Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Säilyykö puolukkasurvos jääkaapissa

Vierailija
14.09.2012 |

ihan koko talven läpi?

Kommentit (11)

Vierailija
1/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

En ole itse kokeillut mutta viisaammat näin väittävät.

Vierailija
2/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

säilyy, mutta säilytysastiaa ei saa laittaa liian tiiviisti kiinni tai pilaantuu.

Meillä on puolukat hillona ja pakasteessa, mutta lapsuudenkodissa oli aina puolukkasurvosta ja hyvin säilyi seuraavan vuoden puolukka-aikaan asti (pari ämpärillistä riitti hyvin).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että säilyy,kunnes viime talvena totesin,että ihan kuukaudessa homehtuu,vaikka kansi ei ollut tiiviisti päällä.

Vierailija
4/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

säilyy, jotain oli vialla jos homehtuu, kannattaa säilyttää sokeroimattomana ja survo niin että on reilusti lientä. Sokeroi sen verran kerralla kun syöt viikossa kahdessa.

Vierailija
5/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

säilyy, jotain oli vialla jos homehtuu, kannattaa säilyttää sokeroimattomana ja survo niin että on reilusti lientä. Sokeroi sen verran kerralla kun syöt viikossa kahdessa.


soristakohan se sitten johtu,että menivät homeeseen?

harmi että kerkesin jo sokeroimaan tän vuoden satsin. ja olen kyllä survonut ne.

pähkäilee nelonen.

Vierailija
6/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

säilyy, jotain oli vialla jos homehtuu, kannattaa säilyttää sokeroimattomana ja survo niin että on reilusti lientä. Sokeroi sen verran kerralla kun syöt viikossa kahdessa.


soristakohan se sitten johtu,että menivät homeeseen?

harmi että kerkesin jo sokeroimaan tän vuoden satsin. ja olen kyllä survonut ne.

pähkäilee nelonen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

sokeroitu survos isossa lasitölissä, ei ole homehtunut.

Vierailija
8/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen survoksen lasipurkkeihin ja kansi päälle. Sokeroin ne survottaessa ja nytkin tein puuron vuoden 2010 survoksesta ja ihan hyvää oli. Puolukka on säilötty kautta aikojen kellareihin sokerilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kun on riittävästi survottu niin että marjat ovat mehun sisällä.



Homehtuu jos on marjat kuivillaan.

Vierailija
10/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Bentsoehappo on luonnollinen, marjojen sisältämä happo. Bentsoehappo estää tehokkaasti homeiden ja bakteerien kasvua ja suojaa siten marjaa taudeilta ja parantaa sen säilyvyyttä. Luonnonmarjoistamme bentsoehappoa on runsaimmin puolukassa, lakassa ja karpalossa, mikä parantaa näiden marjojen säilyvyyttä. Varsinkin puolukkaa voidaan säilöä survoksena viileässä kevääseen bentsoehapon ansiosta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/11 |
14.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mun lapsuudessa meillä oli puolukoita ämpärissä parvekkeella talven yli ja hyvin säilyi:)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi yksi