Restonomeista
Millaista palkkaa saavat ravintolassa ja miten eroaa tarjoilijasts vai onko sama asia? Miksi se koulu kestää useamman vuoden kun tunnen kouluttamattomia jotka tekee samaa hommaa?
Kommentit (7)
Restonomeja on myös kiinteistöalan tehtävissä, esimerkiksi kauppakeskusten johdossa. Ei kaikki restonomit ole ravintoloissa töissä!
En todellakaan tiedä, miksi tämä koulu kestää useamman vuoden. Olin naiivi ja tyhmä, kun tänne hain, koska en tule täältä työllistymään siwan kassaa merkittävämpiin tehtäviin, vaikka nostaisin opintolainaa sen koko *****tin kolme ja puoli vuotta... uskoin koulutuksen järjestäjän mainospuheita alan muka-työllisyydestä ja tämän koulutuksen hyödyllisyydestä, ei olisi pitänyt. Nehän halusi vain mahdollisimman paljon opiskelijoita kivankuuloiselle alalleen, nyt tunnen itseni huijatuksi.
ÄLÄ HAE RESTONOMIKSI.
Olen restonomi, valmistunut matkailun liikkeenjohdon linjalta, ja töissä kansainvälisen yrityksen asiantuntijatehtävissä. Työni on paitsi haastavaa myös hauskaa, ja vaatii alan kunnollisen koulutuksen.
Sitä en tajua, miksi kukaan haluaisi töihin ravintolaan.
tuntemani restonomit ovat hotellivirkailijoita tai muun alan työssä. onneks jätin restonomi opinnot kesken ja kouluttauduin alalle, jossa töitä on olipa lama tai ei...
Pomoni on restonomi (AMK) ja kunnan ruokapalvelujohtajana
Mä olen matkailualan restonomi, päivääkään en ole ravintolaopintoja suorittanut (paitsi huvikseen jotain viininmaistelua). Olen kuitenkin lounasravintolan esimiehenä, tosin työkokemustakin oli jo kouluun mennessä paljon.
Mieheni myös on matkailun restonomi, on eräällä erikoisalalla johtajana.
Restonomin koulutus sisältää paljon ihan yleishyödyllistä markkinointia yms. mistä on monessa työssä hyötyä. Riippuu toki omista valinnoista opintojen aikana. Restonomeja on paljon muitakin kuin vain ravintolaan suuntautuneet.
Tuntemani valmistuneet restonomit ovat kyllä työelämässä täysin hyödyttömiä. Olen saanut sellaisen kuvan että restonomiopinnot painottavat ravintola-alan esimiestyötä, mutta kuka palkkaisi esimieheksi suoraan koulun penkiltä tulevan märkäkorvan? Työllistyvät sitten tarjoilijoina, ja ovat helvetin ylimielisiä sellaisia kun kerran heillä on esimieskoulutus.
Ravintolassa tarjoilijalle maksetaan Maran tesin mukainen palkka koulutuksesta riippumatta (toki fiksu neuvottelee itselleen paremman palkan mutta siihen täytyy yleensä olla jo työkokemusta). Restonomilla on anniskeluvastaavan pätevyys, ts. niiltä työtunneilta kun toimii salissa vastaavana hoitajana, saa vähän parempaa palkkaa. Saman pätevyyden saa ilman koulutustakin todistamalla työtodistuksin työskennelleensä anniskeluravintolassa yhteensä vähintään 2 vuotta. Toki myös anniskelupassi vaaditaan, mutta senkin voi suorittaa omin päin.