Kertokaa kokemuksia induktioliedestä.
Kommentit (23)
eli kuinka nopeasta liedestä on kyse, kun puhutaan induktiosta? Kuinka nopeasti kylmään veteen laitetut perunat alkavat kiehua?
Kuten joku jo kirjoittikin, vesi kiehuu induktioliedellä kattilassa nopeammin kuin vedenkeittimessä. On siis tosi nopea.
Paistinpannu on lähes heti valmis paistamiseen. Ei voi enää lähteä etsimään voita/öljyä tms vaan kaikki kantsii olla valmiina sillä hetkellä, kun levyn laittaa päälle.
9
Tehtiin jo toinen keittiöremonttimme, ja haluttiin ehdottomasti tähänkin asuntoon induktioliesi. Se on paljon kokkaavan unelma, mikäli kaasua ei ole mahdollista saada.
Aluksi kun en tehokkuuteen ollut tottunnu, niin ruoka paloi aina pohjaa. Piti opetella, että enää ei käytykkään vessassa tai laittamassa pyykkejä, kun odottelit, että vesi alkaa kiehumaa tai liesi edes lämpenee. Meillä ruuanlaittoon kuluu nyt puolet vähemmän aikaa, mitä ennen. Suosittelen ihan kaikille.
ps. on niin ihana työpäivän jälkeen tehdä ruokaa, kun tietää että siihen ei mene tuntia aikaa, vaan 20 minuuttia.
syyt on kerrottu jo moneen kertaan tässä ketjussa.
Siis eihän sulla nyt voinut mennä yli puolta tuntia lieden lämpenemiseen! Meillä on kotona induktio ja mökillä ihan tavallinen keraaminen liesi ja kyllähän induktio lämpenee nopeasti mutta ei keraamisellaan mene yli viittä minuuttia kauempaa. Minusta ajankäytöllisesti aika sama, valmistelenko ainekset ensin ja täppään sitten induktion päälle vai laitanko keraamiselle liedelle veden kiehumaan/paistinpannun lämpiämään ja siinä hetken odotellessa valmistelen ne ainekset.
eli kuinka nopeasta liedestä on kyse, kun puhutaan induktiosta? Kuinka nopeasti kylmään veteen laitetut perunat alkavat kiehua?
viiden litran kattilassa on kaksi kiloa pottuja.
Meillä nyt kuukauden ollu käytössä induktio. On aivan älyttömän hyvä. Tosin vaihdettiin ikivanhasta sähköhellasta siihen, joten ero on siksikin niin huima.
Vedenkeitin jäi meilläkin lähes työttömäksi. Aiemmin mä kiehutin vedenkeittimellä veden perunoillekin, jotta ois saanu keittoaikaa lyhemmäksi. Nyt ei tarvi.
että yhteensä ruuan laittoon. Siis vaikka jos teki samaa ruokaa, niin ennen meni hitaan lieden kanssa se tunti helposti ja nyt menee tuon uuden lieden kanssa 20 minuuttia. Okei, edellinen liesi oli kyllä äärettömän hidas.
Siis eihän sulla nyt voinut mennä yli puolta tuntia lieden lämpenemiseen! Meillä on kotona induktio ja mökillä ihan tavallinen keraaminen liesi ja kyllähän induktio lämpenee nopeasti mutta ei keraamisellaan mene yli viittä minuuttia kauempaa. Minusta ajankäytöllisesti aika sama, valmistelenko ainekset ensin ja täppään sitten induktion päälle vai laitanko keraamiselle liedelle veden kiehumaan/paistinpannun lämpiämään ja siinä hetken odotellessa valmistelen ne ainekset.
Kiireisen tai himokokkaajan valinta. Toimii kummassakin tapauksessa. Mahtaakohan kaikissa liesissä olla sellainen pikaliesi? Se on ihan ehdoton nopeudessaan. Meillä Iowan liesi.
Meillä ollut muutaman vuoden induktioliesi, enkä vaihtaisi enää takaisin. Ihana kun on niin nopea, ja turvallinen kun itse levyt ei kuumene. Voi kuitenkin olla että joudut uusimaan kaikki kattilat induktiolieden hankkimisen yhteydessä.
On myös olemassa yhdistelmiä, joissa on etummaiset levyt induktiolevyjä ja takimmaiset tavallisia levyjä, jolloin vanhoja kattiloita voi vielä käyttää, kunnes kyllästyy siihen hitauteen.
kiertoilma uunin, oli paljon halvempi kuin induktio, en näe mitään syytä maksaa hellasta tonneja että sillä voi lämmittää erikoispannulla ruokaa.
Kaasu ja induktio, siinä kaksi parasta. Induktio helppo ja turvallinen.
Nopea ja superturvallinen ja siisti. Ei mitään huonoa.
Se on nopea. Pienen puuron kun laittaa kiehumaan, niin sillä aikaa kun ottaa hiutaleet ja vispilän esiin, niin vesi jo kiehuukin ja pääsee sekoittelemaan. Ei tarvi kyttäillä siinä mitään.
Ja keraaminen taso ylipäätään on mun mieleen, kun on niin helppo puhdistaa.
On sen verran nopea ja tehokas.
Ei kai kukaan enää osta "tavallista" keraamista saati perinteistä liettä? Kaasu on tietysti asia erikseen, se (tai ainakin induktio+kaasuyhdistelmä) ehkä monen himokokkaajan mielestä pesee induktion.
Ja kohtuuhyvä induktioliesi ei ole hurjan kallis, ei maksa "tonneja" niin kuin joku kommentoi.
Joku sanoi tuon huonoksi, että saattaa joutua vaihtamaan kattiloita. Mulla ei tullut edes se huono puoli mieleen, sillä uusiksi meni vain yksi kulunut pannu. Kaikki kattilat kävi, myös ne 15 vuotta vanhat, jotka oli peräisin jostain opiskeluajoilta.
on ehdoton, jos edes jonkun verran teet ruokaa. Nopea kuumenemaan ja jäähtymään, reagoi nopeasti tehon muutoksiin ja on turvallinen.
Induktioliesi sekä rst-tiskipöytä yhdellä isolla altaalla on mun keittiön must-jutut :)
koska induktioliesi on nopeampi. Lisäksi vauvan pikapuuroon on mukavampaa keittää vesi tiskatussa kattilassa kuin vaikeasti puhdistettavassa vedenkeittimessä.
Keitinliemessä oli suolaa ja sokeria, ja kun se kiehui yli enkä heti huomannut pyyhkiä levyä puhtaaksi, liemi jätti jäljet induktiotasoon. Hinkkailin niitä sitruunalla pois viikon ja edelleen siinä kohdassa on suttua, joka ei lähde.
eli kuinka nopeasta liedestä on kyse, kun puhutaan induktiosta? Kuinka nopeasti kylmään veteen laitetut perunat alkavat kiehua?