sokereista
Osaako joku sanoa mikä on vialla kun ennen ateriaa olevat sokrut on vähän liian korkealla? On sellaista 5,7-6,2. Mitä mun pitäis tehdä? Aterioitten jälkeen sokrut on raja-arvojen sisällä.
Kommentit (9)
Siinä on tosi hyviä vinkkejä ruokavalioon.
Tärkeätä ( on sitten sokerit koholla tai alhaiset) ehdottomasti on tasainen ruokavalio rytmi.
Esim 8 aamupala
10 välipala
12 lounas
15 välipala
17 päivällinen
20 iltapala
Mahdollisen rasvattomaksi ruokavalio, juustot ym maitotuotteett kaikki rasvattomiksi/ mahd vähärasvaisiksi
Sokeroidut mehut, limut, pullat, karkit jne pois.
PALJON PALJON PALJON kasviksia/ vihanneksi JOKA aterialla. Ei ole vaikeaa, joka leivälle jotain kasviksia. Ja salaattia puolet ruokalautasesta päivällisellä ja lounaalla. 1/4 osta perunaa/ pastaa/ riisiä ja 1/4 osa lihaa/ kanaa/kalaa..
Vaalea leipä (ruisleiväksi) täysjyväleiväksi, mahdollisimman kuitupitoista.
Hedelmiä ja marjoja 2-3 annosta mx päivässä. Hedelmäsokeri nostaa myös sitä verensokeria.
Karkkeja esim löytyy sokerittomia, leivonnaisia myös. Leivonnassa voi käyttää makeutusaineita.
Aterioiden ei tarvitse olla isoja.
Itse kärsin alkuraskaudessa alhaisista sokeriarvoista. Minulla oli alhaisimmillaan sokeriarvo 3,7 ennen ruokailua, vaikka edellisestä syöntikerrasta oli kolme tuntia vain. Ja olo olikin sitten sen mukainenkin. Ei kovin mukavaa.
Terveydenhoitaja sanoi että alkuraskaudessa ainakin ihan normaalia, ei tarvitse huolestua. Neuvoi vain syömään parin-kolmen tunnin välein. Haitallisempaa jos sokerit olisivat korkealla.
Välillä huomaan vieläkin (rv28) että sokerit menee liian alas, mutta syömällähän tuo on korjattavissa.
Ja en siis ole diabeetikko.
Siis sen kuvan ainakin sain terkan puheista, että saattavat heitellä ainakin alkuraskaudessa sinne sun tänne.
Mataliin arvoihin varmaan auttaa just syöminen. Mulla siis liian korkeat eli siis pitäiskö mun entisestään vähentää syömistä?
rv 26+
kuvittelisin, että tässäkin tapauksessa pitää syödä useammin - kun mittaavat labrassa sokeriarvoja, niin ainahan otetaan ensin se paastosokeriarvo ja sitten vasta arvot litkun kanssa, ja mulla silloin kun on ollut koholla, niin ollut vain se eka, siis syömättömyydestä johtuva, ja ohjeena aina se " dieetti" , jossa olennaisimpana osana, että syö usein ja " vähän" kerrallaan. Mutten varmasti tiedä, näin vain itse päättelisin.
En tiedä mistä ruokavaliosi koostuu, mutta tuli mieleen että onko siellä jotain missä olis jotain elintarviketta, joka pitäis kauan sokereita ylhäällä? Juotko paljon mehuja? Ja kuinka kauan sulla on aterioiden välissä aikaa?
Itse mittasin raskauden aikana vain paastoarvon aamulla, koska aterioiden väli saattoi välillä olla hyvinkin pitkä tai hyvinkin lyhyt (ei ollut kovin säännöllisiä ruoka-aikoja), mutta aterioiden jälkeen mullakin oli arvot aina hyvät. Mulla oli siis raskausajan diabetes. (kolme mittausta tein päivässä: paastoarvon, aamupalan jälkeisen ja lounaan/päivällisen jälkeisen)
Liikunta on yksi mikä auttaa, eli aterioiden välissä koittais käydä vaikka pienellä kävelyllä.
En osaa sanoa mikä elintarvike nostaisi paastosokereita. Täytyy oikein alkaa miettiä. Juon 3-4 kertaa viikossa yhden ison lasillisen mehua, mutta sellaista joka keinotekoisesti makeutettu. Nostaako keinotekoisesti makeutetut mehut ja limut sokereita?? Ruokailuvälit mulla on kyllä mitä sattuu. Tulee aina ruokittua nuo lapset ensin ja vasta sitten syön itse kun ehdin. Aamupalankin syön joskus vasta kymmenen aikaan. Olisko siinä nyt sitten osittain syy.
enpä tainnut lukea alkuperäistä viestiä riittävän intensiivisesti...pahoittelee ja poistuu :)
Eli siihen nähden nuo sinun sokerit on ihan ok. Jos et nyt sitten sekoita paastosokeriin, jonka pitäisi olla alle 5. Eli paastosokerin mittaat oltuasi 12h syömättä.