quorn-proteiinivalmisteet, kokemuksia, ovatko hyviä
"Quorn-tuotteet ovat lihattomia ja soijattomia ja ne sisältävät korkealaatuista proteiinia ja kuitua sekä vähän rasvaa.
pääraaka-aine käymismenetelmällä luonnollisesti esiintyvästä sienikasvista (Fusarium venenatum).
rakenne mukailee lihaa, jonka ansiosta siitä voi valmistaa herkullista arkiruokaa."
Tossa Finduksen sivulta tekstiä.
Muistan syöneeni tosi hyvää juusto-soijavuokaa Englannissa joskus. Ihmettelin, kun kotoiset soijatuotteet eivät olleet koostumukseltaan niin lihanomaisia kui siellä. Mutta ehkäpä söinkin Quorn-vuokaa? Englannissa kuulemma se on suosittu lihankorvike.
KÄyttääkö joku sitä ruuissaan, jos, niin onko ollut hyvää vai sittenkin pahaa?
Kommentit (7)
quorn-nuggetteja. petyin. hälsans kökin soijanuggetit on hyviä, mutta nuo oli jotenkin pesusienimäisiä. rakenne ei vastannut lihaa vaan olla joustava ja sellainen ihmeellinen. ei se pahanmakuista ollut, mutta nuggeteissa haen kyllä jotain lihamaista rakennetta ja sitä en tuossa saanut. pitäisi varmaan kokeilla muitakin! :)
Ehkä jollain tapaa mureampi koostumus kuin soijaproteiini-tai vehnägluteenituotteisssa, jotka ovat helposti hieman kumimaisen sitkeitä. Vaatii siis kunnolla rasvaa ja maustamista, koska ei itsessään maistu juuri miltään. Miellyttävä vaihtoehto vaihteluksi israelilaisten Hälsans kök -soijauotteiden kanssa. Kananmunaataitaa olla seassa, ei siis vegaaninen tuote.
Siitä tulee suuhun sellainen lihan tunne ja se ällöttää mua. Aikoinani lopetin lihansyönnin siksi, koska mua ällötti lihan haju, maku ja se miten se muljusi suussa.
Jos kaipaa oikeaa korviketta lihalle, niin on hyvää. Mä käytän quorn-paloja joka paikassa,missä käyttäisin kanaa esim. tortillojen ja nuudelien kanssa. Lapset syö myös. Suosittelen juurikin noita paloja.
Olen ollut vuosikymmeniä kasvissyöjä. Testaillut lähivuosina erilaisia kasvisproteiinilähteitä.
Quorn tuotteet on valmistusvaiheessa toimineet loistavasti, ja maistuneet (tottakai kun maustaa) ihan hyvälle. Ongelma on tullut jälkeenpäin, olen voinut todella pahoin. Olen testannut noin kymmenkunta kertaa erilaisilla resepteillä ja muotoina(kuutiot, fileet jne), ja muita reseptissä olleita ruoka-aineita olen käyttänyt säännölisesti ilman ongelmia. Aina sama keissi, eli minulle ei hyvä vaihtoehto. Mutta suosittelen kokeilemaan ja kuulostelemaan miltä itsestä tuntuu, sekä lukemaan valmistusmenetelmistä.
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/126730-lapsille-syotetaan-teo…
https://www.mtv.fi/lifestyle/makuja/artikkeli/kouluruoastakin-tuttu-pro…
Soijaproteiinivalmisteissa täytyy tarkkaan katsoa että tuoteessa käytetty fermentointimenetelmää (maitohappokäyminen) sillä länsimaissa teollisesti ja nopeasti tuotetut soijavalmisteet eivät ole käyneet prosessia läpi. Fermentointimenetelmä on perinteinen menetelmä Aasiassa soijatuotteille kuten tofulle.
https://www.elinahytonen.fi/2011/01/soija-ongelmaruokaa/
Härkis on ollut käytössä joitain kertoja mutta pidän enemmän originaaleista eli härkäpavuista sellaisenaan ruuanvalmistuksessa.
Nyhtökauraa testannut kerran. Maistui neutraalille, en pitänyt rakenteesta (muistutti liikaa lihan rakennetta ja oli klönttimäinen). :D Molemmista on ollut kriittisiä lausuntoja sillä tosiasia on että ne voivat olla voimakkaastikin prosessoituja (härkis).
http://viisitahtea.com/blogit/eeropekka-rislakki/lihankorvikeruoat-ovat…
Mifua en periaatteessa edes kokeile, sillä siinä on alhainen proteiinipitoisuus tosin kun mainonta antaa ymmärtää. Vältän muutenkin Vee-Aalion tuotteita mahdollisimman paljon ja valitsen mielummin pientuottajien merkit.
Olen syönyt quornia ehkä kymmenen kertaa ja joka kerta se on maistunut pahemmalta ja pahemmalta. Ensimmäisillä kerroilla se oli ihan ok, melkein kuin broileria. Mutta sitten se alkoi maistua jotenkin inhottavalta ja homeiselta, ehkä olen tullut yliherkäksi sille. Nyhtökaura on myös pahaa.
kukaan täällä ole käyttänyt näitä?
En mielelläni ostaisi ennen kuin joku suosittelee. Tulee huono omatunto jos jotuu heittämään roskiin vain siksi ettei sitten maittanutkaan