Mitä hyvää ruokaa kokkaisi isänpäivänä?
Ei kasvisruokaa. Pippuripihviä ollaan syöty sen verran ettei sekään enää juhlaruoalta tunnu, joten vinkkejä otetaan vastaan.
Kommentit (17)
Kunnon iso sisäfilepihvi, nätisti punainen ja verinen sisältä. Kasviksia tai salaatti, ja sienikastika,, nami! (ei mitään perunoita siihen) punaviinit siihen päälle ja jälkiruoaksi juustoja. oih..
on hirvipaistia muodossa jos toisessa niin usein että isänpäivänä todennäkösesti naudan sisäfilettä, uunikasviksia+lohkoperunoita ja joku hyvä kastike. Ja erikseen jälkkäri.
alkuapaloiksi kevätkääryleitä ja dippikastiketta. Sitten jonkun kiinalaistyyppisen pääruoan joka luultavasti tulee olemaan sitruunakanaa, naudanlihaa blackbeansoosissa ja paistettu riisi. Jälkkäriksi raikas mustaherukkamoussekakku suklaabrownies pohjalla ja suklaa kastikkeella.
Meillä ainakin. Ja jotain hyvää alku+jälkiruokaa.
joten nyt sitten niitä raakapaistettujen valkosipuliperunoiden kera. Tai ehkä jotain ihanaa kalaruokaa kuhasta tai nieriästä.
Naisille nimittäin etenkin punainen liha olisi raudan takia hyvää syötävää muutaman kerran kuussa. Silti liha nähdään edelleen "miesten ruokana", vaikea uskoa että perusukko kuitenkaan sitä puolen kilon pihviä varsinaisesti tarvitsisi...
satsatkaa kunnon lihaan eikä mihinkään vakuumipakattuun sittiin. Lihatiskiltä kunnon pihvilihat ja siihen konjakki-kermakastike, bataattia pekonikääreessä tai vuohenjuustoa leipäpedillä, nami nami. Tälläisistä herkuista mies pitää. Jälkiruoaksi riittää ihan laadukas kahvi ja siihen vaikka jotain herkkusuklaata, koska ruoka sen verran raskas, jotta siihen ei tarvitse kun saada suu vähän makseaksi. Mikäli mies tykkää niin konjakkinaukut kahvin kera niin johan mies hyrisee tyytyväisenä.
Naisille nimittäin etenkin punainen liha olisi raudan takia hyvää syötävää muutaman kerran kuussa. Silti liha nähdään edelleen "miesten ruokana", vaikea uskoa että perusukko kuitenkaan sitä puolen kilon pihviä varsinaisesti tarvitsisi...
joten ei ole raudanpuutoksia meidän perheessä :) Kiitoksia hyvistä vinkeistä, varmaan se tuolle pihvilinjalle taas menee, jotain hyvää salaattia ja täytepastaa seuraksi.
Naisille nimittäin etenkin punainen liha olisi raudan takia hyvää syötävää muutaman kerran kuussa.
Eiköhän se äitikin syö sitä isänpäivän ateriaa, jos ei satu olemaan kasvissyöjä tai muuten punaista lihaa välttävä? Kivahan se on laittaa juhlaruoka sen päivänsankarin mieltymysten mukaan.
Proteiini ja rauta toki ovat tärkeitä kaikille. Ja erityisesti runsaista kuuakutisista kärsiville naisille, mutta ei sihen välttämättä lihaa kaivata.
Olisi salaattia, kananfilettä + halloumia. Lisänä valkosipulibruchettaa + tomaattisalsaa.
Entä vuohenjuustoa leipäpedillä?
Minä olen viimeksi tehnyt isänpäivänä porsaanleikkeitä, valkosipuliperunoita ja choron-kastiketta. Nyt pitäisi saada jotakin muuta.
tehdään seuraavanlaisesti:
Bataatti kuoritaan, leikataan noin 2-3 cm:n viipaleita ja pekonia kääritään bataatin ympäri. Makuasia haluaako pekonia 2 vai 1 viipaleen bataattiviipaleen ympäri. Päälle voi sirotella vähän juoksevaa hunajaa ja sirotella vähän mustapippuria. Uunissa kypsennetään 175 asteessa niin kauan, että kun kokeilet tikulla niin bataatti on pehmeää. Kypsennysaika riippuu, kuinka paksuja viipaleita bataatista leikkaa. Huom!. ei kestä seisoittamista eli muut ruoat kannattaa olla valmiina ja sitten nostaa lämpimän bataattiherkun lautaselle.
Otetaan paahtoleivästä muotilla pyöreitä palkoja.
On kaksi vaihtoehtoa millä maustetaan paahtoleipä ja seuraava on miehen herkkua. Tavalliseen ruokaöljyyn sekoitetaan hienoksi ohennettua valkosipulia ja yrttejä ja paahtoleipä voidellaan sillä. Toinen vaihtoehto on vain yrttiöjyllä voidella paahtoleipä, jos ei tykkää valkosipulista ja vuohenjuuston päälle laittaa juoksevaa hunajaa.
Kun olet voidellut oaahtoleivät niin vuohenjuustosta otetaan paksuja siivuja ja nostetaan leipien päälle. Päällisen voi maustaa vielä sillä valkosipuliöljyllä tai hunajalla. Huom!. älä nuukaile vuohenjuustossa vaan ota paksuja viipaleita, koska uunissa saattaa levitä ja leikatessa murentua.
Laita uuni grillivastukselle ja anna olla uunissa niin kauan, että juusto kauniin ruskea ja leivän reunat myös vaalean ruskeita.
Tämä käy hyvin alkuruoasta, kun nostat leivät salaattipedille, jossa on esim. hyvää salaattia, tomaattia, kurkkua,paprikaa ja salaatinkastikkeena vaikkapa balsamicokastiketta. Meillä tämä uppoaa.
paistia, hasselbackan perunoita ja suppilovahverokastiketta. Jälkiruuaksi joku hedelmäcrumble ja vanlijakastiketta tai jäätelöä. Hyvää viiniä ja kahvia avec.
Alkuruuasta en vielä tiedä, mutta joku yksinkertainen sosekeitto voisi olla hyvä.
jotain uutta ja vaihtelua, taidanpas tehdä tuon vuohenjuustojutskan alkuruuaksi!
Tuleeko pekonista näin kypsentämällä rapeaa? Alkaa kuola valua, dieettiä pitäessä.
se isänpäivänä olla pitää!