soijamaito ja ruuanlaitto
Voikohan soijajuomaa käyttää esim. perunamuussiin? Tai lettutaikinaan (käryääkö pannulla pahasti tms)?
Kiitos
Kommentit (4)
Sopii erinomaisesti lettutaikinaan, eikä munia tarvitse ollenkaan (kokeile vaikka! ei mitään eroa), tosin me laitamme lettutaikinaan pienen osan kauramaitoakin, koska soijamaito on hiukan makeaa ja tulee liian makeat letut.
Ja tästä syystä se ei käy mielestäni ollenkaan perunamuusiin. Soijan maku myös erottuu perunamuussita liian selvästi ellei ole todella tottunut siihen.
Sen sijaan jo ehdotettu kauramaito käy erinomaisesti perunamuussiin.
Kermatuotteissa soija taas on mainio raaka-aine (ns. ruoanlaittokerman tapaiset valmisteet ja myös makeisiin jälkiruokiin tarkoitetut "kuohukermat").
soijamaito sopii hyvin ruoanlaittoon.
Se tavallinen on tosiaan melko makeaa, kuten yllä jo todettiin, eikä siksi välttämättä sovi ainakaan kaikkiin ruokiin.
olen mennyt vähän sillä linjalla, että kauramaitoa viljaruokiin (letut, leivonta ylipäätään, puurot jne), riisimaito riisipuuroon tai sellaiseen johon tarvitaan lähinnä maidon väri...ja muuhun tuota soijaa. Se on kyllä pakko sanoa, että minusta se soija"kermavaahto" on ihan järkyttävää sontaa. Soija on myös sellainen, että sen maku tulee aika helposti läpi, joten vältän sitä mieluusti.
sopii paremmin. Mutta itse teen ihan vain veteen. Lettutaikinaan enemmän munia (n. 5 / l ) ja suolan ja sokerin suhdetta maistelen.
Muussiin laitan floraa / keijua, ehkä pari munaa, suolaa ja ripauksen sokeria.