Mies tahtoisi MAKEAA raparperipiirakkaa :D
Ja ihan perus kermaviili/sokeri/muna täytteeseen tehty ja raparperien päälle vielä sokeria ripoteltu ei ollut tarpeeksi makeaa. Mites mahtais saada makeammasi?
Itse olen sitä mieltä, että jos ei tuollaisenaan kelpaa, niin olkoon ilman. Raparperipiirakassa nyt kuuluukin olla tuo maku, koska se on RAPARPERIA Mutta ehkä nyt voin miehen mieliksi yrittää.
Kommentit (15)
Kinuskikissalla on joku makea raparperipiirakan ohje.
Siinä on kinuskia ja vaniljakastiketta täytteessä. :)
Kaveri oli tehnyt sellaista.
Tosi hyvää ja MAKEAA! :)
Anna sille kauha käteen ja käske tekemään mieleisensä
Miksi siihen happamaan raparperiin pitää väkisin lisätä hapanta kermaviiliä tai rahkaa. Koitas vaikka jollain muulla tuorejuustolla?
Toimisko vaniljasokerin lisääminen täytteeseen?
Tymä mies jos haluaa sokeripiirakkaa raparperipiirakan sijaan.
[quote author="Vierailija" time="22.08.2015 klo 14:55"]Tymä mies jos haluaa sokeripiirakkaa raparperipiirakan sijaan.
[/quote]
Juu on kyllä aika yksinkertainen mut rikas.
Ap
Miehesi taitaa olla niitä heikolla makuaistilla varustettuja, jotka lisäävät kaikkeen moninkertaisen määrän mausteita, eikä siltikään riitä...
Minun siskoni on tuollainen, ja korjaa "mauttomuuden" tuplamäärällä sokeria ja kermavaahdolla, johon siihenkin lisää vatkatessaan kamalan määrän sokeria.
Laita raparperin kaveriksi esim. mansikkaa, josko sitten kelpaisi.
[quote author="Vierailija" time="22.08.2015 klo 15:00"]
Miehesi taitaa olla niitä heikolla makuaistilla varustettuja, jotka lisäävät kaikkeen moninkertaisen määrän mausteita, eikä siltikään riitä...
Minun siskoni on tuollainen, ja korjaa "mauttomuuden" tuplamäärällä sokeria ja kermavaahdolla, johon siihenkin lisää vatkatessaan kamalan määrän sokeria.
[/quote]
No on justiinsa tällainen, monissa jutuissa käynyt niin, että on PAKKO tunkea hirveät määrät jotain ja sitten onkin pahaa kun on liikaa. Joka asiassa sama juttu. Monesti kolahtanut omaan nilkkaan tuo "tuplamäärällä" pelleily, mutta ei ole vieläkään oppinut. Ja en ole tuo aiempi AP, ekaa kertaa siis vastailen nyt :)
ap
Tarkoittaisko sellaista piirakkaa, jossa raparperi on sisällä taikinassa ja sokeria pinnalla. Nautitaan vaniljakastikkeen kanssa.
Noi kermaviilipaskapiirakat ovat kamalia, kasin ehdottama piirakka on paljon parempaa.
Hyvä idea tuo piirakka kastikkeen kanssa, saa sitten muut laittaa maun mukaan sitä vähemmän ;) Sen täytteellisen piirakan taas voi tehdä kermaviilin sijasta maustettuun rahkaan esmes.
Kun raparperin hillottaa ennen piirakkaan laittamista, siitä tulee paljon makeampi. Eli raparperit kattilaan, ruokalusikallinen tai kaksi vettä ja sokeria reippaasti. Sitten vain odottaa, että siitä tulee ikäänkuin hilloa. Voi käyttää ihan samalla tavalla kuin pelkät raparperitkin!
En ole koskaan syönyt kermaviiliraparperipiirakkaa, meillä se on aina tehty murotaikinaan ja sitä taikinamurua on laitettu vielä niiden raparperipalojen päälle. Palat on läpikuultavan ohuita ja laitetaan imemään sokeria n. 15min ennen kuin aletaan taikinaa tekemään tai vähintään ensimmäisenä työvaiheena. Maistuu siis sokerille ja rasvalle, mausteena raparperiä.