Tein mokkapaloja - tuli liian kuivia. Miksiköhän?
Tuli aika hyvät, muttei täydelliset. Mikä aiheuttaa ei-mehevyyttä/kuivuutta mokkapaloissa? Liian paljon jauhoja suhteessa nesteeseen (mittasinko kuitenkin muutaman kerran kukkurallisen eli liikaa?)? Liian kova paistolämpötila (225 astetta) vai liian pitkä paistoaika (n.25 min). Mikäköhän aiheutti kuivuuden?
Kommentit (5)
Komppaan kakkosta. Lisäksi olen huomannut että jos taikinaan lisättävä neste ei ole kuumaa, kuivahtaa pohja noilla edellisen ohjeillakin. Pirkka-lehden nettisivuilta löytyy mielestäni paras ohje joilla ei ole kuivahtanut kertaakaan.
Liian kuuma uuni ja ihan liian kauan siellä. Lisäksi mokkapalat toimii kuten kuiva kakku, eli on kuivaa heti paistamisen jälkeen, mutta mehevöityy jääkaapissa seisoessaan. Anna siis vetäytyä viileässä. (Ja mun mielestä pakastaminen + sulattaminen tuo saman vaikutuksen.)
Kahvi kannattaa lisätä taikinaan viimeiseksi, siinä voi sitten silmämääräisesti arvioida milloin taikina on sopivaa eli lisätä kahvia vain sen verran kuin tarvitsee.
En tiedä, mutta voisin ottaa pari palaa!!
liian vähän voita, liikaa jauhoa, uuni oli liian kuuma, 200 astetta olis hyvä ja sitten pidit liian kauan, 15 min on parempi.