Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten sinä valmistat porsaan ulkofilee-pihvit?

Vierailija
06.03.2006 |




Tarjoiltavaksi perunoiden kera.

Kommentit (17)

Vierailija
1/17 |
06.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

ANteeksi nyt kauheasti, mutta en oikeastikaan osaa vielä tehdä ruokaa kun vasta harjoittelen ja haluasisin nyt nuo tehdä ennenkuin mies tulee töistä... :/

Kun sooloilen on makuelämys vähemmän ihana.

Vierailija
2/17 |
06.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Possut pannulle. Käännän possut siinä vaiheessa kun pinnalle alkaa tihkumaan nestettä ja paista vielä hetki.



Maustamisessa olen vähän huono neuvomaan, koska meillä maustetaan reilulla kädellä ja mausteetkin ovat vähän mitä sattuu:)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/17 |
06.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leikkaaan fileen paksuhkoiksi paloiksi ja nuijin ne ohuiksi. Sitten maustan grillimausteella ja paistan niin että saavat väriä. Sitten uunivuokaan perunasiivujen ja sipulirenkaiden kanssa ja peitän lihalimellä (perunoille voi ripotella esim. perunamaustetta). Sitten uuniin (200 astetta) niin kauan että perunat on kypsiä. Yleensä on hyvää, maku vähän vaihtelee riippuen siitä, miten raskaalla kädellä olen maustanut. Jos on punaviiniä, lorauta sitä vähän lihaliemen joukkoon.

Vierailija
4/17 |
06.03.2006 |
Näytä aiemmat lainaukset


Pihvin paistaminen



Oikea raaka-aine pihviin...

Valitse pihvilihaksi hyvin raakakypsynyttä naudan sisä- tai ulkofileetä. Entrecôte saadaan ulkofileen etuselkään ulottuvasta osasta. Se on monen mielestä maukkainta pihvilihaa, kunhan se on raakakypsytetty vähintään neljä viikkoa. Rasva kannattaa poistaa vasta kypsästä pihvistä, se mehevöittää ja maustaa pihviä. Porsaan sisä- ja ulkofileestä on helppo saada hyvät pihvit, kunhan varoo kypsentämästä niitä liian kauan, jolloin niistä saattaa tulla kuivia.



Ota pihvit etukäteen lämpiämään...

Jääkaapinkylmä pihvi jäähdyttää paistinpannun eikä pihvi saa kaunista väriä pintaansa. Anna pihvien lämmetä noin 30 minuuttia huoneenlämmössä ennen paistamista. Pihvejä ei tarvitse nuijia, yleensä riittää muotoilu käsin painamalla. Ohuet lehtipihvit voi nuijia varovasti kelmun välissä, jotta lihassyyt eivät rikkoonnu. Kuivaa pihvin pinta talouspaperilla ennen paistamista.



Pannu kohtalaisen kuumaksi...

Valurautapannu tai parila on erinomainen väline pihvin paistoon, mutta nykyisin on myös muita hyviä paksupohjaisia pannuja, jotka voi kuumentaa riittävän kuumaksi. Öljy ja siihen nokare voita tai margariinia on parasta paistorasvaa. Kun voi tai margariini on sulanut kullanruskeaksi, pannu on sopivan kuuma. Älä täytä pannua liian täyteen, ettei se jäähdy liikaa. Paista mieluummin useassa erässä.



Milloin pihvi on kypsä?...

Hyvä sääntö on, että ruokailijat voivat odottaa pihviä, ei pihvi ruokailijaa. Aloita pihvin paisto vasta, kun kaikki muu ruokailuun liittyvä on valmista. Paistoaika riippuu pihvin paksuudesta ja siitä kuinka kypsäksi sen haluaa.



Pihvi on kaikkein mehevimmillään, kun se on keskeltä punertava (medium). Tällöin pihvi käännetään jo ennen kuin lihanestettä alkaa pisaroida pinnalle. Myös toinen puoli ruskistetaan nopeasti. Jos pihvi käännetään vasta lihanesteiden pisaroidessa pinnalle, toinen puoli ei ruskistu kunnolla, koska sitä paistetaan kiehuvan nestepatjan päällä eikä kuumempaa paistinpannun pohjaa vasten.



Ruskistamisen jälkeen pihviä voi kypsentää pannulla haluttuun kypsyysasteeseen.



Sisältä punainen (rare) pihvi paistetaan nopeasti (3 cm:n korkuinen fileepihvi 1,5 minuuttia/puoli) ja vastaavasti well done eli sisältä harmaa, kypsä pihvi vaatii 4 - 5 minuutin paistamisen molemmin puolin.



Loppukypsennys uunissa...

Pari kolme pihviä on helppo kypsentää pannulla tai parilalla, mutta kun paistat useampia, kannattaa loppukypsennys tehdä uunissa. Ruskista pihvit ensin pannulla, jossa ne saavat kauniin pintavärin. Siirrä ne sen jälkeen uunin kestävään astiaan. Noin 4 senttiä korkeat sisäfileepihvit saavat olla 200 asteessa 15 minuuttia. Uunissa kypsyvät samalla perunat ja vaikkapa tomaatit lisäkkeiksi.



Suola ja mausteet vasta lopuksi...

Suola ja mausteet kannattaa lisätä vasta valmiiseen pihviin. Niitä tarvitaan silloin vähemmän maun aistimiseen. Hyviin pihveihin riittää pelkkä suola ja mustapippuri

Vierailija
5/17 |
05.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Paitsi että tuo on naudnlihapihvin ohje. Sianlihaa ei jätetä puolikypsäksi tai raa'aksi.

Vierailija
6/17 |
05.07.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

aloitus vuodelta 2006 joten ei ajankohtainen

Kysynkin mistä te näitä kaivatte?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/17 |
10.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miten niin? Porsaan voi jättää medium rareksi. Kun sen sisälämpötila nousee 62 asteeseen trikiini kuolee heti, mutta sitä ei suomalaisessa sianlihassa kovin usein edes ole. Tuo possun nukettaminen sellaiseksi ylikypsäksi jääkiekoksi ei ole 2000-luvulla enää ajankohtaista.

Vierailija
8/17 |
20.04.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="05.07.2013 klo 09:43"]

aloitus vuodelta 2006 joten ei ajankohtainen

Kysynkin mistä te näitä kaivatte?

[/quote]

 

Eikö vuonna 2013 tai 2014 enää kukaan tarvitse porsaanpaisto-ohjetta?

Googlasin porsasreseptejä, ja tämä sivu tuli. Ei tarvinnut kaivaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/17 |
06.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyllä kaipasin ohjeita minäkin vielä näin vuonna 2014, kiva ku täältä löytyi. Tuskin ohjeet vuosien aikana kamalasti kuluvat, päin vastoin. Kiitos!

Vierailija
10/17 |
06.07.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.07.2014 klo 15:53"]

Kyllä kaipasin ohjeita minäkin vielä näin vuonna 2014, kiva ku täältä löytyi. Tuskin ohjeet vuosien aikana kamalasti kuluvat, päin vastoin. Kiitos!

[/quote] Montako eri vanhan ketjun nostohurrausta sinulta on vielä tulossa ?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/17 |
01.08.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="06.07.2014 klo 15:57"]

[quote author="Vierailija" time="06.07.2014 klo 15:53"]

Kyllä kaipasin ohjeita minäkin vielä näin vuonna 2014, kiva ku täältä löytyi. Tuskin ohjeet vuosien aikana kamalasti kuluvat, päin vastoin. Kiitos!

[/quote] Montako eri vanhan ketjun nostohurrausta sinulta on vielä tulossa ?

[/quote]

Mitä jos vaikka hankit elämän. Voi jeesus taas näitä ihmisten kitinöitä.

Vierailija
12/17 |
15.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vielä vuonna 2016 ohjeet ovat ajankohtaisia.  Kiitokset kaikille keskusteluun osallistuneille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/17 |
15.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kyljyksinä, koska possu täytyy paistaa kypsäksi ja siitä tulee luuttomana ihan liian kuivaa.

Vierailija
14/17 |
02.02.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko täysikasvuinen sika mielestänne porsas? Huijausta tuo porsaanlihalla pelleily. Eihän karitsakaan ole aikuista lammasta, eikä vasikka täysikasvuista nautaa. Sika on sika. Miksi se pitää sanakikkailla porsaaksi?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/17 |
04.09.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija kirjoitti:

Kyljyksinä, koska possu täytyy paistaa kypsäksi ja siitä tulee luuttomana ihan liian kuivaa.

Ulkofile kyljyksinä. Voi jeesus.

Vierailija
16/17 |
18.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Timjami-valkosipuli porsaan ulkofilepihvejä ehkä, toteutus vain puuttuu. Mitä kastikkeesti/muita mausteita/yrttejä.

Tulee sekoiltua liikaa keittiössä ja epävarmuus iskee.. :-/ Tuoretta timjamia ja valk.sip ajattelin kuitenkin käyttää paistavaiheessa (ja jtn random mausteita, mitä tulee mieleen)

Ohjeita otetaan mielellään vastaan

Vierailija
17/17 |
18.12.2019 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pahoittelen kirjoitusvirheitä, alkaa ruoanlaitto :-)

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi neljä kahdeksan