Uskaltaisitko käyttää kermaviiliä
Jossa parasta ennen 16.5. eli viikko sitten? Unohtunut pari purkkia jääkaappiin, uskaltaako dipata kasviksia?
Kommentit (8)
Olen käyttänyt kermaviilä, jonka päiväys oli mennyt useampi viikko sitten! Avaa purkit ja katso, haista ja maista ovatko vielä käyttökelpoisia. Todennäköisesti ovat jos purkit ovat ehjät.
Katso, haista ja tarvittaessa maista. Itse käyttäisin ehkä varmuuden vuoksi johonkin kypsennettävään ruokaan, vaikka rieskoihin.
No, tutki onko se pilaantunutta (mitä en kyllä usko) Ei me täällä palstalla nähdä eikä haisteta sitä sun kermaviiliä.
Aina vaan nää kysymykset jaksaa hämmstyttää. Onko kyseessä aina sama mamma? Vai onko todella niin, että palstalla on lukuisia mammoja, jotka ovat kasvaneet laitoksissa, joissa ei ole opetettu normaaleja arjen taitoja, esim. "miten selvitän että raaka-aina on syötävää".
Vai onko niin, että näitä avauksia tekevät olivat lapsia 90-luvun oaman aikana? Silloin nopea taloudellinen kurjistuminen sotki perheiden arjen niin, että normaalit taidot unohtuivat eikä niitä tietenkään enää osattu opettaa lapsillekaan.
Jatkuva kysely palstalla siitä miten ruokaa pitäisi käsitellä, onko ruoka pahentunut, täydellinen tietämättömyys siitä, että haistelu ja maistelu ovat valideja tapoja testata ruuan kelvollisuutta ... Nämä kaikki ovat palstalla niin yleisiä avauksia, että toivottavasti joku sosiaalihistorioitsija tai kulttuuriantropologi tarttuu tähän tutkimusaiheena. Olen 46-vuotias ja olen aina tiennyt miten saada selville onko ruoka/ raaka-aine syötävää vai ei.
Hapanmaitotuote virheettömässä pakkauksessa kestää viikkoja parasta ennen päivämäärän jälkeenkin käyttökelpoisena. Aistinvarainen havainnointi auttaa, jos ei näy muutosta rakenteessa, ei ole hometta pinnassa, ei haise tai maistu kummalliselle tai pahalle, niin siitä vaan käyttöön.
[quote author="Vierailija" time="23.05.2015 klo 10:29"]
Aina vaan nää kysymykset jaksaa hämmstyttää. Onko kyseessä aina sama mamma? Vai onko todella niin, että palstalla on lukuisia mammoja, jotka ovat kasvaneet laitoksissa, joissa ei ole opetettu normaaleja arjen taitoja, esim. "miten selvitän että raaka-aina on syötävää".
Vai onko niin, että näitä avauksia tekevät olivat lapsia 90-luvun oaman aikana? Silloin nopea taloudellinen kurjistuminen sotki perheiden arjen niin, että normaalit taidot unohtuivat eikä niitä tietenkään enää osattu opettaa lapsillekaan.
Jatkuva kysely palstalla siitä miten ruokaa pitäisi käsitellä, onko ruoka pahentunut, täydellinen tietämättömyys siitä, että haistelu ja maistelu ovat valideja tapoja testata ruuan kelvollisuutta ... Nämä kaikki ovat palstalla niin yleisiä avauksia, että toivottavasti joku sosiaalihistorioitsija tai kulttuuriantropologi tarttuu tähän tutkimusaiheena. Olen 46-vuotias ja olen aina tiennyt miten saada selville onko ruoka/ raaka-aine syötävää vai ei.
[/quote]
Joo mut se on eri silloin kun just MUN kermaviili on kyseessä. En ole ap. mutta vastaan aina näihin juuri tarkoittamallasi tavalla, vaikka itsekin kysyn joskus... Totta kai on irrationaalista, että av-mamma on kermaviiliauktoriteettina parempi kuin omat aistit.
Uskaltaisin käyttää. Olen käyttänyt kermaviiliä, rahkaa ym. hapanmaitotuotteita, joissa on ollut parasta ennen -päiväys useita kuukausia sitten. Yhden ainoan kerran oli rahka mennyt kummallisen makuiseksi, enkä silloin käyttänyt. Maistan aina ensin.
Riippuu ihan kermaviilin ulkonäöstä, hajusta ja mausta.