maissista sosetta?
Osaisiko joku kokeneempi valaista, miten maissista saa tehtyä itse hyvää sosetta 4 kk pojalle? Maissiveli on maistunut hyvin ja ajatteli perunan lisäkkeeksi antaa maissimössöä.
Voiko sosetta siis tehdä pakastealtaan maissista, pitääkö keittää ja sitten soseuttaa vai miten?
Ensikertalainen
Kommentit (7)
Mä olen tehnyt samalla lailla kuin edellä, mutta lisäksi vielä puristanut soseen siivilän läpi niin saa tasaisempaa.
pakastemaissista sosetta. Mä en ainakaan saanu siitä sauvasekottimella tasaista joten laitoin sen monitoimikoneeseen ja leikkuuterällä soseutin. Sit vaan jää palamuotteihin ja pakkaseen. Ja toi 200g maissia (yksi pussi) ja 1dl vettä on hyvä suhde. (Kannattaa tehdä monta pussia samalla!)
sen verran että meillä kelpasi sauvasekoittimella mössätty sose vaikkei siitä niin hienojakoista tullutkaan, kuoren palasia yms. Kakomatta meni silti alas ja ajattelen että hyvä niin ettei vauva totu liian hienoksi mössättyihin ruokiin niin että jatkossakin kelpaa omatekemät... Perunaakin mössäsin vain haarukalla, tosin siitä maidon lisäämisen jälkeen tulikin ihan samttisen pehmeää..
Kannattaa siis kokeilla meneekö rakeisempikin alas!
Minäpä en alkanut tuon maissin kanssa suttaamaan lainkaan, vaikka muita soseita itse teenkin. Mielestäni se tulee itsetehtynä jopa kalliimmaksi kuin valmiina purkkisoseena ja kun se lopputulos ei välttämättä olis yhtään sen parempi... =)
Jos et välttämättä halua tehdä sosetta itse, niin maissisosetta saa purkkiruokana, ikäsuositus alkaen 4 kk (Nestle, Bona). Sisältää 70 % maissia, vettä ja rypsiöljyä. Meidän pojan suurta herkkua!
Siis ihan samalla tavalla pakaste maissista keittämällä. Sauvasekoittimella/pakastuksen jäljiltä on hiukan rakeista, mut hyvin menee alas porkkanan tms. joukossa. Neuvolassa sanottiinn et jos karkeampi ruoka menee alas niin se on hyvä. On kuulemma tutkitusti hyvä lapsen puheen kehityksen kannalta. No, lähinnä teen itse ruuat koska tykkään näpräilystä:)
Ja nimenomaan siitä pakastemaissista. Purkkimaississa on suolaa. Eli jos ostat 400 g pussin niin kiehauta pari desiä vettä ja jäiset maissit siihen. Keitä 5 min ja sitten soseeksi (itse annan usein ensin jäähtyä ennen soseuttamista). Pakastan soseen sitten jääkuutiorasiassa.
Terkuin,
Likk@ ja poika 9 kk