuskin käyttivät höyliäkään.
Juustohöylä ja Fiskarsin sakset kuuluu mulla vakiovarusteisiin matkoilla.
Maista joissa tehdään paljon kovia juustoja, kuten Hollanti ja Itävalta löytyy kyllä höylät.
[quote author="Vierailija" time="13.09.2014 klo 21:05"]
Meikäläinen juustohöylä on tosiaan monessa maassa ihan tuntematon. Leikkaavat juustonsa veitsellä, tai sitten jollain tällaisella virityksellä: http://www.supermomnocape.com/wp-content/uploads/2012/01/slice-cheese-thinly.jpg
[/quote]
Toi onkin tosi kätevä vehje. NOT.
Eipä juuri sillä heillä ei ole juurikaan tällaisia muovimaisia juustoja kuten meillä. Juustot leikataan veitsellä. Italiassa ja Ranskassa ei syödä juustoa leivän päällä vaan leivän kanssa. Siinä on pieni ero.
Harvemmin syödään ns. voileipiä. Eikä sellaista kovaa edamjuustoa juurikaan ole leivän päälle olemassa. Juustot on paljon pehmeämpiä, jolloin niitä ei voi edes leikata höylällä.
Leivälle yleensä marmeladia ja juusto omana asianaan kiitos.
[quote author="Vierailija" time="13.09.2014 klo 20:56"]
Mun käsitykseni mukaan keskieuroopassa käyttävät enemmän sellaista juustoveistä. Ja jenkeille myydään valmiiksi viipaloitua ...
[/quote]
Samoin Puolasa viipaloivat sen valmiiksi. Puolalaiset viipaloivat leivätkin kaupassa heti valinnan jälkeen.
[quote author="Vierailija" time="16.09.2014 klo 08:43"]
[quote author="Vierailija" time="13.09.2014 klo 20:56"]
Mun käsitykseni mukaan keskieuroopassa käyttävät enemmän sellaista juustoveistä. Ja jenkeille myydään valmiiksi viipaloitua ...
[/quote]
Samoin Puolasa viipaloivat sen valmiiksi. Puolalaiset viipaloivat leivätkin kaupassa heti valinnan jälkeen.
[/quote]
No tässä tuli ihan uutta tietoa minulle! Miksihän siellä noin toimitaan, ei varmaankaan ole kumimaisia muovipussileipiä myynnissä, kuten täällä Suomessa.
Ei ole tarvetta useimmissa maissa, koska ei syödä voileipiä joille juusto tarvisi saada ohueksi viipaleeksi. Juustoa syödään silloin kun syödään tarjoilulautaselle kuutioiksi tai lohkoiksi paloiteltuna. Joitain juustolaatuja toki sitten ruoanlaittoon viipaleina tai raasteina. Mutta juustohöylää ei näihin mihinkään tarvita.
Asuin Skotlannissa jonkin aikaa erään ihmisen luona, ja hänellä ainakin oli ihan tavallinen juustohöylä. Oli kyllä muutenkin kiinnostunut ruoasta ja kokkaamisesta, joten ehkäpä siksi.
Leipää ei syödä samallailla kuin Suomessa, niin höylä on vähän turha.
Mun australialais-englantilainen ystävä oli 20 v sitten aivan haltioissaan, kun näki mun juustohöylän...
Norjassa ( jossa se keksittiin) ja Ruotsissa. Tanskassa olen ollut van kaksi kertaa, enkä nähnyt höyliä. Enkä muualla.
Mun käsitykseni mukaan keskieuroopassa käyttävät enemmän sellaista juustoveistä. Ja jenkeille myydään valmiiksi viipaloitua ...
Norjalaisen juustohöylän löysin aikoinaan Belgiassa kaupasta. Muut siellä käyttävät vain veistä juuston siivuttamiseen.
Tanskassa käytettiin matallilankaa. Sinänsä näppärä systeemi, ei sii sellainen giljotiinsysteemi vain kierrettävä.
Meikäläinen juustohöylä on tosiaan monessa maassa ihan tuntematon. Leikkaavat juustonsa veitsellä, tai sitten jollain tällaisella virityksellä: http://www.supermomnocape.com/wp-content/uploads/2012/01/slice-cheese-thinly.jpg
Joo Englannissa ei kyllä paljon käytetä, mutta kyllä niitä myydään ihan suht yleisesti. Useimmat ei-viipaloituina myytävät juustot on cheddaria ja niin pehmeitä, että niistä on hankala saada viipaleita höylällä.