Litteät mokkapalat
Mikä hitsi siinä on etten saa mokkapalaoista kuohkean korkeaa?? Uusi uuni vissiin "syvältä"...vatkasin vaahdon kuohkeaksi, mutta ei...plätty mikä plätty, antakaa kunnon ohje, kiitos ;)
Kommentit (5)
mutta mun ohjeessa on 4 munaa ja 3dl sokeria. joten munien määrä sokeriin kuulostaa mun mielestä aika paljolta mut en tiedä sit.... Mutta täältä sain kerran hyvän neuvon, että lisää margariini ja maito vasta ihan lopuksi. Ja kun näin tein niin tuli kuohkeita. Ja nykyisin en sekoita enää vatkauksen jälkeen millään puuhaarukalla tms. vaan hurrutan kevyesti vatkaimella loppuun asti ja nykyisin tulee siis kuohkeita=) Eli hurrutan loppuun asti ja lisään nesteet vasta ihan lopuksi. En tiedä kuinka ne oikeaoppisesti kuuluisi tehdä mut tälläset ohjeet sain av:lta viimeksi kun kyselin samaa ja nykyisin ihania ja kuohkeita mokkapaloja=)
5 munaa
4 dl sokeria
3 dl kahvia
250 g voisulaa
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
5 rkl kaakaojauhetta
8 dl vehnäjauhoja
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi, lisää jäähtynyt voisula ja sen jälkeen puolet kahvista, sitten puolet jauhoseoksesta (mukana kaakao, vanilja, kaneli ja leivinjauhe, jotka olet siivilöinyt sekaisin) loput kahvista ja sitten loput jauhoista.
Sekoitetaan juuri sen verran että ovat sekaisin ei yhtään enempää.
Paista 200 asteessa 25 - 30 minuuttia.
Päällys reilu puolet tomusokeripaketista jonka koko on 500 g johon siivilöit teesiivilällä kaakaon 3 rkl, lisäät 100 g voisulaa ja lopuksi kahvia sen verran että kuorrutus on sopivan paksuista levitettäväksi. Laitan kuorrutukseen myös vaniljasokeria ja kanelia ne antaa hyvän säväyksen.
Jos noudatat ohjetta onnistut varmasti.
Jos tuote on litteä suurin todennäköisyys on liian pitkä sekoitusaika jolloin tärkkelys liisteröityy.
että myös voimariinilla toimii, käytän mielelläni rasvaa jossa on voita ihan lopputuotteen maun takia.
Olen kondiittori.
Mokkapalat
2½ dl vettä
200 g margariinia
4 rkl kaakaojauhetta (tummaa)
1 tl suolaa
5 dl vehnäjauhoja
5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1½ tl soodaa
1 dl bulgarianjogurttia
2 munaa
Kuorrutus:
2 rkl maitoa (tai kahvia)
100 g margariinia
1 rkl kaakaojauhetta
n. ½ pkt tomusokeria
Päälle voi halutessaan ripotella kookoshiutaleita tai nonparelleja
Kiehauta, vesi, margariini, kaakaojauhe ja suola kattilassa.
Jäähdytä seos.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää jäähtynyt margariini-seos siihen. Lisää seokseen myös munat ja jogurtti, sekoita puuhaarukalla.
Laita pellille ja paista 200 asteessa n. 20 minuuttia.
Jäähdytä ja tee kuorrutus sekoittamalla margariini, maito ja kaakaojauhe kattilassa, anna kiehahtaa ja lisää joukkoon tomusokeri.
laitoin peräti 8 munaa ;)) ja sokeria 4 dl, uunipelti on iso ja syvä, mutta ei...voisko olla liikaa margariinia (onkohan sitä pakko olla etes? Eihän kakkupohjaakaan rasvaa tule, muutenhan se on sama..)