Hyvä vanukas ohje?
Kertokaas joku vanukas ohje, ajattelin tehdä litroittain, kun mies söi taas vanukkaat ja fonditki kaapista.
Kommentit (10)
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:27"]
Mä en osaa neuvoo, kun mies söi mun vanukasreseptit yöllä. Tuol valittaa, kun on maha kipee. Idiootti.
[/quote]
Tuo vaikuttaa jo pahalta, ettei vain ois jotain ahmimishäiriötä?
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:30"][quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:27"]
Mä en osaa neuvoo, kun mies söi mun vanukasreseptit yöllä. Tuol valittaa, kun on maha kipee. Idiootti.
[/quote]
Tuo vaikuttaa jo pahalta, ettei vain ois jotain ahmimishäiriötä?
[/quote]
Oon yrittänyt kysyä, mutta ei tuo suostu puhumaan.
Tavallinen maitokiisselin ohje riittää, siitä voi sitten kehitellä vanilja-, suklaa-, kahvi- ja paahtokiisseliä. Viimeksimainittuun pitää paahtaa sokeria. Vanukasmaisempi tulee, kun ensin vispaa kananmunan ja lisää siihen maidon ym. ja käyttää maizenaa perunajauhon sijasta.
Minttusuklaavanukas
6 dl maitoa
2 rkl kaakaojauhetta
3 rkl sokeria
14 kpl Marianne-karkkeja
2 rkl maissitärkkelystä
Vaniljavanukas
2 dl maitoa
1 rkl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
½ tl vanilliinisokeria
Kuumenna kaikki muut aineet paitsi vanilliinisokeri ja keitä pari minuttia. Lisää vanilliinisokeri lopuksi.
Jäähdytä kiisselit kansi päällä, ettei tule paksua kuorta pintaan.
Kaada jäähtyneet vanukkaat raidoiksi tarjoiluastiaan ja halutessasi marmoroi pinta.
Liota karkit kuumaan maitoon. Lisää kaakao ja sokeri. Lisää maissitärkkelys vesitilkan kanssa. Kypsennä muutama minuutti kattilassa.
Kutonen korjaa vielä.
Valmistusohjeet tuli väärässä järjestyksessä.
Minttusuklaavanukas: Liota karkit kuumaan maitoon. Lisää kaakao ja sokeri. Lisää maissitärkkelys vesistilkan kanssa. Kypsennä muutama minuutti kattilassa.
Vaniljavanukas: Kuumenna kaikki muut aineet paitsi vanilliinisokeri ja keitä pari minuuttia. Lisää vanilliinisokeri lopuksi.
Jäähdytä kiisselit kansi tai muovikelmu päällä, ettei tule paksua kuorta. Kaada jäähtyneet vanukkaat raidoiksi tarjoiluastiaan ja halutessasi marmoroi pinta.
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:30"]
[quote author="Vierailija" time="21.02.2014 klo 23:27"]
Mä en osaa neuvoo, kun mies söi mun vanukasreseptit yöllä. Tuol valittaa, kun on maha kipee. Idiootti.
[/quote]
Tuo vaikuttaa jo pahalta, ettei vain ois jotain ahmimishäiriötä?
[/quote]
Ihan selvästi on. Nyt kannattaa mennä lääkäriin ja heti.
Uppista. Onko vanukasihmisiä paikalla? Lisää ideoita kaivataan!
5 antoi jo hyvä vastauksen, aloittelijalle tavallinen vanilja- ja kaakaovanukas on riittävän haastava.
Hyvä tulee, kun vispaa ensin kananmunan + puoli desiä sokeria. Ei tarvitse olla vaahtoa, mutta kuitenkin kunnolla vispattu ennen kuin lisäät maidon ja mausteet. Maista sitten, onko hyvää. Lisää sen jälkeen maizenaa, jota riittää vähän normiohjetta pienempi määrä, kun on se kananmuna.
Muista sekoittaa koko ajan keittäessä jotta ainekset eivät sakene vain pohjalle.
Mä en osaa neuvoo, kun mies söi mun vanukasreseptit yöllä. Tuol valittaa, kun on maha kipee. Idiootti.