Juustokakun kiille sokerittomasta mehukeitosta, kukaan tehnyt?
olis tarkoitus tehdä mahdollisiman vähäsokerinen herkku
Kommentit (35)
Ei siitä tule nätti, eikä hyvä. Suosittelen tekemään piltin hedelmäsoseesta esim.
Tai teet sen suoraan esim vadelmasoseeseen.
Saattaisin puristaa appelsiineista mehua ja sen hyydyttää. 2
[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 13:14"]
Glögistä olen tehnyt mutten muista nesteistä, soseista kyllä.
Jotain makua siinä keitossa pitää olla, kunnolla vaikka marjojen makua.
[/quote]
Se mustikkakeitto ainakin maistuu vahvasti. Hiukan vielä oikeita mustikoita sekaan niin mennee aidosta.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 13:15"]
Ei siitä tule nätti, eikä hyvä.
[/quote]
Perusteletko.
ap.
Miksi ei nätti tulisi???!!! Mikä tahansa keitto/soppa sopii siihen pinnalle. Vauvansoseita en laita, parempaa saa mistä tahansa hedelmästä/marjasta kun vaan soseuttaa.
Olen tehnyt useasti, mutta olen laittanut lisäksi aitoja marjoja sekaan. Hyvää on tullut.
Mikset tee kunnollista kakkua kun kerran leipomaan ryhdyt? Vai onko jollakin 1-tyypin diabetes? He voivat onneksi syödä samaa kuin muutkin, kiitos pikainskojen.
Otsikko on outo. Vähäsokerista syötävää herkkua ei olekaan.
Miksei tuota keittoa voi sakeuttaa perunajauhoilla tai liivatteella. En ole kokeillut, mutta glögistä tehnyt.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 13:16"]
[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 13:15"]
Ei siitä tule nätti, eikä hyvä.
[/quote]
Perusteletko.
ap.
[/quote]
Noi on niin litkuja etten niitä todellakaan laittaisi kakkuun kiilteeksi. Ja kyllä minä juon tai syön noita sokeroimattomia mehukeittoja mm aamiaisella.
Mutta en mä niitä kakkuun tunkisi. Todellakin niin miksi pilata hyvä kakku. Minäkin leivon ja teen muita herkkuja, vaikka onkin elämäntaparemppa ja laihdutus päällä. Silti leipoessa tai kokatessa kunnon herkkuja niin en ala pihtaa maussa, ulkonäössä yms.
t. se sama
[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 13:23"]
Miksei tuota keittoa voi sakeuttaa perunajauhoilla tai liivatteella. En ole kokeillut, mutta glögistä tehnyt.
[/quote]
No eikös kiilteeseen nyt yleensäkin tule liivatetta? Ei glögiäkään millään perunajauhoilla sakeuteta..
Mikset tee oikeasta mehusta ja hyytelösokerista. En ole kuullutkaan, että mehukeitoista kiille laitetaan.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 13:24"]
Noi on niin litkuja etten niitä todellakaan laittaisi kakkuun kiilteeksi.
[/quote]
Käytetäänhän sitä glögiäkin, vielä litkumpaa ja hyvää tulee.
[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 13:26"]
Mikset tee oikeasta mehusta ja hyytelösokerista. En ole kuullutkaan, että mehukeitoista kiille laitetaan.
[/quote]
no kun en halua sitä sokeria
ap.
Mä teen joskus juustokakun ulkolaisista vadelmista, joten kuumennan ne ensin. Sitten teen irronneesta mehusta kiilteen, mutta laitan kyllä sokeria joukkoon, muuten liian hapan.
Tässä tehty kiille kiisselistä, miksei siis mehukeitostakin voisi tehdä
Olen tehnyt monesti. Miksei tehdä terveellisiä ja vähäkalorisia herkkuja? Mä leivon kakun melkein joka viikko ja sitä syödään hyvällä omalla tunnolla jälkiruoaksi, välipalaksi ja iltapalaksi. Ravintoarvojensa puolesta menisi päivällisestäkin. Sisältävät pääasiassa kasviksia, valkuaista, heraproteiinia, rahkaa, raejuustoa ja toisinaan kaurajauhoja, maapähkinävoita tai ruisnäkkäriä. Sokeria meillä ei käytetä ollenkaan. Hyvä mieli tulee paitsi hyvistä raaka-aineista myös herkullisesta mausta:) mut siitä kiilteestä:D oon tehnyt vadelmakeitosta, sekaan laitoin vadelmia runsaasti sekä steviaa. Toimi samoilla suhteilla kuin mehun tms kanssa (eli aina enemmän liivatetta kuin ohjeessa!), tosin en käytä ohjeita vaan teen kaiken soveltamalla..
[quote author="Vierailija" time="05.03.2014 klo 13:34"]
Olen tehnyt monesti. Miksei tehdä terveellisiä ja vähäkalorisia herkkuja? Mä leivon kakun melkein joka viikko ja sitä syödään hyvällä omalla tunnolla jälkiruoaksi, välipalaksi ja iltapalaksi. Ravintoarvojensa puolesta menisi päivällisestäkin. Sisältävät pääasiassa kasviksia, valkuaista, heraproteiinia, rahkaa, raejuustoa ja toisinaan kaurajauhoja, maapähkinävoita tai ruisnäkkäriä. Sokeria meillä ei käytetä ollenkaan. Hyvä mieli tulee paitsi hyvistä raaka-aineista myös herkullisesta mausta:) mut siitä kiilteestä:D oon tehnyt vadelmakeitosta, sekaan laitoin vadelmia runsaasti sekä steviaa. Toimi samoilla suhteilla kuin mehun tms kanssa (eli aina enemmän liivatetta kuin ohjeessa!), tosin en käytä ohjeita vaan teen kaiken soveltamalla..
[/quote]
Annapa vinkki terveelliseen juustokakun pohjaan.
En osaa ottaa itse kysymykseen kantaa, mutta pakko kertoa oma kokemus, kun tulin ostaneeksi juustokakkua Kakkugalleriasta. En muista mikä maku se oli, mutta jotain keltaista siinä oli kiilteenä, jotain appelsiini-lime-suuntaista. Valitsin tuon, kun ajattelin, että siinä olisi raikas maku ja että se tasapainottaisi kakun makeutta. Paskan marjat! Se kiille oli niin järkkymakeaa, ettei tosikaan! Miksi pitää pilata hyvä kakku liialla sokerilla?
En ole myöskään keinomakeutusaineiden kannalla. Mutta miksi hitossa sitä sokeria pitää olla niin, ettei edes yhtä palaa pysty syömään? Jos jo pohjassa ja täytteessä on lisättyä sokeria, niin jättäkää nyt hyvät ihmiset siitä kiilteestä edes sokeri pois! Kyllä se marjan oma makeus siinä riittää.
Steviaa ei pitäisi antaa paljon, ei ainakaan lapsille. On kaikesta huolimatta keinotekoinen makeutusaine, vaarallisempi kuin aspartaami.
Glögistä olen tehnyt mutten muista nesteistä, soseista kyllä.
Jotain makua siinä keitossa pitää olla, kunnolla vaikka marjojen makua.