Voiko porkkanakakun tehdä vrk ennen syöntiä?
Eli tarve porkkakakulle tai piirakalle on lauantaina, mutta en ehdi tehdä sitä silloin. Onko se jo auttamatta vanhaa ja kuivaa, jos teen sen perjantaina?
Kommentit (9)
Se on melkeen parempaa seuraavana pv. Tosin mulla aika kostea resepti, mihin tulee öljyä.
Laita tiiviiseen kakkukupuun tai reippaasi elmukelmua päälle (eli älä päästä kuivumaan..!) niin on hyvää seuraavanakin päivänä. Kuoprrutus päälle sitten vasta hetkeä ennen tarjoilua. Ja jos tuntuu, että se on päässyt kuivahtamaan, niin laita vähän lisää kostuketta aamulla, anna olla jääkaapissa ja koristelu sitten tosiaan hetkeä ennen tarjoilua.
Parempi on yleensä tehdä ennen syöntiä kuin syönnin jälkeen.
Kiitos! Riittääkö, että säilyttää huoneenlämmössä, vai pitääkö laittaa jääkaappiin? Kuorrutus tulee vasta hetkeä ennen syöntiä.
Voi hyvin tehdä päivää ennen, peität sen sitten huolellisesti ennenkuin laitat jääkaappiin :)
[quote author="Vierailija" time="14.07.2014 klo 15:27"]
Kiitos! Riittääkö, että säilyttää huoneenlämmössä, vai pitääkö laittaa jääkaappiin? Kuorrutus tulee vasta hetkeä ennen syöntiä.
[/quote]
Jääkappiin ehdottomasti. Aah, jääkaappikylmää porkkanakakkua <3 ehdoton suosikkini!
[quote author="Vierailija" time="14.07.2014 klo 15:27"]
Kiitos! Riittääkö, että säilyttää huoneenlämmössä, vai pitääkö laittaa jääkaappiin? Kuorrutus tulee vasta hetkeä ennen syöntiä.
[/quote]
Makuasia, toki riippuu myös vähän kakun koostumuksesta. Mitä kosteampi ja rasvaisempi kakku, sitä eetumpaa jääkaappisäilytys sille tekee. Itse laitan yleensä yöksi viileään, koska koen, että maut tiivistyvät niin paremmin, mutta nostan kakun lämpimään heti aamusta, koska en niin välitä kylmästä kakusta. :)
Jos kuorrutat kakun vasta seuraavana päivänä, se säilyy myös huoneenlämmössä, oli niin tai näin, eli jääkaappiin sitä ei ole pakko laittaa.
Voi tehdä, ja peitettynä jääkaappiin (tuorejuuston takia).
ei ole, paranee vaan. Muista peittaa hyvin, ettei tule jaakaapin makua.