Induktioliesi - minkälaisessa kattilassa maitokastikkeet ja -puurot?
Tavallisen lieden aikaan tämä onnistui teflon-kattilassa, mutta en ole löytänyt sellaista teflonkattilaa, joka toimisi induktioliedellä. Teräskattilassa palaa melkein aina pohjaan. Kattilavinkkejä kaipaillen.
Kommentit (11)
Sellainen puuronhaudutuskattila, jossa on vettä alhaalla ja päällä "kattila"? Itse keitän maitojutut teräskattilassa, mutta sekoitan usein.
Teräskattilassa miedolla lämmöllä. En ymmärrä, miksei maitokastike onnistuisi teräskattilassa. Viikoittain tulee jotakin maitopohjaista keiteltyä, enkä muista, koska olisi viimeksi palanut jotakin pohjaan. Induktioliesi on vielä erityisen helppo, kun voi keskeytyksen tullen painaa pausea ja lämmöt katoavat heti.
Haudutuskattilassa. Siinä on se vesikerrospohja. Tai teflonkattila joka sopii induktioliedelle, meillä on ainakin sellainen pieni kasari.
Maitopuurot teen kerroskattilassa.
Valkokastikkeen teräskattilassa ja puulastalla sekoitan. Toki sitä pitää sekoittaa koko ajan pohjaa myöten, muuten palaa.
Kyllä mulla on useita pinnoitettuja (kansankielellä teflon) kattiloita, jotka sopivat induktiolle. Ei lienee iso homma googlata ja ostaa.
Meillä on pinnoitettuja kattiloita, mutta pidän perus teräskattilaa maidonkeittoon parempana. Ei pala, kun ei laita liian kuumalle ja hämmentää välillä. Kun joskus unohtuu, niin on helppo ja nopea puhdistaa.
Olen aina tehnyt maitopohjaiset ruuat teräskattilassa, eikä ole koskaan palanut pohjaan. Nyt minulla on kaasuliesi, ja hyvin onnistuu maitopohjaisten ruokien keittäminen/hauduttaminen. Induktioliedestä ei ole kokemusta.
Kauppa on täynnä induktiolle sopivia pinnoitettuja kattilota. Kotimaisena vaihtoehtona mm. Opa.
Mulla on Hackman Kovanaama-teflon kattila, mutta maitopuurot palaa siihenkin herkästi. Induktiolla pitää pitää tosi alhaisena lämpötila ja sekoittaa koko ajan. Kermakastikkeet onnistuu loistavasti pinnoitetulla paistinpannulla.
Minä teen kaikki tuollaiset kerroskattilassa oli liesi mikä tahaansa.