Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Miksi suomalaiset syövät niin paljon Edam-juustoa?

Vierailija
11.05.2013 |

Juustovalikoimat kaupoissa aivan surkeat ja porukka lappaa kärryihinsä tarkois-edamia minkä ehtii. Sehän on ihan mauton juusto!

Kommentit (56)

Vierailija
1/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on halvinta peruskauraa, siksi.

Vierailija
2/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Sitä käytetään leivän päällä, siksi.

Ja koska ruoka on Suomessa kallista. Suomalaisten ostovoima on Länsi-Euroopan heikointa ainakin koulutetun väestön keskuudessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siksi kun se ei oikein maistu miltään. Samoin Oltermanni. Suomalaiset eivät ole tottuneet vahvoihin makuihin juustoissa. Onneksi nuori sukupolvi jo osaa ostaa muutakin. Juusto on meille suht uusi tuote kuten koko meidän kansakunta. Aikoinaan oli tuorejuustoja, joita kotona valmistettiin. Nehän ovat myös tosi "mauttomia" vaikkakin toimii jonkin lisukkeen kanssa tai ruoanlaitossa. Leivänpäällysjuustot aika uusi tuote. 

Vierailija
4/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Pidän leivän päällä miedoista juustoista, viinin kanssa pelkiltään vahvemmista. Käyttötarkoitus siis ratkaisee. Miksei voi syödä kummankinlaisia?

Vierailija
5/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mieto juusto sopinee myös lasten suuhun paremmin kun voimakas.

Vierailija
6/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hävettääkö tämäkin?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Käytämme sitä raasteena. Leivälle Pohjanpoikaa.

Vierailija
8/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Öö...mitä sitä sitten pitäisi ostaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aivan samaa ihmetellyt, kuin ap. En ole koskaan ostanut Edamia, edes lapsuudessani ei perheessäni sitä ostettu. Oikein kuvottaa nämä kaikenmaailman "arkijuustot", mitä kaupoissa myydään. Mutta suomalainen ruokahan on muutenkin mautonta ja mausteita pelätään... ihmekös nämä pahvijuustot ovat suosittuja.

Vierailija
10/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Antakaa ihmisten syödä mitä haluavat, ahdistaa tuollaiset kyylät.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minusta sekä Edam että Oltermanni ovat hyviä maultaan ja koostumukseltaan. Ne sopivat leivän päälle ja ruuanlaittoon. En pidä vahvoista mauista, esim. pippurijuustoista. Valkohomejuustoa saatan joskus syödä jonkun ruokalajin oheistuotteena.

Vierailija
12/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2013 klo 12:04"]

Öö...mitä sitä sitten pitäisi ostaa?

[/quote]

Niin. Mietipä sitä?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Aina on joku ylempi taho, joka tietää, mitä tavallisten matti ja maija meikäläisten pitää tehdä. Sus siunatkoon, jos ihmiset saisivat hyvillä mielin tehdä itse päätöksiä siitä, miten kotityöt jaetaan, kumpi jää vanhempainvapaalle ja mitä juustoa syödään, kyllä ei hyvä seuraisi. Pitää aina vähän perään katsoa, etteivät ihan villiinny.

Vierailija
14/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Onko joku yllätys että suomalaiset tykkää miedoista mausta?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ei kai kukaan ole kieltämässä Edamin ja Olteremannin syömistä??? Minä luulen, että on tottumuskysymys, ihan sama mausteissa. Olen itse viettänyt lapsuuteni maailmalla isäni työn vuoksi ja tottunut syömään hyvin erilaisia juustoja ja muitakin ruokia.

Myös meidän perheessä (lapset 9v, 11v ja 16v) ovat kaikkiruokaisia ja pienestä pitäen maistaneet myös vahvoja makuja. Juustoissa ja muutenkin. Teemme kyllä ihan peruskotiruokaa, mutta vähemmän suolaa, kermaa ja voita. Enemmän yrttejä ja mausteita. Juustoissa ovat pienestä pitäen tottuneet syömään myös vahvoja makuja.

En arvostele ketään, jokainen valitkoon itselleen ja lapsilleen mieluisan vaihtoehdon. Kuitenkin kehotan antamaan lapsille pienestä pitäen erilaisia makumaailmoita, ei se aina ole rahastakaan kiinni vaan ehkä enemmän tottumuksesta.

Vierailija
16/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Hmmm..tätä aloitusta lukiessa tuli mieleen, että meillä ei kaupoissa paljon edamia näy. Ehkä yhden meijerin pikkupakkaus voi löytyä. Muuten juustovalikoima on toki runsas, itsekin leivän päällä käytän yleensä paikallisia mietoja juustoja, välillä emmentalia. Onkin tosi kauan siitä, kun viimeksi edamia söin, varmaankin Suomessa :) Minusta se on ihan hyvää!

t. Keski-Euroopasta

Vierailija
17/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suomalainen on hajuton, mauton, haalea ja mieto joka tavalla, jopa juustoissa. Oikea olmilandia.

Tenavatkin niin nirsoja, mikään ei kelpaa, kun kaikki pitää olla mautonta, väritöntä ja mietoa. Ei mikään ihme, kun vanhemmat ovat samanlaisia.

Mutta siis ostakaan vain edameitanne, ei mua haittaa yhtään, enkä kyttää kenenkään ostoksia.

Vierailija
18/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2013 klo 12:23"]

[quote author="Vierailija" time="11.05.2013 klo 12:04"]

Öö...mitä sitä sitten pitäisi ostaa?

[/quote]

Niin. Mietipä sitä?

 [/quote]

 

Niin mietinkin.... Itse tykkään goudasta ja Turunmaasta, mies emmentaalista ja sinihomeesta, joita minä en voi sietää ja lapsi pyytää aina tonttujuustoa, siis Oltermannia. Ostan vaihtelevasti kaikenlaista, myös sitä edamia ja "erikoisjuustohyllystä". Tahtoo vain ne erikoishyllyn juustot olla liian voimakkaita meidän kaikkien makuun... eivätkä sovi ruisleivälle. Jotain Appezelleriä on ihan kiva palana mutustella välillä.

 

Mutta mitä ap:n mielestä pitää ostaa jos edam on kielletty? Jos tykkää edamista? Kuinka usein sitä saa ostaa, kerran kuussa vai harvemmin?

Vierailija
19/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Asun Englannissa ja edam on täkäläisten juustojen seassa paremmasta päästä emmentalin kanssa. Ei ole turhan voimakas ja pysyy koossa. Täällä hyllyt notkuu cheddarjuustoja jotka murenee jo pelkästä kosketuksesta. 

Suomessa syön myös edamia tai kermajuustoja, pidän mausta ('mauttomuudesta' :) )

Vierailija
20/56 |
11.05.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="11.05.2013 klo 12:57"]

Suomalainen on hajuton, mauton, haalea ja mieto joka tavalla, jopa juustoissa. Oikea olmilandia.

Tenavatkin niin nirsoja, mikään ei kelpaa, kun kaikki pitää olla mautonta, väritöntä ja mietoa. Ei mikään ihme, kun vanhemmat ovat samanlaisia.

Mutta siis ostakaan vain edameitanne, ei mua haittaa yhtään, enkä kyttää kenenkään ostoksia.

[/quote] Sä saat pitää värikkäät kakaras ihan rauhassa, en kadehdi.