Neuvokaa terveellinen jouluateria.. ei mitään kinkkuja tms.
Kommentit (4)
Eli reunassa viisi senttiä läskiä, joka syödään mukana... Hyvä vaihtoehto kinkulle on vaikkapa poronkäristys, jollei kalkkunakaan maistu.
Perinteisestä pöydästä terveellistä ovat kasvislaatikot, joiden tekemiseen ei ole upotettu hirmuisesti voita ja kermaa. Samoin paistettu tai itse savustettu kala. Graavikala on liian suolaista (mutta namia!) ja silli rasvaista eikä etikkakaan ole hyväksi kaikille - jos siis silli on etikkaliemessä.
Rosolli (keitä punajuuret itse, jos etikka ei sovi) ja tuoresalaatti.
Kinkku on vähärasvaista, samoin kalkkuna. Rosolli on pelkkiä juureksia, ja laatikot voi tehdä ilman kermaa. Ja lohi se vasta terveellistä onkin - itse graavaten voi säännellä suolan määrää.
Rahka hyvä jälkiruokavaihtoehto. Siitä voi tehdä niin kevyttä kuin haluaa, vaikka kokonaan ilman kermaa ja sokeria.
sopivan kokoisia palasia porkkanasta, lantusta ja vaikka parsa- ja kukkakaaleista. siis raakana. pääaterialla vaikka lanttu-porkkanasosekeittoa, veteen keitettynä. mauksi ehkä hitunen jotain juustontyyppistä kasvisrasvavalmistetta. jälkiruokana pakkasmarjoja sellaisenaan. terveellistä, kevyttä ja helppoa!