miksi vouhotetaan kasviksista?
En ole kuin kaksi kertaa elämässäni tehnyt salaattia. Olen lähes 30v ja joka päivä on kotona tehty lämmin ruoka kerran tai kaksi. Olemme terveitä. Kukaan ei söisi vaikka tekisin. Eikä ole aikaa pilkkoa raastaa ja kuoria ja plaaaah...
Teettekö joka päivä salaatin?
Hedelmiä syödään pari kertaa kuussa marjoja ehkä kerran kuussa
Kommentit (18)
Syömme salaattia melkein joka päivä, jos ei salaattia niin sitten uunijuureksia, "hätätapauksessa" herne-maissi-paprikaa... Kotoa opittu että ruuan kanssa pitää olla kasviksia, onhan joka ruokalassakin sitä vihreää tarjolla.
En tiedä miksi niistä "vouhotetaan", itselleni se on vain tapa. Herkullinen sellainen.
uteliaisuuttani kyselen, että käytätkö vihanneksia ja juureksia ruuanlaitossa? Siis muutakin kuin perunaa?
Ja vastaus kysymykseesi: tehdään ja syödään, paljon. Myös ruuassa on vihanneksia ja juureksia paljon erilaisia.
Minä puolestani ihmettelen, miksi nykyään vouhotetaan liikunnasta. En jaksaisi kuunnella niitä liikuntajaarituksia, saati harrastaa mokomia juttuja.
Kasviksissa on folaattia jonka puute aiheuttaa mm masennusta. Liian vähäinen folaatin saanti raskauden aikana lisää sikiövaurion riskiä. Folaatti tuhoutuu kypsennettäessä.
Myös muita tärkeitä mikroravinteita kasviksissa on. Siksi vouhotetaan.
Foolihapon saantisuositus Yhdysvalloissa ja Kanadassa on 400 µg päivässä, ja näissä maissa foolihappoa on lisätty jauhoihin vuodesta 1996. Sinä aikana on hermostoputken sulkeutumishäiriöihin liittyvien sikiövaurioiden (spina bifida ja anenkefalia) määrä vähentynyt merkittävästi.[11] Foolihappoa on alettu lisätä jauhoihin myös Chilessä ja leipään Unkarissa, joka on EU:ssa ainoa maa, jossa foolihappoa lisätään elintarvikkeisiin.
Kuka raastaa? Tehosekoittimeen ja syöt joko kuumana keittona tai kylmänä smoothiena
Kasviksissa on mm. vitamiineja. Ei meilläkään ole salaattia joka aterialla, mutta hedelmiä on aina tarjolla, samoin iltaisin voidaan rouskutella juureksia yms. Kasviksia käytetään myös ruuokiin, perunoiden joukossa keitetään lanttua, porkkanaa, kukkakaalia yms.
Pyrin syömään 600g päiväissä kasviksia, mutta ei se joka päivä täyty, joskus taas menee tuplat.
Lähes 30-vuotiaana voit vielä olla terve, koska ihmiselimistö on äärimmäisen selviytymiskykyinen, mutta annas olla kun aikaa kuluu. Kasvikunnan kuidut, lukemattomat vitamiinit, hivenaineet ja antioksidantit ovat kiistattomasti suuressa osassa, kun puhutaan monien sairauksien ennaltaehkäisystä.
Kasviksia voi syödä muutenkin kuin salaattina. Etkö koskaan tee keittoa, johon tulee sipulia, porkkanaa, lanttua yms. Eikö leivänpäälle eksy koskaan kurkkua tai tomaattia. Grillattu maissi on hyvää, oletko koskaan maistanut?
Syötkö vaan perunaa ja lihaa? Tai makaronia?
Ihan vouhotan siksi, että ruokavalio olisi todella tylsä ilman kasviksia ja salaatteja. Mitä sä ap sitten syöt? Lihaa ja makaronia? Ravinto on ihmiselämän yksi tärkeimpiä asioita, miksei ruuan valmistamiseen saisi vähän aikaakin kulua? Ja se on myös suuri nautinto, en minä eikä perheeni haluaisi syödä täysin tylsää vihanneksetonta ruokaa päivästä toiseen. Miten voi olla niin ettei tee edes mieli mitään tuoretta?
Tuttavapiirissä on 2 ihmistä (34v ja 40v) jotka eivät syö kuin minimaalisesti kasviksia, pääasiassa leipää ja lihaa menee. Molemmat näyttää huomattavasti vanhemmilta, molemmilla on verenpainelääkitys, toisella myös kolesteroli. Kyllä ne vihannekset ja kasvikset on tärkeitä ihmiselle. Meillä tehdään joka päivä salaatti tai raaste (myös ostetaan näitä valmiina jonkin verran). Höyrytetään kasviksia paljon sekä uunissa juureksia monesti ihan perunan sijaan. Vaikka olen pienituloinen hyvästä ja terveellisestä ruoasta en säästä.
Meillä ei ole juuri koskaan salaattia, mutta kasviksia ja hedelmiä kuluu päivässä pari kiloa. Leivän päällä, välipaloina, puuron joukossa, smoothieina, iltapalana, ruuan lisukkeina ja joukossa... Meillä ei koskaan ole sellaista ateriaa, että tarjolla olisi vain lihaa ja perunaa/riisiä/pastaa tms. Ihan aina on lisäksi myös kasviksia tavalla tai toisella. Enkä mä edes keksi, miten vaikka jonkun keiton voi saada maistuvaksi ilman kasviksia.
Voin kuvitella AP:n perheen ruokavalion: makaronilaatikkoa, perunaa ja kastiketta, tortilloja pelkällä jauhelihalla, kinkkukiusausta, riisiä ja kerma-broilerikastiketta... Ruskeaa mössöä. Ei meilläkään tehdä varsinaista salaattia kovinkaan usein, mutta ruoanlaitossa kasvikset on käytössä. Keittoihin, wokkeihin, kastikkeisiin, risottoihin ym saa pilkottua kasviksia, puhumattakaan pitaleivistä, tortilloista ja pizzasta. Makuakin tulee lisää ja kasviksilla tulee vaihtelua ruokaan. Aika tylsän makuista ruoka loppupeleistä on, jos kasviksia ei käytä lainkaan.
[quote author="Vierailija" time="03.06.2014 klo 21:08"]En ole kuin kaksi kertaa elämässäni tehnyt salaattia. Olen lähes 30v ja joka päivä on kotona tehty lämmin ruoka kerran tai kaksi. Olemme terveitä. Kukaan ei söisi vaikka tekisin. Eikä ole aikaa pilkkoa raastaa ja kuoria ja plaaaah...
Teettekö joka päivä salaatin?
Hedelmiä syödään pari kertaa kuussa marjoja ehkä kerran kuussa
[/quote]
Kirjoitathan av:lle uudestaan 10-15 vuoden päästä ja kerrot miten menee?
Jos ette syö kasviksia ettekä liiku niin kuolette nuorina.
Elämä on valintoja. :)
Nimim: rasvat, sokerin ja alkoholin jättänyt ja liikkumaan alkanut.
Minulla on muuten rappiolliset elämäntavat, mutta monipuolisesta ruoasta, säännöllisestä liikunnasta ja riittävästä unesta en tingi. Syön 2-8 annosta kasviksia päivässä. Ja kas kummaa, olen vanhemmallakin iällä terve!
Kasvikset on hyviä. Aika köyhältä kuulostaa ruokavaliosi.