Mitä tekisin ruskettuneista banaaneista?
En oikein enää välittäisi sellaisenaan syödä. Ovat niin makeita.
En haluaisi kääretorttua tai rahkaakaan. Olisko kellään uusia ideoita, mihin voisin banaanit pistää, etteivät menisi hukkaan?
Kommentit (8)
Pakastemustikoita, vadelmia (ja mustaviinimarjoja) + ne banaanit sauvasekoitteimella soseeksi. Lisätään mehua tai vichyä ja sokeria maun mukaan = taivaallisen ihana smoothie. Meillä lapse välillä panttaava baneeneja, jotta saisivat tätä herkkua.
Banaanikakkua, banoffeeta, smoothieta....
banaanikakkua.
Tässä ohje Amerikkalaisesta keittokirjasta, ja on muuten tosi hyvää.
Banana bread
3 kypsää banaania
2 munaa
2 rkl maitoa
5 dl vehnäjauhoa
1,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl soodaa
(1 dl saksanpähkinärouhetta)
uuni 175 astetta, voitele leipävuoka.
survo banaanit soseeksi, lisää joukkoon muna ja maito ja sekoita hyvin.
sekoita kuivat aineet keskenään ja yhdistä banaani-muna-maito-mössöön. sekoita joukkoon saksanpähkinät jos haluat.
kaada taikina leipävuokaan, paista uunissa noin tunnin ajan.
Pirtelöä. Makeista banaaneista tulee parasta: vaniljajädeä, maitoa ja banaaneja. Nam.
Iso kiitos kaikista vinkeistä! Eipä tullut mieleenkään esim. banaanilätyt. Laitan ohjeet muistiin seuraavia vanhoja banskuja varten... kiitos! :)
ap
Banaanilätyt on hyviä. Soseutat vaan banaaneja ja kananmunia ja paistat pannulla. Nam! :)
[quote author="Vierailija" time="17.05.2013 klo 08:50"]
Banaanilätyt on hyviä. Soseutat vaan banaaneja ja kananmunia ja paistat pannulla. Nam! :)
[/quote]
Näitä minäkin suosittelen! Vielä jos on vaniljajätskiä, niin mmm...
Pitääkin tehdä niitä helluntaiherkuksi.
Banaanikakku, banaanileipä, banaanipannaria?