Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kananmuna-allergiasta

12.04.2008 |

Olem muutaman kerran antanut 1 v 2 kk ikäiselle lapsellemme marenkia, josta ei ole tullut oireita. Nyt uskaltauduin sitten antamaan keitetyn munan valkuaista noin puolen teelusikallisen verran, ja maha tuli kipeäksi! Suunnilleen koko yö itkettiin :-(.



Voiko olla näin, et reagoi valkuaiseen jos antaa munana mut ei marengissa? Tuleeko sitä niin paljon vähemmän tuossa marengissa kun se on kuitenkin vaahdotettu? Yhdestä valkuaisestahan saa aika monta marenkia. Uskallanko antaa marenkia jatkossa, jos kerran pienenä määränä käy, vai olisko parempi olla kokonaan ilman? Siis oireena meillä tulee suolioireita (vatsanväänteitä) ja uutuutena alkaneet iho-oireet (eilen rapsutteli illalla jalkojaan munan syönnin jälk, samoin omenasta lehahti posket noin tunnin kul päärynä-omenasoseen syömisestä)



Kevätterv Markelmi ja poitsu 1 v 2 kk

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
12.04.2008 |
Näytä aiemmat lainaukset

Saattaa hyvinkin olla, että lapsesi kestää kananmunanvalkuaista vaahdotettuna (eli siis marengissa, leivonnaisissa) jne, mutta kananmuna sellaisenaan aiheuttaa allergioita. Se on hyvin tyypillistä, että allergeenia kestetään jossain muodossa (pakastettuna, keitettynä, pilkottuna, raastettuna, yms), mutta sellaisenaan se saa oireet puhkeamaan.



Sama pätee muihinkin allergioihin. Esim. maitoallergia kun alkaa lievittymään, niin monesti ensimmäinen muoto ovat hapanmaitotuotteet jotka käyvät, mutta raaka maito tekee edelleen oireita.



Joten kananmunaa voit minun mielestä antaa siinä muodossa kun lapsesi sitä kestää. Tai niitä määriä, mitä lapsesi kestää. Monestihan allergiaoireet riippuvat myös annetusta allergeenin määrästä. Testailuahan ne nämä allergia-asiat monesti ovat.



Tuossa esimerkiksi: http://www.pirkanmaanallergia.fi/ruokaohjeet/tieto/kananmuna_allergia.h…

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla