Kanan ja broilerin erot - lue niin tiedät
Broileri (kanan lapsi) on nuori eläin vain muutaman viikon ikäinen. Liha mureaa. Liha vaaleaa. Broileri voi olla uros tai naaras. Jos nuori lintu saisi kasvaa siitä tulisi joko kana (naaras) tai kukko (uros).
Kana on iältään yli 2 vuotta, munimisiän loppuvaiheessa teurastettu. Liha vaatii pitkän kypsennysajan. Liha tummempaa ja maku vahvempi kuin broilerilla. Keitetään kaksi tuntia. Kana on aina naaras.
Suosittelen etsimään kaupan pakastealtaasta kanan tai mieluummin kaksi tai kolme, niin monta kun isoimpaan kattilaasi mahtuu. Laita kanat kiehumaan suolaveteen ja kun pinnalle tulee vaahtoa kuori se pois. Lisää mausteet liemeen ja jatka keittämistä. Laita liemeen sipulia, porkkanaa, sitruunaa, purjoa, kokonaisia musta- ja valkopipureita, pari kolme laakerinlehteä. Keitä kaksi tuntia tai niin kauan kunnes kanat ovat kypsiä, lihat irtoaa luista.
Anna kanojen jäähtyä jonkin aikaa liemessään. Nosta kanat pois liemestä ja erottele lihat luista. Jäähdytä liemi ja nosta valkoinen rasvakakku pois liemen pinnalta. Tee kastike liemestä.
Voit käyttää kananlihat viillokkiin, paistaa rintalihat kokonaisina pannulla leivitettyinä tai ilman. Kuutioi kylmänä kananliha ja käytä salaattiin. Voit valmistaa kanasta keittoa ja keittää sen keitinliemeen jne.
Kanasalaatilla ja broilerisalaatilla on iso makuero kanan eduksi.
Broilerista en kerro enenmpää sillä sen käyttö lienee kaikille tuttua.
täytyypä tutkia pakasteallasta.