Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ootko joskus syönyt öljyfondueta? Tai tehnyt kotona?

Vierailija
22.08.2013 |

Sellaista missä kuumennetaan öljy, ja dippaillaan sinne lihaa tai vihanneksia tms., mahdollisesti taikinadippauksen jälkeen. Tarviikohan sitä öljyn kuumennusta varten jotain tehokkaampaa laiteistoa kuin tavallisen fonduepadan?

Kommentit (8)

Vierailija
1/8 |
22.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä olen syönyt pari kertaa ja ihan tavalliset fondue-padat on ollut käytössä. (tai ainakin siltä ne näytti)

Vierailija
2/8 |
22.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen syönyt ja tehnyt. Se öljy kuumennetaan ensin hellalla, ja pidetään kuumana siinä telineessä. Ei juustofonduetakaan valmisteta tarjoilutelineessä vaan hellalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/8 |
22.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Olen syönyt usein. lämmittän öljyn hellalla ensin ja nostan kuumana fonduepannutelineeseen liekin päälle. Muuten öljyn kuumentaminen kestää iäisyyden. kun öljy on kuumaa, sen viileneminen kestää myös kauan, joten kattilan kanssa saa olla varovainen pitkään. 

Vierailija
4/8 |
22.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Oletteko tehneet sitä dippitaikinaa myös? Jos, niin minkälainen on hyvä resepti? Olen joskus ulkomailla syönyt ihanan mausteista taikinaa, tuli tosi hyviä parsakaaleja yms siihen kevyesti dipattuna ja friteerattuna. Mutta en muista siitä muuta kuin että hyvää oli :). Aika juoksevaa, ei tullut paksua kerrosta.

Vierailija
5/8 |
22.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="22.08.2013 klo 10:56"]

Oletteko tehneet sitä dippitaikinaa myös? Jos, niin minkälainen on hyvä resepti? Olen joskus ulkomailla syönyt ihanan mausteista taikinaa, tuli tosi hyviä parsakaaleja yms siihen kevyesti dipattuna ja friteerattuna. Mutta en muista siitä muuta kuin että hyvää oli :). Aika juoksevaa, ei tullut paksua kerrosta.

[/quote]

Tarkoitat varmaan tempuraa?

 

Vierailija
6/8 |
22.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

En tiedä miksi sitä sanotaan :). Googlaan tempuran siis!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/8 |
22.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tavallinen fonduepata riittää. Miehen perheellä on tapana syksyisin pitää iltoja, jolloin istutaan dippailemassa lihanpaloja öljyfondueen. Mun mielestä se on aika tuhertamista, tykkäisin juustofonduesta enemmän.

Vierailija
8/8 |
22.08.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä en taas oikein pidä juustofonduen mausta, vaikka sulanut juusto muuten onkin ihanaa... Tuosta öljyversiosta (ja suklaasta :) ) tykkäisin, en tiedä mistä se nyt tuli mieleen, kun en varmaan kymmeneen vuoteen ole minkäänlaista fondueta syönyt. Ehkä tämä sadekeli aiheutti sen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme neljä neljä