Vieläkö viet lapsesi syömään mäkkäriin? ks linkki
Kommentit (12)
Tuskin tuokaan syömäkelpoista on. Sämpylä on varmasti täysin kuivunut ja bakteerit eivät ole päässeet jylläämään pihvissä. Ranskalaiset ovat myös kuivuneet ja kovettuneet.
Yhdellä ex-työkaverilla oli työpöydän koristuksena hieno, kuivunut appelsiini. Se oli yli 15 vuotta vanha! Painoa ei sillä ollut oikein enää lainkaan.
harvemmin homehtuu... Kuivalihaakin saa ihan kaupasta. Eikä ole homeessa.
Vai oliko tämä säilytetty ehkä muovipussissa?
Mut joo, ei oo käyty kovin usein mäkkärissä viime aikoina. Syödään meillä tosin karkkiakin aina joskus. Huuuuuu... "pikkasen" lisäaineita :D
ruoka homehtu tai mädänny, jos se on riittävän kuivaa ja ympäristö kuivaa. On tullut joskus unohdettua mm. leipää kaapinperille ilman pussia ja sinnehän se kuivuu ihan siististi homehtumatta. Hampurilaiset ja ranskikset ovat vielä sen verran ohuita, että haihduttavat varmaan aika hyvin niissä olevan nesteen, joten kuivuvat nätisti.
Mäkkäri on muuten niitä harvoja paikkoja, joista saa helposti ihan tarkan listan kaikkien ruokien raaka-aineista. Ja vertailkaapa esim. Mäkin ja Hesen ranskalaisten raaka-aineita. Syöttäisin lapselleni ehdottomasti ennen Mäkin kuin Hesen ranskalaisia.
ruoka homehtu tai mädänny, jos se on riittävän kuivaa ja ympäristö kuivaa. On tullut joskus unohdettua mm. leipää kaapinperille ilman pussia ja sinnehän se kuivuu ihan siististi homehtumatta. Hampurilaiset ja ranskikset ovat vielä sen verran ohuita, että haihduttavat varmaan aika hyvin niissä olevan nesteen, joten kuivuvat nätisti.
Mäkkäri on muuten niitä harvoja paikkoja, joista saa helposti ihan tarkan listan kaikkien ruokien raaka-aineista. Ja vertailkaapa esim. Mäkin ja Hesen ranskalaisten raaka-aineita. Syöttäisin lapselleni ehdottomasti ennen Mäkin kuin Hesen ranskalaisia.
En mäkään kyllä käy kuin pari kertaa vuodesa pizzalla, ja ne on yleensä jonkun kaveritapaamisen yhteydessä.
Eli oikeastaan pastöroitu maitokin on ihan kauheeta, pastöroimaton pilaantuu paljon nopeammin. Mitä jos käsiteltäisiin sitä vielä likaisin käsin, se olisi varmaan vielä parempaa.
McDonalds:
Peruna, osittain kovetettu rypsiöljy. Ravintolassa maustamiseen käytetään Pansuola mineraalisuolaa.
-----
Hesburger:
Peruna, muunneltu perunatärkkelys, riisijauho, tärkkelys, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeutusaine (ksantaanikumi), mausteuutteet (kurkuma, paprika), dekstroosi. Ranskalaiset kypsennämme öljyssä joka koostuu 80 % rapsi- ja 20 % palmuöljystä, E900.
------
Tiivistettynä: Mäkin ranskalaiset ovat käytännössä vain perunaa paistoöljyä (ja suolaa) lukuunottamatta. Hesen ranskiksissa on vaikka mitä muuta. Rypsiöljy on tietääkseni myös terveellisempää kuin palmuöljy.
Eli oikeastaan pastöroitu maitokin on ihan kauheeta, pastöroimaton pilaantuu paljon nopeammin. Mitä jos käsiteltäisiin sitä vielä likaisin käsin, se olisi varmaan vielä parempaa.
Eikä se tarvitse edes mitään kovin keinotekoista käsittelyä. Jos olisi pikaruokaketju joka tarjoilee näkkileipiä, joku varmaan kuvaisi näkkileipää vuoden ajan ja hämmästyksekseen toteaisi, että se näyttää ihan samalta kuin alussa!
ja sielläkin ehkä pari kertaa vuoden aikana.
E621, natriumglutamaatti. Hesen sapuskat ovat täynnä sitä, hampurilaisista kastikkeisiin asti.
Mäkkärillä ei ole yhdessäkään ruuassa sitä.
Kuulemma "meinaavat" jättää Heselläkin pois ko. myrkyn, mutta taisi olla vain mainospuhetta...
Joskus koemielessä koitin saada Lidl:n leipää homehtumaan, mutta ei se home oikein ottanut tarttuakseen ;D