Missä vika? Vanukkaasta tuli kakkupohjamainen, ei juokseva?
Tein itse vanukasta. Siitä tuli jotenkin kiinteää ja kakkupohjamaista, ei lainkaan sellaista juoksevaa vanukasta.
Kommentit (6)
[quote author="Vierailija" time="25.09.2014 klo 09:54"]
Mikä ohje? Esim englantilainen "pudding", joka suomennetaan vanukas, nimenomaan on sellasta kakkumaista.
[/quote]
Ranskalainen ohje, mutta kuvassa näytti aivan yhtä juoksevalta kuin esimerkiksi joku Paula-vanukas. Ei siis sellainen lohkeava, vaan juokseva.
ap
Voitko laittaa ohjeen? Jos siitä löytyisi vihje mikä meni pieleen.
Oliko kyse siis ihan jostain vanukkaasta vai fondant-tyyppisestä jutusta? Olisitkohan vain yksinkertaisesti kypsentänyt sitä liikaa?
Liivatetta ei ollut ollenkaan.
Ohje on kirjassa ranskaksi, en nyt oikein jaksa sitä tänne suomentaa. Noin suurinpiirtein kuitenkin sulatettiin suklaata, johon lisättiin vähän kermaa. Toisessa astiassa vatkattiin kaksi munaa, yksi munankeltuainen ja sokeria. Suklaa-kermaseos sekoitettiin varovasti munasokeriseokseen ja lisättiin vielä vähän maitoa. Kaadettiin astioihin ja 40 minuutiksi uuniin.
ap
Veikkaan, että kypsensit liian pitkään ja/tai liian kuumassa. Ainakin mun uunissa joutuu tosi usein muokkaamaan lämpötiloja ja paistoaikoja reseptiin nähden, että saa halutun lopputuloksen. Lisäksi tuo varmaan kannattaisi kypsentää vesihauteessa, niin olisi vähän hellempi keino. :)
Mikä ohje? Esim englantilainen "pudding", joka suomennetaan vanukas, nimenomaan on sellasta kakkumaista.