Miksi tehdä esim lanttulaatikko pakastimeen? Jos sen tekee valmiista soseesta, niin
eihän sen tekemiseen mene kuin about 15 min + paisto.
Ihan vilpittömästi kysyn.
Kommentit (23)
eikä halua paistaa niitä aattona. Meillä ainakin olis uuni ihan täynnä, jos kaikki vasta aattona tehtäis. Tosin en pakasta välttämättä vaan teen aatonaattona.
Ja samaa mieltä siitä sotkusta, vähemmän sitä tulee kun on valmiina.
Minä tosin en paista laatikoita ennen pakastamista, vaan teen ne paistamista vaille valmiiksi vuokiin ja sitten pakkaseen, aattona paistan. Onhan ne pakko sinne uuniin mahtua joka tapauksessa lämpenemään...
että helpoimmalla pääsee aattona, kun sen tekee silloin soseesta. Mutta porkkanalaatikko on riisipuuron takia vaikeampaa, sen teen edellisenä päivänä. Imelletyt tehdään jo ajoissa pakastimeen se on niin hidasta ja sotuista. Maksalaatikkoa meillä ei kukaan syö ja muita niitä nyt ei kai olekaan, noh joku bataattilaatikko, mutta sekään ei kuulu meidän joulupöytään.
en halua yhtään ylimääräistä purkkia, purnukkaa yms. tiskiä keittiöön kun sitä tulee muutenkin niin paljon eli riittää, kun lykkää ne loorat uuniin ja voi senkin ajan käyttää kalojen yms. tuorejuttujen laittoon. Teen kaiken, minkä vaan voi etukäteen mahd. valmiiksi tehdä koska haluan minimoida sen keittiössä vietetyn ajan ja keskittyä siihen muuhun jouluun.
koska olen aattona töissä aamuvuorossa.
Ensiksi niin teen lanttulaatikon ihan tuoreesta lantusta ajoissa syksyllä. Lokakuussa yleensä.
Lantun maku parhaimmillaan tuolloin ja ei ole puisevaa ja kuivakkaa.
En suosi valmissoseita. Kamalia kertakaikkiaan.
Pakastimesta vaan jääkaappiin yön yli ja sieltä uuniin. Helppoa ja vaivatonta.
EI tiskiä ja sotkua. Aatonaattona ja aattona on muutenkin tekemistä ja uuni varattu muulle.
Iltapäivällä joutaa sitten laatikot laittaa suoraan uuniin lämpenemään aterialle.
Kun valmistaa ruokaa alusta loppuun. Joten en näe isona asiana tuota että tein nyt tänään lanttulaatikot pakasteeseen. Otan ne sitten mukaan kun menen vanhempieni luo. Ja nopeasti lämpenee uunissa yhtäaikaa kinkun kanssa, usein jo aamusta sinne laitetaan lämpenemään. On sitten syönnin aikaan just hyvää.
reilun parin kuukauden pakastushan ei tietenkään vaikuta mitään tuohon lantun makuun? Okei... :)
reilun parin kuukauden pakastushan ei tietenkään vaikuta mitään tuohon lantun makuun? Okei... :)
Kuohukermaa, voita seassa muun muassa. Lantun maku vahvistuu.
Sotkun vuoksi, astioita kun likaantuu muutenkin jouluaaton monien ruokalajien äärellä. Muuten tekisin varmaan itsekin vasta aattona, kun ei siihen tosiaan tuota varttia kauempaa mene. Mutta tein jo viime viikonloppuna valmiiksi pakastimeen.
periaatteessa en osta tehdastekoisena sitä, mikä on helppo tehdä itse. siispä laatikot pikkujouluna raakana pakkaseen, aatonaattona sulamaan ja aattona suoraan uunista pöytään.
mitäs se valmissose maksaa? toki niiden lanttujen kuorimiseen menee aikaa, mutta kiehuvat ihan itekseen puuhellaa lämmittässä...
pari kuukautta pakastetun juuresmössön rakennekin on tunnetusti tosi miellyttävä.
reilun parin kuukauden pakastushan ei tietenkään vaikuta mitään tuohon lantun makuun? Okei... :)
Kuohukermaa, voita seassa muun muassa. Lantun maku vahvistuu.
periaatteessa en osta tehdastekoisena sitä, mikä on helppo tehdä itse. siispä laatikot pikkujouluna raakana pakkaseen, aatonaattona sulamaan ja aattona suoraan uunista pöytään. mitäs se valmissose maksaa? toki niiden lanttujen kuorimiseen menee aikaa, mutta kiehuvat ihan itekseen puuhellaa lämmittässä...
En ole koskaan ostanut.
pari kuukautta pakastetun juuresmössön rakennekin on tunnetusti tosi miellyttävä.
reilun parin kuukauden pakastushan ei tietenkään vaikuta mitään tuohon lantun makuun? Okei... :)
Kuohukermaa, voita seassa muun muassa. Lantun maku vahvistuu.
se sitten on yhtä hyvää kuin saarioisen äitien tekemä?
tehdä salaatit, keittää munat, laittaa ruuat uuniin lämpiämään, perunat kiehumaan, leikata kinkkua, kattaa, asetella ruuat pöytään, käydä haudoilla, yms. yms.
Eihän siinä laatikossa yksin kauan mene, mutta 15 minuutinkin helpotus (+tiskaus) on tervetullut.
Niinkuin tänne viimeviikolla aloituksen tein.
Nyt on lisäksi nuo laatikot valmiiksipaistettuina pakastimessa.
Aattona saankin sitten nauttia joulusta.
2-3 euroa maksaa puolen kilon valmis sose.
30 senttiä kilo. Hiukan tietysti menee hukkaan, ehkäpä 10 %.
joka niitä lanttuja keitellessä kuluu on toki ilmaista? ;)
Onneksi meidän joulun talous ei kaadu siihen, että maksan pari euroa lanttusoseesta ja teen jotain mukavaa sinä aikana joka minulta lanttujen kuorimiseen ja pilkkomiseen menisi...
30 senttiä kilo. Hiukan tietysti menee hukkaan, ehkäpä 10 %.
turha sitä varttia on aattona siihen tuhlata + kauhia siivo ja sotku. Kätevintä on lykätä laatikot suoraan uuniin kun valmiina olleet siellä pakkasessa.