Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Laatikoita ja leivinuuniruokia kaipailen

31.10.2005 |

Ei kertakaikkiaan tule mieleen kuin muutamat laatikko ruoat eli makaronilaatikko, jauheliha-perunasos.laatikko...

Muutenkin kaipailen ruokia joita on näppärä valmistaa leivinuunissa=)

Kommentit (3)

Vierailija
1/3 |
31.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset






Lohilaatikko



( Neljälle hengelle )



8 keskikokoista perunaa



450 g lohifilettä



2 dl maitoa tai kermaa



2 kananmunaa



1 sipuli



2 tl voita



suolaa ja tilliä





Valmistus:



Valmistelut 15 minuuttia ja kypsennysaika tunti.



Kuori ja viipaloi perunat ja sipuli. Perkaa lohi ja leikkaa paloiksi. Sekoita kermaan kananmunat ja mausteet. Lado uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, sipulia ja lohenpalasia. Päällimmäiseksi kerros perunaa. Kaada munamaito/kerma vuokaan. Ripottele voinokareita perunaviipaleiden päälle. Hauduta ruoka 180 asteisessa uunissa kypsäksi. Koristele laatikko ennen tarjoilua tillillä.











Kinkkukiusaus



3-4 annosta



200 g palvikinkkua



1 pussi(500 g) perunasipulipakastetta



2 dl kermaa



1-2 murskattua valkosipulinkynttä



suolaa



mustapippuria



n. 75 g sinihomejuustoa





Valmistus:



Laita puolet perunapakasteesta voideltuun uunivuokaan. Mausta. Levitä päälle kinkkusuikaleet ja halutessasi murennettu sinihomejuusto. Laita päälle loput perunoista ja mausta. Kaada vuokaan puolet kermasta ja kypsennä 225 asteessa 40-50 minuuttia tai mikrossa täydellä teholla noin 20 minuuttia. Lisää loput kermasta kypsymisen aikana. Tarjoa salaatin kanssa.











Janssonin kiusaus



1 pss perunasipulisekoitusta (500 g)



1 rasia Janssonfileitä



2 dl kermaa





Valmistus:



Kaada voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunapakasteesta. Laita päälle Janssonfileet. Kaada päällimmäiseksi loput perunapakasteesta. Lisää vuokaan kerma ja kypsennä 200° noin 50 minuuttia. Tarjoa vieraille raikkaan salaatin ja tuoreen leivän kanssa.











Munakoiso-pastavuoka



(4-6 annosta)



2 munakoisoa

oliiviöljyä, suolaa, pippuria, valkosipulista yrttimaustesekoitusta

noin 600 g kypsää pastaa

2 dl kermaa

suolaa, cajunmaustesokoitusta, oreganoa

150 g kuorrutusjuustoraastetta

tuoretta oreganoa





Valmistus:



Leikkaa pestyt munakoisot paksuiksi viipaleiksi. Paista viipaleet oliiviöljyssä ja ripottele mausteet pinnalle. Levitä kypsä pasta voideltuun uunivuokaan. Sekoita mausteet kermaan ja kaada seos pastan päälle vuokaan.



Asettele maustetut munakoisoviipaleet pastan päälle ja ripottele reilu kerros vahvaa juustoraastetta pinnalle. Kuorruta ja kuumenna vuoka uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia. Silppua pinnalle tuoretta oreganoa.





Jouluinen juuresvuoka



(6 - 8 annosta)

9 (400 g) porkkanaa

5 (300 g) punajuurta

1 (300 g) pieni lanttu

200 g juuriselleriä

2 (200 g) sipulia

2 rkl meiramia

1/2 rkl suolaa

1/2 tl rouhittua mustapippuria

5 dl Valio kevytmaitoa

2 rkl vehnäjauhoja

1 pkt (250 g) Valio Koskenlaskija perinteistä





Valmistus:



Raasta juurekset ja sipuli karkeaksi raasteeksi raastimen karkeimmalla terällä. Sekoita kasvikset ja mausteet keskenään ja kaada voideltuun, reilunkokoiseen uunivuokaan. Mittaa maito ja jauho kattilaan ja kuumenna sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Lisää sulatejuusto kuutioina ja sekoita, kunnes se on sulanut. Kaada kastike vuokaan tasaisesti. Kypsennä 175 asteessa noin 2 tuntia, kokeile kypsyyttä.Kun ruoan pinta on kauniisti ruskistunut, peitä vuoka leivinpaperilla tai alumiinifoliolla loppukypsennyksen ajaksi. Tarjoa kalkkunan tai kinkun kanssa.





Vierailija
2/3 |
31.10.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Nakki Raketti Spagettivuoka



3 dl Myllyn Paras Raketti Spagettia

300 g kuorettomia nakkeja

200 g herne-maissi-paprika -sekoitusta (pakaste)

½ tl yrttisuolaa

½ tl basilikaa

½ tl currya

5 dl maitoa

2 kananmunaa

1 dl

juustoraastetta (emmental)



1. Keitä Raketti Spagettia pakkauksen ohjeen mukaan 6 min ja huuhdo spagetit lävikössä kylmällä ve-dellä.

2. Laita paloitellut nakit, vihannekset ja Raketti Spagetti voideltuun uunivuokaan.

3. Sekoita maitoon mausteet ja munat ja kaada seos vuokaan.

4. Ripottele vuoan pinnalle juustoraaste.

5. Paista 200 asteisessa uunissa n. 30 min.



Tomaattinen jauhelihavuoka (6 annosta)



2 ps (á 500 g) valkosipuliperunoita

400 g nauta -sikajauhelihaa

1 dl sipulikuutioita

½ tl suolaa

½ tl mustapippuria rouhittuna

5 dl pannun huuhdelientä

3 kookasta tomaattia

2 tl oreganoa

150 g juustoraastetta





Voitele kookas lasagnevuoka ja levitä pohjalle pussillinen valkosipuliperunoita. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli mukaan kuullottumaan. Mausta liha suolalla ja mustapippurilla ja levitä perunoiden päälle. Lisää pannuun 5 dl vettä ja kiehauta se. Levitä toinen pussillinen perunoita lihakerroksen päälle ja valele perunat kiehuvalla huuhdeliemellä. Jauha päälle hiukan mustapippuria myllystä. Kypsennä perunavuokaa 200 asteessa, uunin alimmalla tasolla noin 35 minuuttia. Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja peitä niillä vuoan pinta. Ripottele pinnalle puolet oreganosta ja levitä päälle juustoraaste. Jatka kypsennystä vielä 15 minuuttia. Ripottele kuuman vuoan pintaan hiukan oreganoa uunista otettaessa. Tarjoa lisäksi tuoretta kurkkua.



Veturinkuljettajan mureke



400 g jauhelihaa

1 dl sipulikuutioita

¾ dl korppujauhoja

¾ dl vettä

½ dl kermaa

1 muna

(½ tl suolaa)

1 tl basilikaa

rouhittua mustapippuria

4 etikkapunajuurta



Koristeeksi:

porkkanaa ja paprikaa



Sulata -pakastesipulikuutioita hieman mikrossa. Raasta punajuuret. Sekoita kulhossa korppujauhot, vesi ja kerma. Lisää jauheliha, kananmuna, sipulikuutiot ja punajuuriraaste. Mausta murekeseos halutessasi suolalla, mustapippurilla ja basilikalla. Sekoita taikina tasaiseksi. Laita mureketaikina pitkän malliseen leivinpaperilla vuorattuun vuokaan ja painele pinta tasaiseksi. Leikkaa pintaan porkkanasta ja paprikasta paloja ja muotoile niistä juna. Kypsennä mureketta 200- asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoa perunoiden tai riisin ja salaatin kanssa.



Vastustamaton spagettivuoka



~500g raketti-spagettia (ja tietysti vettä keittämiseen) tai vastaavsti muuta makaronia

600-900g jauhelihaa

1 iso sipuli

1 litra kulutusmaitoa

100g voita tai margariinia

n. 1 desi vehnäjauhoja

1 Pirkan Taco-mausteseospussi

juustoraastetta maun mukaan

oliiviöljyä

suolaa

Valmistusohje

Laita vesi kiehumaan spagetteja varten. Kun se kiehuu, heitä kattilaan suolaa n. 1,5 tl ja n. 2 rkl oliiviöljyä ja sitten spagetit. Itse käytän Lidl:in pikku-spagetteja: ovat todella halpoja ja keittäminen kestää 3-4 minuuttia.

Ruskista samalla hienoksi silpottu sipuli ja jauheliha.

Valuta spageteista vesi pois siivilällä ja heitä takaisin kattilaan tai kulhoon. Itse lisään tässä vaiheessa spagettiin vielä hieman oliiviöljyä että pysyy varmasti irtonaisena.

Heitä ruskistettu jauheliha kulhoon ja sekoita joukkoon Pirkan Taco-mausteseospussi. Mausteita voi laittaa oman maun mukaan lisääkin, itse käytän mm. chiliä ja tuoretta valkosipulia.

Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.

Sitten alkaa vaikein vaihe: juustokastike. Laita voi sulamaan kattilaan. Kun voi on nestemäistä, ota kattila pois liedeltä. Lisää vähitellen jauhot sekoittaen kunnolla. Sitten maito sekaan koko ajan sekoittaen! Laita kattila takaisin liedelle ja keitä miedolla lämmöllä (älä unohda sekoittaa!), kunnes kastike hieman sakenee. Lisää juustoraaste kaskikkeeseen ja sekoita mahdollisimman tasaiseksi



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/3 |
03.11.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minä teen talvisaikaan paljon liharuokia leivinuunissa: karjalanpaisti, stroganoff, suikalelihakastike, valmiiksi maustetut lihakimpaleet, ... Kunnon uunipataan lihat, juurekset ja nesteet ja uuniin hautumaan.



Tässäpä ohje vaikka stroganoffille:



- naudan paistia 500g (sisä/paahto tai hyvin riiputettua ulko/kulma)

- voita/margariinia/öljyä ruskistamiseen

- vettä ~ 5 dl (niin, että lihat peittyvät)

- 1 lihaliemikuutio

- 3-4 rkl vehnäjauhoja

- 2 rkl ketsuppia

- 1 tl valkopippuria

- suolaa



Leikkaa liha kuutioiksi (jos ei ole valmiiksi paloiteltua) ja ruskista pienessä määrässä rasvaa kuumalla pannulla ja laita kannelliseen uunipataan. Lisää muut yo. aineet joukkoon ja laitan uuniin, lämpö ~ 200C. Kypsennä kunnes lihat on kypsiä, väh. 2h.



Lisää pataan 2 dl ranskankermaa ja jatka kypsennystä n. ½h. Tämän teen yleensä siinä vaiheessa, kun alan kuoria muussiperunoita.



Hetki ennen tarjoilua, lisää pataan 2 mauste-/suolakurkkua kuutioituna. Tämän teen ennenkuin alan muussata perunoita.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kahdeksan neljä