Mitä avocadossa on sellaiset nauhamaiset jutut?
Olen syönyt useita avocadoja ja nyt vasta huomasin/tuli ensimmäistä kertaa vastaan sellaisia vaaleanruskeita nauhoja, jotka alkoi inhottaa hedelmää haarukalla muussatessa. Mitä ne nauhat on? Onko ne siemeniä, kuten banaanissa ne ouisrvat nauhat reunoilla?
Kommentit (32)
Avokadon siemenhän on se jumalaton kivi siellä sisällä.
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 21:45"]
Onko ne siemeniä, kuten banaanissa ne ouisrvat nauhat reunoilla?
[/quote]
Anteeks mitä? :D
Sellaisia ruskeita, puisevia rihmoja on niissä joskus, mutta harvoin tulee vastaan. Ehkä se on liian raaka yksilö?
Ylikypsymisen, pilaantumisen merkki. Sellaista en suuhuni laita.
Liian kypsään avokadoon alkaa tulla ruskeita rihmoja ja tummia pilkkuja.
Yleensä niitä on ollut liian kypsissä yksilöissä, joissa on jo hedelmäliha alkanut muuttua ruskehtavaksi. Eli pilaantumisen merkki.
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 21:45"]
Olen syönyt useita avocadoja ja nyt vasta huomasin/tuli ensimmäistä kertaa vastaan sellaisia vaaleanruskeita nauhoja, jotka alkoi inhottaa hedelmää haarukalla muussatessa. Mitä ne nauhat on? Onko ne siemeniä, kuten banaanissa ne ouisrvat nauhat reunoilla?
[/quote]
Se on kyllä Viro eikä avocado. Ei vaan siis avokado eikä Eesti.
Banaanin siemenet on ne pienet tummat pisteet keskellä. Säikeet avokadossa on hedelmän sisäinen tukirakenne ja/tai "suonisto". Kun täytyyhän sinne hedelmään jotain kanavaa pitkin kuljettaa vettä ja rakennusaineita.
Mietin samaa.. Ostin satsin avokadoja ja nyt itsekin eka kertaa tuli semmosia vastaan. Minä en tiedä itsekään mitä ne on mutta en kyllä ole syönyt koska se iljettää muakin. Mulla tulee mielee et onkohan ne alkanu ylikypsyy ja tavallaan se sitte alkaa kasvaa tekee uusia avokadoja tai siitä jotenki kehittää jotai kasvia? ? Niinkö sipulit tekee. Mun mielestä avokadoissa ei kuulu olla sellaisia kun ne on syöntikypsiä ja ne on just silkin pehmeitä ja laitan sellaisen mun smoothieseen.
Kiitos vastauksista! Onpa outoa, että oli ylikypsä. Ostin juuri kaupasta ja kaikki verkkopussin avocadot oli vielä melko kovia, eli pidin niitä raakoina. Jätin muut pöydälle kypsymään ja otin sieltä parhaimman, joka tuntui lähes kypsältä, mutta silti vielä aika pinkeältä. Väri oli ok, hedelmäliha irtosi ihan hyvin reunoilta, mutta pilkkomisen ja haarukalla muussaamisen yhteydessä huomasin, ettei se ollut vielä täydellisen kypsä, mutta silti ihan syötävän oloinen. Sitten näin ne ohuet nauhat ja aloin noukkia niitä pois...piti tulla tänne varmistamaan voiko nauhaista hedelmää syödä :D
Mutta tosiaan, hassu juttu, jos on ylikypsyyden merkki, koska hedelmäliha ei ollut mielestäni vielä edes täysin kypsä. Tai sitten Lidl myi kypsyysvaiheen jo ohittaneita, "puisevoitumisvaiheessa" olevia avocadoja...?
-ap
Ne ovat siuhnarihmakeloisia (paegiensis parasaetiaeses), normaalisti loisivat vain siellä kivessä, mutta nykyisten, nopeasti syöntikelpoisten hedelmien kivessä kyseisten loisten elinolosuhteet muuttuvat ja ne tunkeutuvat kivestä hedelmälihaan. Ei pitäisi haitata ihmistä, nykytiedon mukaan. Ällöjä kyllä suussa.
Q: Why does my avocado contain brown strings?
A: Fruit from younger trees generally tends to have strings, but these they often disappear or fade as the avocado matures. Reduced oil content in avocados also is tied to stringiness. Mid- to late-season California avocados have a high oil content, which results in fruit with little to no stringiness.
I cut out the brown spots and eat the rest. As for the strings, I find avocados with strings in them have deteriorated in flavor and do not taste good, so I usually throw them out. They are probably safe however. As to why the strings are there in the first place, here is what the California Avocado Board had to say:
Why does my avocado have strings or spots?
Strings or stringy fruit or the thickening of the vascular bundles (fibers that run longitudinally through the fruit) are generally the result of fruit from younger trees or improper storage conditions. Often times the fibers or strings will disappear or become less noticeable as the fruit (and tree) matures.
Flesh discoloration can occur when the avocado has been exposed to cold temperatures for a long period of time. Flesh bruising can occur in transit or as a result of compression caused by excessive handling. Unfortunately there is no way to detect either flesh discoloration or flesh bruising by looking at the avocado's exterior. Damaged areas or spots can be removed by cutting them out.
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 22:13"]Ne ovat siuhnarihmakeloisia (paegiensis parasaetiaeses), normaalisti loisivat vain siellä kivessä, mutta nykyisten, nopeasti syöntikelpoisten hedelmien kivessä kyseisten loisten elinolosuhteet muuttuvat ja ne tunkeutuvat kivestä hedelmälihaan. Ei pitäisi haitata ihmistä, nykytiedon mukaan. Ällöjä kyllä suussa.
[/quote]
Mutta toisaalta kasvattavat hedelmän proteiinipitoisuutta.
13 tässä vielä... tosiaan ei mullakaa ne avokadot ollu edes pehmeitä vaan kovia tai osin kovia ja se kuori oli vihreä vielä tai osin ja siinä oli tummempia pilkkuja. Toiset taas tummia mutta sisältä osin raakoja. No en uskaltanut syödä kuitenkaan kun että ei viitsi syödä jos pilalla on kun en ollut ikinä nähnyt ja syöny monta vuotta avokadoja että mitä ne aiheuttavat kun tässä raskaanakin ollaan.
Enpä ollut tuota proteiinipitoisuuden kasvua tullut ajatelleeksikaan, tyhmä minä, vielä näinä proteiini-innostuneina aikoina!
T: se kivihedelmäetiologi
[quote author="Vierailija" time="21.08.2015 klo 22:13"]Ne ovat siuhnarihmakeloisia (paegiensis parasaetiaeses), normaalisti loisivat vain siellä kivessä, mutta nykyisten, nopeasti syöntikelpoisten hedelmien kivessä kyseisten loisten elinolosuhteet muuttuvat ja ne tunkeutuvat kivestä hedelmälihaan. Ei pitäisi haitata ihmistä, nykytiedon mukaan. Ällöjä kyllä suussa.
[/quote]
Siis mitä oikeastiko vai joku siellä trollaa? !?! Näitä tosiaa oli melkeen joka abokadossa jotka oli siellä pussissa. . Ja ostin cittarista nuo.. aina ja usein kun ostanu lidlistä ne on ollu huippuja.
ouisrvat=puisevat
t.ap