Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko joissain tutkimuksissa tullut ilmi kotitekoisen ruuan perummuus vs purkkiruoka?

Vierailija
07.11.2012 |

Neuvolassa puhui siitä, mutta en osaa näköjään googlettaa...

Kommentit (20)

Vierailija
1/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta imo luulen, että valmisruuat ovat terveellisempiä.



Ainakaan omissa keitetty-pakastettu-sulatettu-lämmitetty -mössöissäni ei varmaan juurikaan ole enää vitamiineja tallella.

Vierailija
2/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

riippu tietty, kuka uusavuton tampio sitä ruokaa laittaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voin koittaa Googlettaa mutta jos kotiruoka ei ole monipuolista niin kyllä se purkkiruoka itsetehtyä parempaa on.



On se jossain todettu että lapsi joka syö purkkiruokaa ja alkaa syömään heppoista kotiruokaa tarkoittaa laadussa laskua.



Ja se monipuolinen ja hyvä ruoka on ihan perusmättöä: lapsi tarhassa ja koulussa saa sellaista mutta perheissä ruoka on monesti mitä on.

Vierailija
4/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tutkimus yliopistoissa keskittyy enemmänkin ravinteisiin kuin kokonaisten dieettimallien vertailuun ja taas teollisuudella ei ole kauheasti intressiä silläkään teettää moisia tutkimuksia.



Todistetusti molemmilla lapset elää ja selviää. Itse valitsin (pääosin) kotitekoisen ruoan koska olen epäluuloinen ruokateollisuuden tuotoksia kohtaan ja voin itsekin paremmin kun vältän niitä omassa ruokavaliossani. Siksi lapsille sama. Eikä ihan pieni määrä tutkimustietoa olisi edes varmaan käsitystäni muuttanut, jos olisin nähnyt tutkimuksen missä olisi sanottu että purkkiruoka on parempaa niin olisin vaan meinannut että jaaha, taas jotain nestlen tai muiden maksamia tutkimuksia. Tiedemaailmakaan kun ei ole niin puhdasta ja viatonta kuin voisi luulla (olen itse ollut siinä mukana aikoinani ja törmännyt kaikenlaiseen).

Vierailija
5/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta imo luulen, että valmisruuat ovat terveellisempiä.

Ainakaan omissa keitetty-pakastettu-sulatettu-lämmitetty -mössöissäni ei varmaan juurikaan ole enää vitamiineja tallella.


Joo eines on terveellisempää kuin kotiruoka, anna mun nauraa. :D Tietenkin jos äiti ei osaa valmistaa itse ruokia vaan ne sisältävät makkaraa ja makaronia, voi olla parempi tyhmemmälle kansalla ne ourkkiruuat. ;) :D

Vierailija
6/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta imo luulen, että valmisruuat ovat terveellisempiä.

Ainakaan omissa keitetty-pakastettu-sulatettu-lämmitetty -mössöissäni ei varmaan juurikaan ole enää vitamiineja tallella.


Joo eines on terveellisempää kuin kotiruoka, anna mun nauraa. :D Tietenkin jos äiti ei osaa valmistaa itse ruokia vaan ne sisältävät makkaraa ja makaronia, voi olla parempi tyhmemmälle kansalla ne ourkkiruuat. ;) :D

kuhaa, naudan sisäpaistia, porsaan ulkofilettä, lohifilettä, kanan rintafilettä, kukkakaalia, porkkanaa, bataattia, perunaa, parsakaalia ja banaania soseena. Näistä sitten sulattelen sopivia comboja. Silti uskon, että kaupan purkkiruuissa vitamiinit säilyvät paremmin kuin noissa kertaalleen keitetyissä, pakastetuissa ja sulatetuissa ruuissa.

Jos taas tässä puhutaan yleisesti einekset vs. kotitekoinen ruoka, niin sitten varmaan kotitekoinen riippuen siitä, miten se on tehty.

Makkaraa meillä on syöty viimeksi en muista milloin.

T. se, jolle vastasit

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei muuten pidä paikkaansa. Purkkiruuat kuumennetaan ihan tajuttoman kuumiksi tappaen kaikki. KAsviksia ei tarvitse soeutusvaiheessa vielä keittää, vaan vasta pakkasesta ottaessa laittaa hetkeksi hellalle. Näin saat parasta ruokaa. Kertaalleen pakasettu lihan ei vielä menetä merkittävästi mitään, ihan kokkikoulusta opittua. ;) Purkkiruuistakin oli juttua, mitä paskaa vanhemmat lapsilleen syöttävät ja asiantuntija tuli asiasta meille puhumaan.

Vierailija
8/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

No ei muuten pidä paikkaansa. Purkkiruuat kuumennetaan ihan tajuttoman kuumiksi tappaen kaikki. KAsviksia ei tarvitse soeutusvaiheessa vielä keittää, vaan vasta pakkasesta ottaessa laittaa hetkeksi hellalle. Näin saat parasta ruokaa. Kertaalleen pakasettu lihan ei vielä menetä merkittävästi mitään, ihan kokkikoulusta opittua. ;) Purkkiruuistakin oli juttua, mitä paskaa vanhemmat lapsilleen syöttävät ja asiantuntija tuli asiasta meille puhumaan.

niin hyvä niin. Onneksi meillä syödään itsetehtyjä, ovat halvempiakin.

Tuohon paskateoriaan en siltikään usko, jos ei jotain pätevämpiä todisteita tule.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu ostaako luomua vaiko ei siihen kotiruokaan.



Teollisesti valmistettuihin vauvanruokiin on todella tarkat vierasainerajat. Käytännössä vauvanruokien raaka-aineet joudutaan sopimusviljelemään, jotta torjunta-aineiden määrä saadaan valvottua.



Kotiruoassa vain luomulla päästään yhtä terveelliseen ruokaan.



Meillä syödään molempia.

Vierailija
10/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu ostaako luomua vaiko ei siihen kotiruokaan.

Teollisesti valmistettuihin vauvanruokiin on todella tarkat vierasainerajat. Käytännössä vauvanruokien raaka-aineet joudutaan sopimusviljelemään, jotta torjunta-aineiden määrä saadaan valvottua.

Kotiruoassa vain luomulla päästään yhtä terveelliseen ruokaan.

Meillä syödään molempia.

Tämäkän ei pidä paikkaansa, tutkimuksissa ei ole löydetty luomun hyötyjä verrattuna puhtaisiin ja tuoreisiisn suomalaisiin tuotteisiin. Monet luomutuotteet saivat jopa huonommat arvosanat.:)

On ihan uskomatonta miten tietämättömiä äidit ovat. :D Vai ettekö te osaa yhtään katsoa tuoteselosteita? Joo jos soseuttaa jotain valmismarinadipaskaa ja purkkiherneitä valmismuusin kanssa, niin toki tuore luomu on parempaa. ;) :DDD

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta imo luulen, että valmisruuat ovat terveellisempiä.

Ainakaan omissa keitetty-pakastettu-sulatettu-lämmitetty -mössöissäni ei varmaan juurikaan ole enää vitamiineja tallella.


Jos kerta ajattelet että se pakastaminen on haitallista niin miksi sitten teet niin?

Siis ihan vain pienessä päässäni ihmettelen että jos koet jonkin asian olevan haitallista vitamiinien tms. suhteen niin miksi ihmeessä teet niin? Eikö olisi helpompaa pilkkoa sillä haarukalla tai survimella ne banaanit ja muut mössöksi, kuin pakastaa-sulattaa-lämmittää niitä kun sama vaivahan tuossa olisi?

Vierailija
12/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta imo luulen, että valmisruuat ovat terveellisempiä.

Ainakaan omissa keitetty-pakastettu-sulatettu-lämmitetty -mössöissäni ei varmaan juurikaan ole enää vitamiineja tallella.


Jos kerta ajattelet että se pakastaminen on haitallista niin miksi sitten teet niin?

Siis ihan vain pienessä päässäni ihmettelen että jos koet jonkin asian olevan haitallista vitamiinien tms. suhteen niin miksi ihmeessä teet niin? Eikö olisi helpompaa pilkkoa sillä haarukalla tai survimella ne banaanit ja muut mössöksi, kuin pakastaa-sulattaa-lämmittää niitä kun sama vaivahan tuossa olisi?

On aika paljon helpompi keittää kerralla esim. 100g lihaa kuin ruokalusikallinen tai kokonainen bataatti eikä pientä kulmaa siitä ja sitten pakastaa koko satsi, ja ottaa kerralla pieni määrä. Siksi teen niin.

Ja koska vauvan syömät määrät kasvis-lihasoseiden suhteen ovat luokkaa reilu ruokalusikallinen, on ihan yksi hailee vaikka niissä vähemmän niitä vitamiineja olisikin (mitä siis veikkaan).

Tälle kokki-what ever -inttäjälle muuten tiedoksi, että tuo luomun eduista puhuva on eri tyyppi kuin keittäjä-pakastaja-sulattaja, itsellenikin oli tiedossa luomun hyödyttömyys verrattuna ei-luomuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Riippuu ostaako luomua vaiko ei siihen kotiruokaan.

Teollisesti valmistettuihin vauvanruokiin on todella tarkat vierasainerajat. Käytännössä vauvanruokien raaka-aineet joudutaan sopimusviljelemään, jotta torjunta-aineiden määrä saadaan valvottua.

Kotiruoassa vain luomulla päästään yhtä terveelliseen ruokaan.

Meillä syödään molempia.

Tämäkän ei pidä paikkaansa, tutkimuksissa ei ole löydetty luomun hyötyjä verrattuna puhtaisiin ja tuoreisiisn suomalaisiin tuotteisiin. Monet luomutuotteet saivat jopa huonommat arvosanat.:)

On ihan uskomatonta miten tietämättömiä äidit ovat. :D Vai ettekö te osaa yhtään katsoa tuoteselosteita? Joo jos soseuttaa jotain valmismarinadipaskaa ja purkkiherneitä valmismuusin kanssa, niin toki tuore luomu on parempaa. ;) :DDD

Noh, oikeasti luomuruoka sisältää ihan tutkitusti vähemmän torjunta-aineita. Ravintoaineita on (tietysti) ihan saman verran luomussa ja tavisruoassa, mutta vierasaineita on tehomaatalouden tuotteissa enemmän. Löysin tällaisen tekstin alla olevasta vähän huonosti otsikoidusta linkistä:

"Merkittävämpiä eroja löytyi torjunta-ainejäämissä ja bakteeritasoissa. Yli kolmasosassa tavanomaisista elintarvikkeista löytyi ainejäämiä. Tuholaismyrkkyä löytyi myös seitsemästä prosentista luomunäytteistä.

Escherichia coli -bakteeria löytyi yhtä paljon molemmissa tuotantotavoissa, mutta bakteerit, jotka olivat kolmelle tai useammalle antibiootilla vastustuskykyisiä, olivat perusruuassa selvästi yleisempiä kuin luomukanassa ja -possussa."

http://www.taloussanomat.fi/paivittaistavarat/2012/09/04/tutkimus-luomu…

Vierailija
14/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

mutta imo luulen, että valmisruuat ovat terveellisempiä.

Ainakaan omissa keitetty-pakastettu-sulatettu-lämmitetty -mössöissäni ei varmaan juurikaan ole enää vitamiineja tallella.


Joo eines on terveellisempää kuin kotiruoka, anna mun nauraa. :D Tietenkin jos äiti ei osaa valmistaa itse ruokia vaan ne sisältävät makkaraa ja makaronia, voi olla parempi tyhmemmälle kansalla ne ourkkiruuat. ;) :D

mitä vikaa on esimerkiksi Vatajan possunakissa (allergiatuote) ja ruismakaronissa? Kyllä nuo aina tehokasvatetun broiskun, vitamiinittoman ja hivenaineettoman perunan voittaa. Sulle on vissiin äiti kokannut hookooblöötä juustolla ja perunahöttöä koko ikäsi?

Ainakin nuo teolliset purkkiruuat on vitaminoituja, hyvin niillä kasvaa. Toinen lapsista meillä syö melkein pelkästään noita, toinen elää porkkanalla, ruismakaronilla ja vatajan possunakeilla. :-D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

lausunnon, että molemmat (purkki- ja itsetehdyt ruoat) ovat yhtä hyviä, mutta jos vauvalle syöttää jompaa kumpaa, tottuu vauva makuun eikä sen vuoksi heti maistu omatekoinen, jos on vaikka purkkiruokia syöttänyt.

Vierailija
16/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten aivopestyä porukkaa nykyihmiset on? Että joku purkkiin säilötty mössö olis terveellisempää kuin itsetehty? Maistapa kokeeksi sitä mössöä, saatatko syödä, nehän haiseekin kamalalle.



Mä en ole ikinä tehnyt vauvalle eri ruokia, ihan samaa syönyt kuin muukin perhe, otan ennen suolan ja mausteiden lisäämistä ja mössään. Jos teen jotain erikoista josta ei saa tarjottavaa vauvalle, niin sitten keitän ihan erikseen, eipä ole iso vaiva ja jäkiksessä säilyy huomiseenkin. No lihaa tai kalaa oon joskus keittänyt pakkaseen valmiiksi.



Ja muuten luomusta: vasta tehdyn tutkimuksen mukaan luomussa on enemmän lähes kaikkia vitamiineja kuin tavallisissa. Linkkiä ei oo laittaa, mutta ihan sanomalehdestä luin tuosta laajasta tutkimuksesta, löytyy varmaan jostain netin ihmeellisestä maailmasta jos etsii.

Vierailija
17/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten aivopestyä porukkaa nykyihmiset on? Että joku purkkiin säilötty mössö olis terveellisempää kuin itsetehty? Maistapa kokeeksi sitä mössöä, saatatko syödä, nehän haiseekin kamalalle.


että se on terveellisempää mutta ihan yhtä ok kuin kotiruokakin. Purkkiruokien ruoka-aineita valvotaan kyllä tarkkaan. Ehkä ajatus on enemmän se, että niitä voi turvallisin mielin käyttää eikä tarvitse kokea syyllisyyttä, jos ei jaksa kokata vauvalleen.

Vierailija
18/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten aivopestyä porukkaa nykyihmiset on? Että joku purkkiin säilötty mössö olis terveellisempää kuin itsetehty? Maistapa kokeeksi sitä mössöä, saatatko syödä, nehän haiseekin kamalalle.

Että ne pienten lasten kalapiltit on kyllä parempilaatuisia kuin pk-seudun markettien kalat. Täällä kala on aina 5-8pv vanhaa ja myydään siis "tuoreena". Parit ruokamyrkytykset saaneena en osta lapsilleni kalatiskistä enää mitään, pilteistä kalapurkit ovatkin ainoita kelvollisia noin niin kuin muutenkin. Niihin vähän mausteita joukkoon, tiraus kermaa ja hyvää on!

Vierailija
19/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Runsas täyssäilykkeiden (tätä ne purkkiruoat ovat) syönti saattaa altistaa allergioille ja jopa ykköstyypin diabetekselle.



http://yle.fi/uutiset/lasten_purkkiruoan_terveellisyydesta_vaannetaan_k…



Eli jos ruoka on täysin "tapettua", se on liiankin hygieenistä. Kyllä meilläkin on syöty purkkiruokia, mutta voihan niihin vaikka sekoittaa muussattuja keitettyjä kasviksia, ja tarjota myös tavallista kotiruokaa ja raakoja juttuja (vaikka sormiruokaa), niin lapsi saa vähän kaikkea.

Vierailija
20/20 |
07.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

jossa korostettiin et kotiruoka on parempaa ja terveellisempää kunhan se on oikein tehty.Todettiin et tosi harva osasi tehdä vauvalle ja pienelle lapselle ruoat niin et lapsi sai kaikki tarvitsemat vitamiinit yms.oikeassa mittasuhteessa.

Jos äiti on vähänkään varma ettei osaa/pysty tarjoamaan lapselle ravitsevaa ruokaa on parempi ainakin silloin tällöin antaa purkkiruokaa joissa on tarvittavat vitskut sun muut.

Tämä huomattiin siis eritoten lämpimien ruokien yhteydessä,ei niinkään välipalojen ja hedelmämössöjen yhteydessä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: viisi yksi kolme