Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Taatelikakkumestarit, saisko mielestäsi parhaan ohjeen tänne?

Vierailija
18.12.2006 |

Rakastan taatelikakkua, mutta omatekoinen ei ikinä onnistu. Siitä tulee jostain syystä liian kuiva. Liekö vika ohjeessa vai tekijässä? Syödäänköhän meillä kakku liian aikaisin tai liian myöhään... Monentena päivänä leipomisesta taatelikakku on parhaimmillaan? Hakusessa siis takuuvarma, erinomainen taatelikakkuresepti.

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
18.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Taatelikakku



1½ dl vettä

1 pkt taateleita

200 g voita

2 kananmunaa

3 dl sokeria

½ dl kermaa tai maitoa

n. 4½ dl erikoisvehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1-2 tl vaniljasokeria



Keitä vesi, sokeri ja taatelit kattilassa soseeksi. Lisää voi sulamaan seokseen. Vatkaa ja jäähdytä. Lisää munat yksitellen sekä lopuksi kerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.



Vierailija
2/3 |
18.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 pkt (250 g) kivettömiä taateleita

2 dl vettä

1 dl sokeria

200 g Valio voita

2 munaa

1 dl (100 g) Valio kermaviiliä

1 tl vanilliinisokeria

1 tl leivinjauhetta

2 tl soodaa

4 dl vehnäjauhoja



Keitä taatelit hiljalleen vedessä pehmeiksi. Lisää sokeri. Sekoita voi vähän jäähtyneeseen seokseen. Lisää kaikki loput aineet. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,8 litran vuokaan. Paista 175 asteessa noin tunti.



Itse surautin keitetyt taatelit vielä sauvasekoittimella tasaiseksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
18.12.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mutta lisään kaksi pakettia taateleita ja samoin tietty myös keittovettä. Resepti on Myllyn parhaiden sivulta ja siellä sitä moni kommenteissaan kehui " Seijan taatelikakku" .

Olen tehnyt tuota kakkua myös käyttäen rasvana kylmäpuristettua rypsiöljyä 1,5 dl ja nesteenä rasvatonta maitoa. Sekin oli tosi hyvää. Eilen tein aidoilla voilla ja kermalla odottamaan (syödään huomenna), vaikuttaa tosi herkulta ja mehevältä, taikina ainakin oli taivaallisen hyvää.

Vierailija:

Taatelikakku

1½ dl vettä

1 pkt taateleita

200 g voita

2 kananmunaa

3 dl sokeria

½ dl kermaa tai maitoa

n. 4½ dl erikoisvehnäjauhoja

1 tl ruokasoodaa

1 tl leivinjauhetta

1-2 tl vaniljasokeria

Keitä vesi, sokeri ja taatelit kattilassa soseeksi. Lisää voi sulamaan seokseen. Vatkaa ja jäähdytä. Lisää munat yksitellen sekä lopuksi kerma sekä vehnäjauhot, joihin on sekoitettu sooda, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Kaada taikina korppujauhoilla leivitettyyn kakkuvuokaan. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 45 min - 1 tunti.