Tein omenapiirakkaa :(
Ihanalla reseptillä ja ajattelin vieläpä kokeilla sellaista uutta Brunon paperista paistovuokaa. Ajattelin että tuleekin oikein sievä pieni leivonnainen.
Harmi vaan, että tuli ahnehdittua vuoan täytön kanssa, ja tuolla se piirakkamössö nyt valuu pitkin vuoan reunoja uuniin :(.
Kommentit (4)
Vika ei nyt kyllä ollut vuoassa vaan täyttäjässä, vaikka se vuoka kyllä onkin sellainen löysä noin täysinäisenä, eli vaikea saada pois patalaput käsissä. Olisi pitänyt huomioida tämä aspekti. Ajattelin vaan täyttäessä, että näyttääpä ankealta, siispä lisää taikinaa...
Mut kävin nyt ottamassa vuoan pois, koitin vähän sorkkia enimpiä roiskeita märällä rätillä (en tiedä oliko hyvä idea). Ruopaisin kauhallisen piirakkaa siitä vuoan keskeltä ja tökin reunoja vähän matalammiksi ja sisemmäksi. Ruma kuin mikä, mutta ainakin se puoliraaka keskeltä raapaistu osa maistui tosi hyvältä (pitihän se syödä, suruun). Puolikypsää omenaa, raparperirahkaa ja murotaikinaa! Jospa se kypsyteltynä ei olisi ainakaan pahemman makuinen.
Panin nyt omenapiirakan rippeet takaisin uuniin ja leivinpaperin uunin pohjalle. Jospa se siitä. Luulen kyllä että jää raa'aksi, kun se on niin paksu.
on se, että se piirakka nyt vähän vielä mustui, kun arvelin että parempi antaa olla että on sitten varmasti kypsä.
mieleen työntää sinne piirakan alle uunipeltiä...?!
Eikös se ois paaaaljon helpompi pestä kuin se uuni?
Äkkiä uuni pois päältä ja piirakkataikina ulos, ennen kuin se kuivuu sinne betoniksi.
Minä en luota mihinkään noihin kertakäyttövuokiin, korkeintaan sellaisiin alumiinisiin. Esim. muffinssit leviää pitkin peltiä, jos niitä paperikuppeja ei pane vuokaan.